icon

Gélový lak na nechty verzus obyčajný lak

tanicka907
16. júl 2025

Ahojte, mam problem asi ako oazda ze obycajny pak mi nevydrzi a po lete nebudem mat cas chodit na gelove nechty. Tie co mate skusenosti - stacil by gellack? Je pevnejsi ako obycajny lak? Aka je manipulacia? Je to podobne ako hustejsi lak na nechty?
Viem ze najlepsi je gel od manikerky, ale nebudem nat cas chodit a sama si netrufam modelovat a nemam na to ani trpezlivost. Pozrela som si aj obchody atd ale je toho strasne vela …

adik64
16. júl 2025

Gelové som nikdy nemala, chodím na gellak už x rokov a bez problémov, nechty mi vydržia cca 3-4 týždne.

biba_18
16. júl 2025

je trošku hustejší ako obyč. lak, keď sa s tým naučíš, vydrží ti to dlho ...

kikusenka1
16. júl 2025

Ja nan nedám dopustiť . Ale samozrejme záleží aj na tom kto ti to robí a aký používa

renka30
16. júl 2025

Pravidelne chodím na gellak, vždy mi to vyjde raz za 3-4 týždne. Úplne v pohode robím všetko v domácnosti, odlúpol sa mi tuším iba raz, aj to len vtedy, keď som išla k inej manikérke, lebo moja nemala voľný termín...

tanicka907
autor
16. júl 2025

su tu aj nejake slecny co si gellack robia doma same? Moja otazka nebola uplne jasna🙂chcem si zacat robit doma sama nechty gellackom, obycajny lak dlho nevydrzi tak preto sa pytam ci je jednoducha manipulacia, prip aku znacku zvolit. Na videach to vyzera ako nic, ale viem ze mi kamosky (daavno, isto sa vela zlepsilo odvtedy) hovorili, ze je to o nicom doma...

pl2y
16. júl 2025
@tanicka907

su tu aj nejake slecny co si gellack robia doma same? Moja otazka nebola uplne jasna🙂chcem si zacat robit doma sama nechty gellackom, obycajny lak dlho nevydrzi tak preto sa pytam ci je jednoducha manipulacia, prip aku znacku zvolit. Na videach to vyzera ako nic, ale viem ze mi kamosky (daavno, isto sa vela zlepsilo odvtedy) hovorili, ze je to o nicom doma...

@tanicka907 skusala som doma s tou mini macaron sadou (kolegyňa mi požičala na skusku) vydrzi to menej ako keď mi to robi v salóne a najmä je to tazke dať dole,takze to zaberá dost času a nervov, tak to už radšej ísť do salónu

luckajozko21
16. júl 2025

@tanicka907 ja som si roky robila doma. Vsetko zalezi od toho ake mas nechty, kvalitou aj tvarovo. Pouzivala som RockLac a lampu z ciny. Lampa sa mi pokazila teraz na jar, tak odvtedy nemam.
Vydrzi mi to tak 1-2tyzdne. Normalny lak 2 dni. Extremne rychlo mi rastu nechty napr. aj ked som mala CNC Shellak zo salonu tak som ho mala 2 tyzdne.
Pedikura mi vydrzala dlhsie vo velmi peknom stave.
Odlakovanie - nevidim tam ziaden problem. Normalny acetonovy lak z dmky, namocit vatu a nechat 5minut na nechte. Potom sa to uplne cele pekne zlupe. Alebo som si do toho rypala a zlupala som si to aj bez odlakovaca.
Vyber si lak bez vypotkov. Nepotrebujes ziadne specialne 'prep' produkty ani specialne odlakovace. Ta lampa zase nie je nejaka extra draha polozka. Staci ti obycajna. Mozno to zatvrdnutie bude trvat viac ako '30sekund' ale zatvrdnut to zatvrdne. Dolezite je davat velmi velmi tenucku vrstvu a radsej 2x ako jednu hrubu. Skus, uvidis

anonym_b59ecd
16. júl 2025
@adik64

Gelové som nikdy nemala, chodím na gellak už x rokov a bez problémov, nechty mi vydržia cca 3-4 týždne.

@adik64 koľko platíte za gellak?

tanicka907
autor
16. júl 2025
@luckajozko21

@tanicka907 ja som si roky robila doma. Vsetko zalezi od toho ake mas nechty, kvalitou aj tvarovo. Pouzivala som RockLac a lampu z ciny. Lampa sa mi pokazila teraz na jar, tak odvtedy nemam.
Vydrzi mi to tak 1-2tyzdne. Normalny lak 2 dni. Extremne rychlo mi rastu nechty napr. aj ked som mala CNC Shellak zo salonu tak som ho mala 2 tyzdne.
Pedikura mi vydrzala dlhsie vo velmi peknom stave.
Odlakovanie - nevidim tam ziaden problem. Normalny acetonovy lak z dmky, namocit vatu a nechat 5minut na nechte. Potom sa to uplne cele pekne zlupe. Alebo som si do toho rypala a zlupala som si to aj bez odlakovaca.
Vyber si lak bez vypotkov. Nepotrebujes ziadne specialne 'prep' produkty ani specialne odlakovace. Ta lampa zase nie je nejaka extra draha polozka. Staci ti obycajna. Mozno to zatvrdnutie bude trvat viac ako '30sekund' ale zatvrdnut to zatvrdne. Dolezite je davat velmi velmi tenucku vrstvu a radsej 2x ako jednu hrubu. Skus, uvidis

@luckajozko21 dakujem velmi pekne! a manipulacia s gellackom sa da prirovnat ku comu? Hustejsi lak na nechty? Ako pravacka lavy ruku by som asi zvladla, ale s tou druhou mam problem, ale asi by som najskor zacala na nohach nech vidim ako to ide, ked bude ponozkova sezona.... Vies poradit nejaku znacku lakov? Moze byt hocijaka cenova kategoria, som ochotna dat viac penazi za menej nervov alebo ak staci essence tak tiez som ok... chcem len uplne telovy/nude lak.
ja mam celkom pekny tvar nechtu, dlhy a stihly, moj problem je, ze ked nie su nijako nalakovane a som v strese, nechty ohryzam, nie vzdy ale proste ma to efekt... lakovat kazdy den som mala cas kedysi... a teraz nebudem mat cas si zbehnut ani ku manikerke a rada by som aj usetrila. No a tymi gelovymi nechtami mam svoje uplne vydrate vypilnikovane, tenke cize akonahle dam gel dolu, vsetky sa hnusne polamu
Pamatam si kamosky co tgo pokupili, drahe masiny ale aj masiny z lidla a sa stazovali ze tie gely/gellacky vytekali,

viktoriaandrascik
16. júl 2025

Určite to zvládneš je to easy. Kúp si sadu na gel lak a ideš. Zatlačíš kožičky, nech zmatuješ a opilníkuješ do požadovaného tvaru, nanesieš primer, farebný gél, dáš do lampy, nanesieš top coat dáš do lampy a hotovo.
https://www.aspira.sk/p/claresa-gel-lak-sada-ke...

jakkubova
16. júl 2025

Ja si robim nechty s gel lakom a som spokojna. Vydrzi mi to tak 2 tyzdne bez olupovania, ale niekedy si ich dam dole uz aj po tyzdni ked chcem zmenit farbu. 🙂
Nezda sa mi, ze by tie gel laky boli hustejsie alebo sa s nimi tazsie pracovalo, nez s klasickymi. Zatial som skusala iba znacku Naninails a je dobra, teraz som si kupila gel lak od Neonail, tak som zvedava, aky bude.
Dopredu si pozri, ako treba nechty pripravit a aky je postup nanasania, ale nie je to nic zlozite. Urcite to zvladnes a ked dodrzis postup tak ti manikura dlho vydrzi.

tanicka907
autor
16. júl 2025
@jakkubova

Ja si robim nechty s gel lakom a som spokojna. Vydrzi mi to tak 2 tyzdne bez olupovania, ale niekedy si ich dam dole uz aj po tyzdni ked chcem zmenit farbu. 🙂
Nezda sa mi, ze by tie gel laky boli hustejsie alebo sa s nimi tazsie pracovalo, nez s klasickymi. Zatial som skusala iba znacku Naninails a je dobra, teraz som si kupila gel lak od Neonail, tak som zvedava, aky bude.
Dopredu si pozri, ako treba nechty pripravit a aky je postup nanasania, ale nie je to nic zlozite. Urcite to zvladnes a ked dodrzis postup tak ti manikura dlho vydrzi.

@jakkubova pozerala som nejake videa a bolo to podobne (len menej “silne”) ako pri gelovych nechto h - necht obrusit a vycistit, ako pisu naniest podklad, ard .. 😀na druhej strane pri pedikure gellaku mi nikdy nesmirglovali nechty ako pri gelovych na manikure

luckajozko21
16. júl 2025

@tanicka907 ja som si ich nikdy nejak extra nepilnikovala ani nic podobne. Ide iba o to, aby si zmatnila ten povrch. Myslim, ze par krat som skusala aj ako zaklad prejst si po nechte alkoholom/odlakovacom a na to dat tenku vrstvu laku. Podla mna je ten lak trosicku hustejsi, ale asi zalezi od znacky. To si musis vychytat podla tvojich nechtov, tvojej lampy a tak. Cim tensiu vrstvu das, tym mensia sanca,ze sa ti odlupne alebo urobia bublinky pod.
Ja som mala oblubeny rocklack 94. Je to take nieco medzi nude a ruzovkastou 🙂 Inu znacku ako ENII NAILS som nepouzivala, takze poradit neviem. Bolo to uz davnejsie, uz sa to urcite posunulo a su aj kvalitnejsie

jakkubova
16. júl 2025
@tanicka907

@jakkubova pozerala som nejake videa a bolo to podobne (len menej “silne”) ako pri gelovych nechto h - necht obrusit a vycistit, ako pisu naniest podklad, ard .. 😀na druhej strane pri pedikure gellaku mi nikdy nesmirglovali nechty ako pri gelovych na manikure

@tanicka907 nemusis si nechty "zosmirglovat", ako pise kocka vyssie, treba iba zmatnit povrch nechtu. Takze staci uplne jemnym pilnikom.
Preco ti to tak nerobili pri nechtoch na nohach netusim, mozno na to mali nejaky iny figel. 🙂

tanicka907
autor
16. júl 2025

dakujem damy, staci ak mi to vydrzi dlhsie ako jeden den, tyzden je super. Tak ja si teda obejnam nejaky set a poskusam, snad zvladnem... esteticke veci mi velmi nejdu ... 🙂

luccija
16. júl 2025
@tanicka907

@luckajozko21 dakujem velmi pekne! a manipulacia s gellackom sa da prirovnat ku comu? Hustejsi lak na nechty? Ako pravacka lavy ruku by som asi zvladla, ale s tou druhou mam problem, ale asi by som najskor zacala na nohach nech vidim ako to ide, ked bude ponozkova sezona.... Vies poradit nejaku znacku lakov? Moze byt hocijaka cenova kategoria, som ochotna dat viac penazi za menej nervov alebo ak staci essence tak tiez som ok... chcem len uplne telovy/nude lak.
ja mam celkom pekny tvar nechtu, dlhy a stihly, moj problem je, ze ked nie su nijako nalakovane a som v strese, nechty ohryzam, nie vzdy ale proste ma to efekt... lakovat kazdy den som mala cas kedysi... a teraz nebudem mat cas si zbehnut ani ku manikerke a rada by som aj usetrila. No a tymi gelovymi nechtami mam svoje uplne vydrate vypilnikovane, tenke cize akonahle dam gel dolu, vsetky sa hnusne polamu
Pamatam si kamosky co tgo pokupili, drahe masiny ale aj masiny z lidla a sa stazovali ze tie gely/gellacky vytekali,

@tanicka907 robím si sama gellak aj na nohách, rukách.Kupujem z crystalnails laky tie boli zatiaľ najlepšie, ale mala som aj z naninails niekedy, ak sa mi chce tak si dávam ešte ciry gél a na to ešte gellak.Nie je to ťažké určite to zvládneš ešte na to si daj ochranny lak bude to pekne lesklé ja mám taký čo musí tiež vytvrdnut v lampe

tana1211
17. júl 2025

Ja nedám dopustiť na le mini macaron , pretože je to jednokrokovy , do mini lampy , ktorá je ešte aj pekná ❤️

tanicka907
autor
17. júl 2025
@tana1211

Ja nedám dopustiť na le mini macaron , pretože je to jednokrokovy , do mini lampy , ktorá je ešte aj pekná ❤️

@tana1211 pozeram ze ta lampa je taka mensia, zmesti sa to nej pohodlne aj chodidlo?