icon

Denný krém 40+ vo veku 34 rokov

lenkike
3. aug 2023

Žienky, prosím o názor hlavne tie z vás, ktoré sa v tom naozaj vyznajú. Dostala som ako darček od brata denný krém L'Oréal na ktorom je uvedené, že je určený pre vek 40+, ja mám 34, môže mi jeho požívanie viac uškodiť ako pomôcť? Mám ho radšej darovať ďalej? Ďakujem 😊

janka1011
3. aug 2023

@lenkike no neuškodí ti určite, kľudne ho používaj 😉

doriiis
3. aug 2023

Kľudne ho používaj...

rebrambora
3. aug 2023

Jasne, ze mozes.
Pri drahsich kremoch, kt nieco aj s vraskami robia sa moze tiez, ale nie dlhodobo - len ako kura.
L'Oreal ti nic prevratne s pletou nespravi.

mistymay33
3. aug 2023

@lenkike mozem sa opytat, co si myslis, ze by ti v tom kreme malo uskodit? Co si myslis, ze davaju do kremov štyridsiatničkam?

katka700
3. aug 2023

@lenkike Kľudne ho používaj, pri značkách ako loreal sú písmenká 40plus len marketingová stratégia

majamat
3. aug 2023

krem podla veku je nezmysel.plet ma dostat to co potrebuje a nerozhoduje o tom vek,t eda vseobecne zrelsia plet vacsinou potrebuje viac, ale neplati to uplne vzdy.
niekedy moze byt aj zrela plet v dpbrom stave a porebuje akurat udrziavat v tom dobrom stave a zas napak aj mlada plet moze mat problemy a potrebuje niekedy toho viac.

ked si to "rozmenime na drobne", tak co v kozmetike pre zrelu plet najdeme?
- rozne zvlhcujuce latky - to potrebuej aj mlada plet
- retinoidy - s tymi sa ma zacat skor preventivne, cize od mlada
- antioxidanty - aj toto mlada plet potrebuje
- vit.C - to tiez mladej pleti len prospeje
- rozne kyselinky - robia exfoliaciu, co sa robi aj u mladej pleti
- rozne bieliace latky - toto je dost individualna zalezitost, nie kzda zrela plet to potrebuje a naopak aj mlada plet to moze potrebovat ( pigmentove skvrny po akne )
- kolagen - udajne tvorba kolagenu ubuda od 25r, cie ani mladej pleti neuskodi
- niacinamid - ten je tiez prospesny pre plet, aj v boji proti akne, ma aj antistarnuci efekt.

a neviem,tych latok je viac, mnohe vytazky z rastlim mozu prakticky obsahovat tieto latky, co som vypisala v roznej davka, pripadne ich kombinaciu. vsetky nepoznam, ale tak tieto co so napisala su casto pouzivane. a rozhodne prospeju ajmladej pleti.

vanilkovazmrzka
3. aug 2023

Mozes ho pouzivat, hento su len take marketingove napisy 🙂

oli18
3. aug 2023

🙉

lienka434
3. aug 2023

Jedine Artisty🤩😍

radka234098
4. aug 2023

Ja síce nemám ešte 30 ale už posledné roky užívam kolagén Vital Proteins a dávam si denný krém od esteel lauder s SPF na vyhladenie vrások a ešte kedže mám problémy s červenaním, tak je aj na to. A moja mamina má síce viac ako 30 ale používa to isté a je veľmi spokojná

oli18
4. aug 2023

@radka234098 a tvoje mlade telo co robi, ze si samo nedokaze vyrobit kolagen a musis mu ho dodavat v umelej forme? Mas laboratorne potvrdenu jeho stratu, ci pouzivas v ramci hesla, cim viac, tym lepsie?

dota6
4. aug 2023

Určite ho môžeš používať ☺️ neuškodí nijako. Záleží od zloženia produktu. Ja pozerám na túto stránku, kde je zloženie takmer všetkých produktov. https://www.ewg.org/

lenkike
autor
4. aug 2023

Dakujem za všetky odpovede 😊
@mistymay33 neviem, v tejto oblasti sa fakt nevyznám, tak sa radšej pýtam, lebo ja všeobecne
používam minimum kozmetiky 🙈 napadlo mi, či tam nebude niečoho "priveľa" a či to potom pleť zbytočne nezaťaží.