icon

IPL epilator Lumea a iné

28. apr 2023

Ahojte, viem že je tu x diskusii o týchto IPL epilatoroch a mám ich načítané, no zväčša sú to staršie príspevky a keď niekomu napíšem, už nepríde odpoveď keďže sú to staršie fora
Je to drahšia investícia a ako sa poznám-niečo si takto kúpim, chvíľku používam a potom to nadobro odložím, nerada by som to tak mala aj tu lebo si viem tie peniaze predstaviť využit aj inak
Preto ma zaujíma- naozaj to funguje? Nie je to zase iba niečo čo v konečnom výsledku nemá nejaký extra efekt?
Neoplatí sa ísť radšej na laserovú epilaciu do salónov, nie je to účinnejšie?
Bojim sa hlavne aj kvôli bezpečnosti- predsa len v salónoch vedia čo robia, vedia nastaviť intenzitu aj celkovo veci okolo toho a tu som skeptická používať niečo takéto doma ako laik..
je to bolestivé? Chcela by som to hlavne na vrchnú peru, intímnu oblasť .. sú miesta ktoré sa s tým vyslovene nemôžu robiť ?

jj298
28. apr 2023

Na internete je prirucka/manual k tomu. Je tam popisane pre koho je vhodna, kto ju nesmie pouzivat a ani na ake oblasti. Neviem co myslis intimnou oblastou vsetko ale bikinu sa mozu, pohlavne organy a ich blizke okolie nie.

jj298
28. apr 2023
jj298
28. apr 2023

Tu mas rovnaku diskusiu co nema ani mesiac. Tam si urcite nepisala lebo by mi prisla notifikacia

https://www.modrykonik.sk/forum/avon-produkty/ipl-epilator-skusenosti-4/

Nemas zac.

azzflo
28. apr 2023

Osobne som to pouzivala cca pol roka pravidelne, chlpky nezmizli uplne, ale rastu pomalsie a jemnejsie, co v podstate uplne eliminovalo podrazdenie a cervene bodky po holeni. Ale holit aj tak musim, uz zase kazdy den, lebo som lumeu uz nejaky cas cas nepouzila.
Je to sice rychle, ale nebavi ma mysliet na to kazdy tyzden, takze tiez zvazujem laserovu epilaciu v salone.

kristie571
28. apr 2023

Mala som starší model Lumei ešte asi v r.2016, predala som ju, lebo som ju použila asi 2x a nechcelo sa mi s nou " blikať nohy " hoci efekt to malo pomerne hned. Teraz sa ťukám po hlave aka som bola blba a na čo som ju predávala, už pozerám po novšom modeli, no neviem sa stale rozhodnuť, či by nebolo lepšie isť do salónu, nech to mám " bez roboty " 🙂

autor
28. apr 2023

@jj298 myslela som tým komplet všetko😂ale aj som viacmenej cakala že asi sa bude dať iba ,,trojuholnik,, a nižšie nie🙂 to by samozrejme nevadilo, do niečoho takeho by som sa asi aj tak nepúšťala

autor
28. apr 2023

@azzflo laserová epilacia v salóne- niekoľko sedení a potom by chĺpky nemali už vôbec rast ( jasne že nie cely život ale keby len rok dva by bolo super) a tuto to tak nefunguje? Čiže treba pouzivat pravidelne a nebude sa konať žiadny efekt žeby už nemali nárast ?

autor
28. apr 2023

@kristie571 ak by to bolo účinne šla by som do toho, pretože keby mám ísť na epilaciu všetkého do salónu asi by som musela brat úver 😂😂toľko partii tela a toľko sedení .. preto by som si to nakombinovala takto, čo sa dá zvládnuť doma by som urobila doma a možno take problematickejší partie na ktore by to nefungovalo by som šla do salónu
Ide mi hlavne o hornú peru, podpazušie- to je čistá katastrofa, som tmavy typ chĺpky mám tmave a dosť hrubé a musím si pazuchy holit každý deň no vyzerajú otrasne , ako keby bol pod nimi nejaký tmavy tieň že aj keď sú oholené vyzerá to odpudivo
Ak by tento epilator pomohol v zmysle že síce chĺpky budú rast ale pod nimi to hude pekne ciste, šla by som do toho

kristie571
28. apr 2023

Ono, ten laser na doma, nie je samozrejme až tak silný ako v salónoch, pre to asi nemá hned taky silný efekt a treba to použivať častejšie aby bol taky výsledok ako zo salóna že vôbec chĺpky nerastú, a samozrejme dlhodobejšie,po nejakej dobe potom to treba zas obehat tie partie, nech to nezarastá znova.
Ono tie novšie modely maju myslim aj nejaky ten senzor, že vie akoby prečítať ako tmavá pokožka je a tym prisposobiť tu intenzitu svetla. A viem že to nefunguje moc na svetle chlpky, tie nevie rozpoznať zachytit aby im spalilo korienky, nech vypadnu a nerastu. Funguje to, len tomu treba venovať čas, a nemá to hned ten efekt ako epilacia v salone no 🙂
ale asi to bude vychádzať teda lacnejšie než navštevovať salón, nie ? neviem po čom idu epilacie v salonoch

pinkgirl
28. apr 2023

Dôležitá je pravidelnosť a dôkladnosť. Fakt si na to musíš vyhradiť čas. Ja mám prístroj s káblom na sieť, lacnejší značka Beurer, výsledky vidím. Za tie peniaze som spokojná.

autor
28. apr 2023

@pinkgirl ešte sa spýtam, je to bolestivé ? Keď som bola ešte dávno v salóne na hornú peru, dosť to stipalo takze neviem či by som toto zvladla 😃

jj298
28. apr 2023

Ani trojuholnicek by som nesla😀 len tak okolo. Bolestive to nie je. Sem tam to mierne stipne.

syslik81
28. apr 2023

samozrejme ze laser je lepsie a viac trvacny - po nom rastu hlpy ak funguje len pri hormonalnej zmene(potod napr) ipl je len docacne- prestanes pouzivat zacnu rast .. ci je to vhodne pre teba- sa dozvies az ked zacnes pouzivat

pinkgirl
28. apr 2023

Nebolí to. Ak by ťa silný vyboj palil, tak znížiš intenzitu svetla.

ester286
27. mar 2025

Aký si si nakoniec kúpila ak sa môžem spýtať? Tiež chcem hlavne na bikiny.

avalas
2. júl 2025

😅 ja mam po laserovej zo salónu pocit, že mi chĺpkov rastie ešte viac. A to mal výborne recenzie.. absolvovala som asi 5 opak. procedur