Čo sa dá urobiť s vráskami?
Ahojte, este by som zacala temu ohladom vrasok. Co sa da realne robit s uz urobenymi vraskami? Nie su nejake velke….. ale rada by som dopomohla tomu aby sa nezacali tvorit este vacsie.
Tvarova joga
@marci987 tento https://geekandgorgeous.com/collections/101-ser...
pomer cena výkon úplne super ,pre začiatočníkov treba tu 5
@andrejkap123 kvalitná kozmetika s obsahom retinolu a s ochranným faktorom (SPF), pravidelná starostlivosť o pleť (odličovanie, ranná a večerná pleťová rutina - tonikum, sérum a krém + raz za čas peeling a maska) a môže pomôcť aj tvárová jóga ako už kočky vyššie spomenuli 😊
Ja som mala veľmi hlbokú vrásku hnevu. Jedine čo mi pomohlo bol botox
@trema kupim retinol aj v drogerke?
@andrejkap123 v DM napríklad tento,používa sa iba večer a ráno je to SPF dôležité
Prijať ich a poctivo sa starať o pleť
Prevencia je najdolezitejsia. Predtym nez zacnete kupovat drahe antiagingove kremy:
- hydratacia - dehydratacia sposobuje vysusenie pleti, cim sa zvysuje pravdepodobnost vzniku vrasok. alkohol a kava vysusuju pokozku.
- SPF kazdy den - anti-age rutina bez SPF jednoducho nema zmysel. pouzivajte opalovaci krem. znizite nielen rychlost tvorby vrasok ale zabranite aj inym koznym ochoreniam (rakovina koze...).
- fajcenie poskodzuje kolagen, fajciari starnu rychlejsie
- prehnane mimicke prejavy - ludia, ktori su velmi expresivni, maju viac vrasok
Co sa tyka kozmetiky, tak najlepsie ucinky dosiahnete so zlozkami:
-retinoidy - z volne dostupnych najma retinol a retinol
-kyselina glykolova
-antioxidanty - vitamin c, E, reveratrol...
-peptidy
viac info tu: https://www.lakrem.sk/t/181/vrasky-na-cele-co-p...
@monillia a vecer pred olejom tvarovym? Ze?
@andrejkap123 ja oleje nepoužívam, pred olej by som zaradila
@monillia dakujem tak skusim kupit ten dmkovy. Spf si davam kazde ráno 🙂
Ešte k tomu retinolu - ked zacinate s retinolom,treba ho zaradit postupne.Zacat od nizsej koncentracie,2x do tyzdna aspon 2-3 tyzdne,kym si plet zvykne,potom kazdy druhy vecer tiez 2-3 tyzdne a potom kazdy vecer,pripadne striedat s inym serom a postupne prejst na vyssie koncentracie.

Zdravá životospráva (dostatok spánku,pitný režim bez fajčenia a alkoholu) 100% odlicenie každý večer, hydratacne séria,retinol a na deň za každých okolností SPF. Žiadne solarko a opaľovanie tvare