icon

Čo pomôže na padajúce očné viečko?

miskaska
1. dec 2023

Ahojte. Mám 38 a celkom viditeľne mi začína padať jedno očné viečko. Oproti druhému tam mám úplne inú kožu - takú natiahnutú, zvráskavenú. Existuje nejaký krém, ktorý mi aspoň trošku pomôže? Časom by som si ich dala operovať, ale ešte je skoro. Ďakujem.

katka708
1. dec 2023

@miskaska dobre pichnuty botox v čele podvihne aj viečko. Mne to tak robia lebo by som mala každé oko iné

lienka2407
1. dec 2023

Kremy uz nepomozu ale v dnesnej dobe estetická medicína dokáže vsetko skuste poguglit salóny a ich moznosti

miskaska
autor
1. dec 2023

@katka708
@lienka2407

ja uz mám viditeľne nižšie jedno obočie. Padnuté viečka máme v rodine. Ujo ich mal operované, keďže to už zhoršovalo zrak.

Asi to skúsim skonzulotvat s nejakým odborníkom. Ak poznáte niekoho v BA, dajte pokojne tip.

marcellka32
1. dec 2023

@miskaska v ba treba popozerať kliniky, a hlavne vybrať dobrého lekára, ja nemám skúsenosť ale skús skupina plastická chirurgia tu na mk, riešia sa tam aj viečka

lacl
3. jún 2024

@miskaska Ahoj, za padanie viečka môže aj choroba. Mne ju diagnostikovali neskoro. Myasthemia Gravis sa volá choroba, musel som zažiť myasthemickú krízu v 2023 na jeseň.
Ak ti padajú viečka tak rovno treba ísť k lekárovi, obvodný nech pošle na neurológiu. Môže to zachrániť aj život.

lacl
3. jún 2024

@miskaska vyhľadaj neurológiu, ak to je včasné tak sa vyhneš onkológii, ja som sa nevyhol.

miskaska
autor
3. jún 2024

@lacl ahoj, ďakujem za radu. S touto diagnózou sme sa v rodine stretli (nie pokrvný príbuzný) a veru nedopadlo to dobre. Moje viečko bude mať inú príčinu, mám na ňom evidentne problém s povolenou kožou a nie svalmi. V rodine máme sklony k autoimunitným ochoreniam, ja sama mám celiakiu, tak len dúfam, že sa mi už nič iné k nej nepridá.

mk1111111111
3. jún 2024

@miskaska ved Ti dobre poradil, je to autoimunitne ochorenie a Ty pises, ze mas take sklony. Ja by som to isla isto preverit.

miskaska
autor
3. jún 2024

@mk1111111111 ale veď v poriadku. Som mu poďakovala. Dokonca som si vygooglila príznaky. Ja nemám privreté oko. Mám nad okom povolenú kožu. Somozrejme nemôžem vylúčiť žiadne ochorenie, ale toto na Myasthemia Gravis vôbec nevyzerá.