icon

Čo pomáha na čierne bodky na tvári?

renata27322
18. mar 2024

Ahojte, čo pomáha na čierne bodky na tvári? Mám ich na nose aj na lícach a neviem čo s tým, ďakujem🙂

lisymbia
18. mar 2024

Tiež ich mám no bohužiaľ nezmiznu, dajú sa len zmierniť 🥲 používam BHA so salicylovou, niacinamid, retinol, dôležité je tiež hydratovať pleť a regulovať mastenie

lavender94
18. mar 2024

Používam všetko to, čo @lisymbia, plus metódu double cleansing - najprv vyčistim pleť hydrofíným čistiacim olejom a následne čistiacim gélom s foreom. Dlho som používala všetky možné kyseliny, niacinamid, retinol a efekt bol taký ako je popísané vyššie, ale to dvojité čistenie urobilo fakt mega veľa v mojom prípade. Hlavne ak používaš spf (ak nie je tak začni🤣) alebo nosíš makeup, tak klasické čistenie nestačí. Spfká hrozne ucpávajú póry. Inak take tie klasické zásady ako nechytať sa tvare, nepoužívať kozmetiku s komedogénnymi zložkami a zároveň ju nevysušovať a nebáť sa hydratovať, neutierať si tvar do jedného uteráku viac ako dva dni -ideálne meniť každý deň, obliečka na vankúš by mala byt tiež menená často, ideálna je vraj hodvábna, ale na to sa ešte len chystám.

doriiis
18. mar 2024

Levanduľové mydlo a mydlo z čierneho uhlia

bonboniera
18. mar 2024

@lavender94 ahoj, prosim ktorý čistiaci olej konkrétne odporúčas?

banalu
18. mar 2024

Nic nevycisti cierne bodky ako tato maska 👌 je drahsia, ale staci malo na celu tvar (asi velkost hrasku).
Plet je krasne jemna a vycistena. Ak by som mala velky problem, sla by som do celeho radu z tejto znacky.

gdulskadarina
18. mar 2024

@renata27322 vyskusaj tuto ilovu masku, super uvolnuje necistoty v poroch : https://www.notino.sk/beauty-of-joseon/red-bean... 🙂

lavender94
18. mar 2024

@bonboniera tieto dva som v poslednej dobe skúšala a bola som veľmi spokojná. Inak som mala ešte uriage čistiaci olej z rady hyseac, beauty of joseon a tiež boli dobré. U tej kórejskej kozmetiky sa mi malo kedy stane, že by bolo niečo vyslovene zle

mladena
18. mar 2024

ja odporúčam tea tree (čajovníkový) olej

bonboniera
18. mar 2024

@lavender94 dakujem veľmi pekne. Je ich na trhu toľko že človek si nevie vybrať 😅

lavender94
18. mar 2024

@bonboniera to poznám, keď som sa začala zaujímať o starostlivosť o pleť, nevedela som čo skôr. Najradšej by som kúpila a vyskúšala všetko 😂

daeen
18. mar 2024

Volakedy nam zaberala na toto obycajna plátkova zelatina. Používam z casu na cas dodnes.

renata27322
autor
19. mar 2024

@daeen zakúpila som si čiernu masku, včera som ju mala a už nie sú také viditeľne bodky 🙂

daeen
19. mar 2024

Tak potom fajn.. ale ako velmi odporucam aj tu zelatinu nastrihat na polovicku a strcit na chvilku pod teplu vodu kym nezmakkne a uhladit na miestach kde je treba. Sikovna vecicka za par centov.

ykki
19. mar 2024

Ja som používala toto sérum z dmka. Fľaštička vystačí možno aj na pol roka už neviem presne. Ja som si to dávala každý druhý deň na nos a bradu a nejak inštinktívne som si po čase začala tie miesta jemne šúchať s prstom až som z pleti tie bodky dostala. Celu pleť som mala krásne vyčistenu a zmenšilo mi to aj póry ktoré upchaté neboli. Myslím že krásne čistú pleť som mala po dvoch týždňoch užívania