Čo pomáha na pretrvávajúce akné?
Dobrý deň, prichádzam k vám s prosbou, už naozaj neviem čo mám robiť.. mám hrozne akné a stále.. bola som aj u kožnej ale nezabralo.. nevedeli by ste mi poradiť čo s tým? Áno, mám 17 ale nepríde mi to normálne.. ďakujem
tazko povedat, akne je rozne, predpokladam, ze roznu kozmetiku si uz skusala.. zvacsa kozna postupuje postupne, ak nic nepomoze da napr. nejake lieky ak je to vlemi zle.
Ani sa neodvazim pisat konkretne produkty, lebo fakt, kazdy potrebuje na rozne akne nieco ine.. nieco je na "blackheads" nieco na whiteheads, ine su tie zapalene vyrazky, ktore casto podla man chcu az nieco antibioticke, potom tie podkozne vredy rozne... atd atd... na kazde funguje nieco ine. proste vycistit, jemne sa k pleti spravat, zaidne drasticke alkoholove cistice, drhnutie atd...
Skusila by som kozmeticku dobru pravidelne, u nas ani mne ani dcere nic viac nepomoholo ako to riadne vycistit a potom udrziavat, doplnit napr. effaclarom a lahkym kremom ... a skusala co zaberie... no ale... v lekarniach lepsich maju aj vzorky a davaju, ked prides ze si nevies dat rady a je toho vela. Niekedy prave treba citlivejsiu kozmetiku (ja som okolo 20tky isla z effackaru a biodermy sebium na kozemtiku pre citlivu plet, hypoalergennu od avene a ta mi skludnila pokozku a potom som si nasla kombinaciu. ALE FAKT sa to zle radi, lebo kazda plet je ina a ty musis poskusat.
@laurien1130 môj 17 roč syn je v liečbe od kožnej a super o mesiac ide pravdepodobne vysadiť

@laurien1130 niacinamide a LA ROCHE Posay effaclar penivý gel a duo+M to si vychvalovala kamarátka ale teda každému pomáha niečo iné... Niekomu stačí mydlo a voda, niekto zasa pije len čistú vodu a žiadny cukor, niekto zasa v živote akné nemal 🤷🏻♀️