Gélové nechty verzus gél lak
Ahojte, mám otázku. Dcéra chce ísť na Vianoce na nechty. V lete bola na gél lak ale teraz už nerobia, odporúčate ísť na gélové nechty? Aký je medzitým rozdiel? Ja som nikdy nechodila na nechty takže neviem. A odpovede tipu, že mám doma internet si nechajte pre seba mňa zaujímajú reálne skusenosti a nie teoretické články. Ďakujem.
Gel lak je lak, ktory sa nalakuje na tvoje nechty a zatvrdne sa v lampe, tak ti dlhsie vydrzi.
Pri gelovych nechtoch sa zbrusuju tvoje, lepi sa na ne tip (ak chces predlzit) a nasledne sa formuje vrstva gelu, ktora sa rovnako necha zatvrdit v lampe.
Mne pri opakovanon pouziti znicili nechty oboje ale gelove rozhodne viac ako gel lak. A dlho trvalo kym sa moje spamatali.
Gel lak je lak, ktory sa nalakuje na tvoje nechty a zatvrdne sa v lampe, tak ti dlhsie vydrzi.
Pri gelovych nechtoch sa zbrusuju tvoje, lepi sa na ne tip (ak chces predlzit) a nasledne sa formuje vrstva gelu, ktora sa rovnako necha zatvrdit v lampe.
Mne pri opakovanon pouziti znicili nechty oboje ale gelove rozhodne viac ako gel lak. A dlho trvalo kym sa moje spamatali.
@petamich aj na gellak potrebuješ prebrúsiť nechtové lôžko, pretže sa musí zmatniťpovrch, inak by ani gellak ani gel nedržal 😀
rozdiel je v tom, že gellak je farebná vrstva a gel nemusí byť, gel drží dlhšie a lepšie, viac spevní nechty a mne osobne gellak nedrží na nechtoch vôbec, niekomu ani gel, potom je tu akryl, polygel a tak 😀 a na predĺženie nechtov sú tipy, šablóny a dual formy 😁
a ak chce ešte niečo iné skúsiť, tak existuje shellac, to máš niečo medzi gellakom a klasickým lakom, len sa vytrvdzuje v lampe, pri tom tuším nepotrebuješ prebrusovať nechtové lôžko, ale nie som si istá 🤔
shellac je druh gel laku…
nechtové lôžko sa pripravuje chemicky, u gel laku sa zdrsňuje prebrúsením…
ja a by som do gelu nešla, je to vlastne umelý necht. gel lak je lak na prírodných nechtoch…
shellac nie je druh gellaku 😀 je jemnejší oproti gellaku, redší, inak sa s ním pracuje
shellac je gel lak, tvrdí to aj výrobca, ale nechce sa mi hádať. shellacom sa nedá tvarovať práve preto že je redší, ale to je tak všetko. gel lak je pevnejší, preto shellac aj ľahšie odstrániš, na gell lak potrebuješ cca 10 minút na narušenie štruktúry… rovnako sa nanáša, rovnako sa dáva dole 🤷♀️
shellac je gel lak, tvrdí to aj výrobca, ale nechce sa mi hádať. shellacom sa nedá tvarovať práve preto že je redší, ale to je tak všetko. gel lak je pevnejší, preto shellac aj ľahšie odstrániš, na gell lak potrebuješ cca 10 minút na narušenie štruktúry… rovnako sa nanáša, rovnako sa dáva dole 🤷♀️
@biba_18 nehádam sa, možno je to to isté, až na jednej stránke som našla že je to to isté. 😂 no v prípade shellacu ako som písala vyššie sa neprebrusuje nechtové lôžko a drží kratšie na nechtoch ako gellak a ani s gellakom nevieš tvarovať ako ani so shellacom 😀🤔a ešte k rozdielu, gellak môžeš dať na umelé nechty, ale shellac nie
Základom je nájsť kvalitnú nechtarku. Nie tie čínske smejdy čo robia v každom obchodaku. Ja som chodila na polygelove nechty a keď mi ich moja nechtarka dala po vyše roku dolu, svoje som mala v dobrom stave. Ano, boli trošku slabšie ale za 3 dni sa dali dokopy. Keď vidím ako sa niektoré ženy hrajú na dámy a potom si dajú na nechty lepiť plastové tipy lacným čínskym lepidlom, je mi na grcanie...
@miselka257 s gel lakom sa dá tvarovať aj c oblúk, aj predžiť necht o 1-1,5 mm … ja osobne si netvarujem, ale dá sa…
@dqqq má mesačne 30 eur na nechty?gellak je lepsi
@anonym_8187c0 za gel lak pýtajú tiež šialené sumy…
@miselka257 s gel lakom sa dá tvarovať aj c oblúk, aj predžiť necht o 1-1,5 mm … ja osobne si netvarujem, ale dá sa…
@biba_18 neskúšala som, preferujem polygel, pretože ako som písala, gellak mi nedrží ani dva dni a mala som robený v salóne rôzne značky a aj doma, jedine na nohách drží parádne 😀
@miselka257 keďže si robím mani sama, tak mi nevadí že mi nedrží, si doplním kedy potrebujem - ale áno, niekedy mi držia aj 4 týždne a niekedy ledva 4 dni - asi záleží od laku, resp. od bázy… s polygelom si len predlžujem keď si zlomím svoj, nedávam si na všetky lebo sa ťažie udržiava… polygel aj mne drží najlepšie…
@miselka257 keďže si robím mani sama, tak mi nevadí že mi nedrží, si doplním kedy potrebujem - ale áno, niekedy mi držia aj 4 týždne a niekedy ledva 4 dni - asi záleží od laku, resp. od bázy… s polygelom si len predlžujem keď si zlomím svoj, nedávam si na všetky lebo sa ťažie udržiava… polygel aj mne drží najlepšie…
@biba_18 ja si tiež už teraz robím sama, len nemám čas si robiť nechty, keď som bola objednaná k nechtárke, neriešila som, mala som termín, ale teraz keď si robím sama, neviem sa dokopať k tomu 😂 preto potrebujem niečo, čo mi drží aspoň 3-4 týždne. 😀
Ona chcela gél lak ale v salóne už nerobia kvôli zákazu, takže nevie kde jej urobia či ešte niekde vôbec robia. Tak rozmýšľala, že si asi dá gélové nechty.
Ona chcela gél lak ale v salóne už nerobia kvôli zákazu, takže nevie kde jej urobia či ešte niekde vôbec robia. Tak rozmýšľala, že si asi dá gélové nechty.
@dqqq ak už tak aspoň ku nejakej kvalitnej nechtarke, ktorá dodržiava hygienu. Pokiaľ robí nechty školený človek, nevidím problém
Ja som si na vyske robila kurz, tak sa pokusim k tomu vyjadrit. Z akého dôvodu chce takúto úpravu? Napr niekto má male nechtove lôžko, tucne prsty, predĺžením za pomoci gélových nechtov sa dá pekne docieliť optické predĺženie prstov a krajskému vzhladu ruk. Ak chce len preto, aby si nechty nemusela lakovat, ale má ich kratke, tak potom gel lak je pre ňu postačujúci. Ja mám pekne dlhé prsty, pekne nechtove lôžka, aj svoje nechty relatívne pevne, avsak mne gel lak nedokázal udržať nechty, aby sa mi nepolamali, sle je pravda, že ja ruky nesetrim. Pri aplikacii sa zbrusuje nechtove lôžko, aby mohla vzniknúť polymerizacia (a teda lepsie prilnutie gelu o necht), preto sa nedá povedat, že jedno je pre nech lepsie alebo horsie, ten odrastie a bude taký, sko predtym
aký zákaz? 😲
nie je to kvôli TPO? toto tuším EÚ teraz zakázala😀 ale podľa mňa sa nájdu gellaky aj bez TPO 🤔
@miselka257 aha. ja mám všetky gel laky tpo free, preto fakt netuším o akom zákaze hovoria, veď kúpim taký lak a lakujem ďalej 🤷♀️
@miselka257 aha. ja mám všetky gel laky tpo free, preto fakt netuším o akom zákaze hovoria, veď kúpim taký lak a lakujem ďalej 🤷♀️
@biba_18 neviem ani ja kde môže mať problém 🤔 možno sú vykúpené všetky 😅
nie je to kvôli TPO? toto tuším EÚ teraz zakázala😀 ale podľa mňa sa nájdu gellaky aj bez TPO 🤔
@miselka257 ja si myslím ze kvôli tomu...ale vsak eshopy uz nemôžu predávať gély a gellaky s tpo, takze samotný gellak nie je zakázaný, iba salony nesmú používať take produkty. Inak tu látku používajú aj zubári, a tam ju nezakazali. A na druhej strane, kopec dievčat malo zásoby, v niekoľkých 100 eur a si myslíte ze to teraz vyhodia? Cisto nové produkty? A dajú to kde? Do kosa? 🙈🙈🙈no jasne...schovaju a používajú nadalej
@miselka257 ja si myslím ze kvôli tomu...ale vsak eshopy uz nemôžu predávať gély a gellaky s tpo, takze samotný gellak nie je zakázaný, iba salony nesmú používať take produkty. Inak tu látku používajú aj zubári, a tam ju nezakazali. A na druhej strane, kopec dievčat malo zásoby, v niekoľkých 100 eur a si myslíte ze to teraz vyhodia? Cisto nové produkty? A dajú to kde? Do kosa? 🙈🙈🙈no jasne...schovaju a používajú nadalej
@lasona mne toto vravela nedávno kocka, ktorá mi robila svadobne nechty. Ze uz sa nesmie používať vela lakov, že všetky zásoby lakov s tpo museli vyhodit, ale ano tie, ktorým je to jedno ich používajú dalej
Aj záleží kto ako robi. Aj gel lak vedia spackat..ja mam doma lampu, robím si gel lak sama. Gel lak mi robila jedna slečna este pred rokmi a nikdy nebol problém, mala som krasne pevne nechty aj kd to dala dole. Potom som sla k inej a otras. Také hrubé spravila pritom normálny salón, zničené nechty niekoľko týždňov. Tak som uz nikdy nešla a mam doma sadu. Decku by som v živote nedala gélové nechty. Nikdy som nevedela co je to bolesť nechtov a uz viem.
@petamich aj na gellak potrebuješ prebrúsiť nechtové lôžko, pretže sa musí zmatniťpovrch, inak by ani gellak ani gel nedržal 😀
@miselka257 mne sa pri gel laku odlupoval necet od lôžka. Musela som si dať pauzu pol roka. Nebudem dávať každý mesiac, len na výnimočné udalosti. Ale mala som aj gélové a tie nikdy viac. Nechet zbrusua aj pri procese má to bolelo.
@miselka257 mne sa pri gel laku odlupoval necet od lôžka. Musela som si dať pauzu pol roka. Nebudem dávať každý mesiac, len na výnimočné udalosti. Ale mala som aj gélové a tie nikdy viac. Nechet zbrusua aj pri procese má to bolelo.
@zazka666 a kde si si prosím ťa dávala robiť nechty? 😀 to by sa nemalo stávať 😁
v renomovanej prevádzke. Nie u vietnamcov. Chodila som tam dva roky. A potom sa mi to naraz stalo. Robila som si potom len manikúru, a nechala odrásť nechty. Už to mám OK

@dqqq
ahoj rozdiel je veľký. Ja som napriklad po gélových aj akrylových mala potom moje tenšie ako papier. Robila som v tej dobe čašníčku, nechala si svoje a teda bolest to bola riadna kým riadne nedirastli a spevneli.
Gél lak nol super, bez problémov.