Čo vám pomohlo na lupiny vo vlasoch?
Velka vdaka.
na mastne lupiny mi odporucila kožná lekárka Cystiphane BIORGA S Normalizujúci šampón.Pouzivam aj la roche ten modry , aj ine sampony z lekarne respektujuce ph pokozky su fajn.Treba pouzivat dlhsiu dobu a nevracat sa k samponom z drogerie.
Ako prosim zistim ci mam klasicke lupiny alebo tie mastné
Mne sa robili aj ma strašne palila pokožka, tak som prestala používať šampóny čo obsahuju silikón, skôr čo najľahsiu textúru majú... Dixi a prirodne alebo najlacnejšie bez parabenov a hlavne fenovat vlasy nenechavat voľne vyschnúť, nepreschnu a tvoria sa potom lupiny.
Tak asi preto ze chodim spat s mokrymi vlasmi.. mozu byt sposobene aj tym ze si hlavu neumyvam často a nechavam ju premastovat?
tie mastne drzia na pokozke hlavy, su v takych plochach nieco ako male babatka maju tu mliecnu chrastu.Mne ale fenovanie skodi, takze normalne nechat preschnut vlasy, nie ist spat s mokrou hlavou.Ziadne uterakove zabaly
Premastnovanie v pohode, len dobre je masirovat pokozku hlavy ale spať z mokrymi toto moze byt problém a ak mas huste vlasy tak skus nejalu dobu prefenovat aspon pri korienkoch
Mam problemy s pokozkou hlavy a kadernicka mi stale prizvukuje, ze musim fenovat. Mozu sa zacat vytvarat plesen na pokozke. Ked si lahnes na vanku s mokrymi vlasmi, tak na tych miestach, co sa pokozka dotyka vankusa, tak nedycha.
Ja tiez pouzivam la roche posay, ale na suche lupiny, lebo ja to mam zas z exemu. A potom este ten intenzivny ked mam zapalenu kozu.
Detom už som všetko možne vyskušala aspoň 10 šamponov a pomohol iba Dercos od wichy.
Keď som prestala fajčiť.
Umývam si vlasy 1x za týždeň a som bez lupín a nemávam ani mastné vlasy 🙂
Ako som tehotna strasne som zacala mat lupiny v lekarni my odporucali Nizoral sampon a pomoze. Nemam uz lupiny.Okolo 8 - 9 € stoji.
Dcere pomohlo az oplachovanie jablcnym octom, a to sme vyskusali vsetko mozne od kozneho, on nam vlastne nakoniec poradil ten ocot.
Dcera mala najprv stale mastne vlasy, do toho lupiny, svrbivú pokožku a potom smradlavu hlavu takmer ihned po zmytí, doktorka odporucila Nizoral. Ten pomohol. Islo o plesnové prejavy u nej
Šampon z Ywerocher
Nizoral,to jedine nam zabera
Myslite ze je tam rozhodujuci aj štýl umývania vlasov?
Priklad ze ci je jedno ked si ich umyvam nad vanou prehnuta v predklone a vlasy umyvam zvrchu
Alebo ked sedim vo vani hlavu mam zaklonenu a umyvam zhora

Ja som si dlho myslela ze mam klasické lupiny tak som používala šampóny proti lupinám (moc nezaberalo)no potom som prišla na to ze su to tzv mastne lupiny spôsobené seboreou. Kupila som si sampon la roche posay presne na toto urceny a po 1. umyti super, žiadne supiny, lupiny ani svrbiaca hlava. Ale teda je trosku drahsi.