icon

Hľadáte najlepšieho dermatológa na východnom Slovensku?

domusik009
14. jan 2025

Ahojte.
Potrebujem poradiť najlepšieho dermatológa na východnom Slovensku. 4-5 rokov ma trápi nodulárne- cystické akné. 6 rokov ma lieči kožná lekárka. Vyskúšala som všetky mastičky, lokálne antibiotiká, rôzne dermálne emulzie, retinoidy a veľa iného. Nič nepomahá. Tvár mám zjazvenú, bolestivú a veľmi sa kôli tomu trápim.
Vyskúšala som všetko od levanduľovej vody cez syrové mydlo, značky Bioderma, ordinary, PurityVision, Nacomi, korejskú kozmetiku, detox, všetky čaje sveta, všetky kúry, liečivé sirupy, vitamíny, dermatologické ošetrenia...
Keby som mala vypísať všetko písala by som to niekoľko hodín.
Ak máte skúsenosť s ťažkým akné ktoré sa vám podarilo vyliečiť a je na Slovensku ( ideálne východné ale ak by bol fakt profík kľudne pôjdem aj na stredné či západné) takýto lekár, napíšte mi prosím meno a mesto v ktorom sa nachádza, prípadne aký druh lieku vám pomohol a zastavil boj s akné.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
domusik009
autor
14. jan 2025

@monsterablue ďakujem🙏🏻 už aj idem pozrieť

yoge
14. jan 2025

@autor pod retinoidmi asi myslíš isotretinoin (roaccutane) však? Ani ten nepomohol ani trocha? Akú dávku si užívala? Skús pozrieť na internete doktorov podľa recenzií, možno pozri aj na doktora Hegyiho z Bratislavy (Juraj Hegyi).

Mňa len napadá, keďže ti nepomohol ani isotretinoin, tak aký máš typ kože? Mastnú, suchú, normálnu? Pretože retinoidy fungujú na tom princípe že znižujú produkciu mazu. Ak ju máš ale suchú, tak tam môže byť skôr niečo iné, nejaká skrytá forma zápalu. Bola si aj na krvných vyšetreniach?

domusik009
autor
14. jan 2025

@yoge Áno ten som mala na mysli. Mám mastný typ pokožky. Je pravda že zápalové akné na lícach zmizlo no cysty sa na brade tvoria stále. Zachraňujem to aktuálne len ichtoxylom ktorý to zmenší po pár dňoch. No stále je to viditeľné a bolestivé. Krvný obraz mám vporiadku, hormonálny profil tiež.

yoge
14. jan 2025

@autor a akú dávku si brala a ako dlho? Po dobraní sa ti to vrátilo, ale v slabšej forme? Skús toho doktora Hegyiho z Bratislavy (má aj stránku dermatology.sk) možno by ti vedel poradiť, ak ti tvoja doktorka nepomohla.

Ak máš mastný typ pokožky, tak je možné že by ti ten roaccutane predsa len pomohol. Niekedy je nutné tú liečbu opakovať, prípadne ak ti počas brania pomáhal, tak skús skonzultovať s doktorom že by ti nasadil dlhšiu liečbu s nižšou dávkou. Ale neviem akú si mala dávku a ako si s tým bola spokojná. Ale platí, čím nižšia dávka, tým nižšie nežiadúce účinky.

Aktuálne máš teda cystické akné iba na brade?

domusik009
autor
14. jan 2025

@yoge brala som 30 miligramov pol roka. Mala som rok pokoj. Potom sa to vrátilo ešte silnejšie opäť som brala 30 miligramov pol roka. Potom som mala pokoj už len do konca roka a opäť sa to vrátilo. A takto dookola. Aktuálne beriem lieky od septembra vkuse zvýšenú dávku 40 miligramov no nezaberá to už na cysty vôbec. Dúfala som že sa aspoň prestanú tvoriť tak ako pred tým no tvoria sa stále.
Aktuálne je cystické akné iba na brade no v zlom stave.

yoge
14. jan 2025

@domusik009 Ťažko povedať. Možno skús iného lekára, či ho nenapadne niečo iné. Ale sú prípady keď sa to užíva aj vo vyššej dávke. Na cystické akné ti asi okrem retinoidov ani nič iné lekár nepredpíše.

Okrem toho Hegyiho asi kludne pozri recenzie na internete na iných lekárov