icon

Domáce bielenie zubov Pure Whitening

lllenkaa
2. mar 2025

Zdravím. Absolvovali ste bielenie zubov Pure Whitening u zubára s tým, že ste mali len domáce bielenie? Boli ste spokojné/ní? Je to lepšia alternativa ku kombinovanému v prípade, ze chcem prirodzeny výsledok? Pokiaľ viem existuje domáce alebo kombinované, domáce sa robí len doma prostredníctvom dláh na mieru a gélu a kombinované je domáce plus ordinačné jedno sedenie. Domace odporúčajú najmä pacientom do 25 rokov, ale vraj sa robí aj starším závisí od toho aký výsledok očakávate. Vopred vďaka za reakcie a skúsenosti

mirola
3. mar 2025

Toto zaujima aj mna, ja som zatial mala len crest pasiky, maju dobry efekt, kazdy mi chvali zuby. Ale rozmyslam nad dalsou alternativou. Co mne moc nevyhovuje na domacom bieleni ci uz ide o pasiky alebo dlahy je biela dieta, ktoru treba drzat pocas procesu a nasledne 48 hodin po tom. Ono to vyzera jednoducho, ale ked sa na to pozries cez uzsiu optiku.. je to celkom obmedzujuce. V podstate domace bielenie trva niekolko dni az mesiac podla toho aka je to forma. V tom obdobi by si nemala konzumovat nic co farbi zuby, kava, caj, paradajky, mrkva, sojova omacka, nic co ma pigment, taktiez nic co ma kyseliny.. takze ziadne ovocie, nemala by si cervena maso, cervene ryby, omacky.. proste je toho naozaj vela. Ani si neuvedomujes v com vsetkom sa to nachadza, ziadne bublinky, zuvacky..
Domace bielenie trva dlho - neviem sa takto dlho kontrolovat. Preto ja zvazujem ambulantne bielenie.. kde to spravia na supu.. 48 hodin sa budem obmedzovat a potom fungujem normalne. Kazdopadne pred akymkolvek bielenim odporucam dentalnu hygienu.

1mata
3. mar 2025

@lllenkaa pred použitím musia byt zuby hlavne bez kazu, bez odhalených krčkov a dokonale vyčistené dentálnou hygienou. Ja mám 34 a mala som domáce bielenie. Výsledok lepší ako moja farba zubov, no nedodržiavala som napr. nepit kávu, čaj a farebne jedlá. Mohol byť ešte lepší výsledok, keby to dodržiavam.
Muž bol na kombinovanom, dodržiaval všetko do bodky a výsledok perfektný. Ale to ambulantne dobiehanie sa mi zdalo, že už nemal nejaký extra efekt. Len keby to dlhšie vydržalo 😉😉

denisa_deniska
3. mar 2025

@lllenkaa ja som absolvovala kombinované bielenie, a naozaj som bola veľmi spokojná. Mne moja hygienička povedala, že tam nie je žiadna potravinová dieta (káva, farebné veci), len citrusová. Čiže čo sa týka tohto, tak som nič nedodržiavala. A dokonca som aj fajčila. Mňa už prekvapilo hneď to, že ja som po prvej noci s dláhou mala už bielšie zuby. Ku koncu som ich už mala tak biele, že keď som prišla na ambulantné bielenie, tak som sa reálne pýtala, či je nutné to absolvovať, mne sa to už zdalo až príliš biele 😬 nakoniec ma presvečila, a som rada. Pri kombinovanom/domácom je super to, že ti ten bielaci gél ostáva, a vieš si to dobielovať. 🙂 mala som 29, myslím, že tam vek žiadnu rolu nezohráva.

lllenkaa
autor
3. mar 2025

@denisa_deniska ani mne nič nehovorili o bielej diéte, v inštrukciach čo som dostala sa píše, že to nie je potrebné. Uvažujem nad domácim práve z toho dôvodu, že nechcem mať zuby prebielene, lenže dopredu sa to ťažko predstavuje ako to bude vyzerať a aký je reálny rozdiel len domace vs kombinované

lllenkaa
autor
3. mar 2025

@denisa_deniska a teda to nebolo nakoniec príliš biele? respektíve aký veľký rozdiel spravilo to ambulantné?

denisa_deniska
3. mar 2025

@lllenkaa to ambulantné bielenie mi už nejak výrazne tie zuby nedobielilo. Na začiatku si ale vyberáš, o koľko odtieňov by si to chcela, samozrejme aj o koľko je reálne možné to vybieliť 🙂 ono sa ti asi bude na začiatku zdať, že je to biele, lebo to jednoducho máš bielšie, ale časom ti docvakne, že nie, fakt to nepôsobí ako tie keramické zuby 😁 a hlavne, mne pri tom ambulantnom povedala, že mi to nemusí nechať pôsobiť tak dlho, ale reku nakoniec som si to nechala toľko, koľko bolo odporúčané a neľutujem 🙂

lllenkaa
autor
3. mar 2025

@denisa_deniska mne povedala zubarka, že domace urobi tak 80-90% práce a ambulantné zvysnych 10-20%, tak na základe toho som sa rozhodla pre domáce, len teraz váham či to bude stačiť
Ja budem mat aj 2 fazety, tak som sa bála, že to bude pôsobiť neprirodzene :/

denisa_deniska
3. mar 2025

@lllenkaa hm, to môže byť, u mňa to bolo 90/10. Neviem, už asi keď máš objednaný len domáci spôsob, nič s tým nenarobíš. Ja som išla do toho s tým, že to chcem mať urobené čo najlepšie, a som rada, že mi to nechala pôsobiť ako mala. Som pol roka po, mám ich pekné biele, ale určite už nie tak, ako hneď po skončení bielenia 🙂 akurát teraz niekedy si ich chcem dobieliť ale určite budeš aj tak spokojná

suzikaa
11. mar 2025

Ja som s ním spokoná. Po úprave horného radu zubov fazetami sa spodne dobielovala. Krasne do biela to vytiahlo. Po roku niečo som si len dokúpila gél, keďže zubky pravdaže stále zažltnú.

lllenkaa
autor
11. mar 2025

@suzikaa ďakujem za odpoveď. A bolo to len bielenie na doma? Ja som si dnes práve bola vyzdvihnúť, mám 3 striekačky s gelmi na cca 3 týždne

suzikaa
12. mar 2025

@lllenkaa ano. Zubar mi zobrat odtacky, vyrobili sa nasadky a cez noc sa to bielilo. Objednala som si gel teraz, ale este nie je tak akutne aby som ho pouzila lebo teraz by sim za 3 noci mala uplne biele a gelik zas nespotrebujem