icon

IPL Lumea verzus laser na klinike

petrapetra1993
12. júl 2023

Ahojte kočky. Mám takú dilemu. Potrebujem sa zbaviť chlpov lebo to je ako zlý sen. Nonstop červene a zapálene 🫣 ani holenie, ani strojček, ani vosku, cukrová pasta či krémy nepomáhajú. Fakt nič. Už mám toho dosta teda zvažujem čo urobiť. Áno laser je drahší ale keby to bolo na cely život tak idem do toho. Avšak čítala som, že hormonálne zmeny môžu spôsobiť nárast chlpov naspäť. Planujem ešte detičky a dosť sa toho bojím 😬 je to drahá záležitosť a nerada by som vyhodila peniaze do vzduchu keby mi zase mali nárast pri tehotenstve/kojeni. Takue v tom vidím v ipl výhodu, ue si to viem kedykoľvek zase prebehnúť.
Pripadne odporúčate nejaké iné prístroje ako lumea.
Ďakujem ♥️

barcinka13
12. júl 2023

@petrapetra1993 ja osobnú skúsenosť s laserom nemám, ale moja kamoska chodí na hornú Peru a bradu bola asi 5-6x na sedení a stále to nie je tip top a niektoré chlpy jej stále rastu..bude pokračovať opäť po lete, ale neviem nakoniec koľko tých sedení bude musieť absolvovať a či to aj bude mať 100% je to zrejme dosť individuálne..ja mam zas lumeu a zaobstarala som ju presne preto, že mi chĺpky zarastali a boli zapálene a toto na to funguje perfektne, mam ich menej ale nie je to zas tak že som úplne hladka, je potrebné tomu venovať čas a detailne to robit, takže viem sa vyjadriť len k lumei a za mna nákup neľutujem a kúpila by som opäť..

kristinkaris
13. júl 2023

@petrapetra1993 ahoj mám odskúšané aj lumeu aj laserové štúdio - štúdio zabralo na chvíľu u mňa na 2 mes. Lumeu som flákala nelaserovala som poctivo avšak po nej som mala iste miesta kde chĺpky už nerástli preto ju skúšam znovu ale tentoraz poctivo 🙂

refly
13. júl 2023

Za mna domace IPL, nad laserom by som ani nerozmyslala.
Jedna vec, co vam nepovedia je, ze sa jedna o REDUKCIU, nie zlikvidovanie. A ani srnky netusia kolko sedeni treba, ci to Vam konkretne vobec zaberie a ziadny laser nie je navzdy. Aj na klinike sa pocita s touch upmy raz za par mesiacov.
Matka bola par krat (mozno 5 - 6?) na klinike, horna pera a ruky. Pytala sa tej pani, ze kolko sedeni cca treba, odpovede boli vzdy vyhybave typu "je to individualne". Comu verim, ale neni to adekvatna odpoved ak to stoji take peniaze. Nakoniec znich vypadlo ze jednej pani to pomohlo po troch sedeni, druha je na 16-stom a nic.
Matka mala teda tych 5-6, nulovy efekt.

Ja som minuly rok dostala mizerny sanitas (IPL z lidlu za 100€ - zdedeny od znamej, ktora nepouzivala), po roku poctiveho pouzivania mam hnaty asi na 80% hole. Ale pazuchy a bikiny nic moc, mozno 20-30% redukcia? Ale vzhladom na to ze je to smejd za 100€ tak si vobec nemozem stazovat. Ale tiez na 100% pocitam stym, ze ked to dlhodobo vysadim, tak sa to po par mesiacoch zacne zase trocha a pomaly chlpatit.
Este pridam ze ja aj matka sme blede a tmavovlase.

Kazdopadne.... momentalne neexistuje ziadny sposob ako pernamentne a uplne zlikvidovat chlpy. Iba dlhodoba redukcia. Laser je fajn ak neviete co s peniazmi. Ak toto nieje Vas problem, tak by som isla do IPL. Je to menej frustrujuce a nebude vadit ak zacnete vidiet zlepsenie po 10-tom, alebo kolkom sedeni.

tramtada31
13. júl 2023

Mám skúsenosť so všetkým. Laser na drahej klinike, aj IPL zo zlavovych portálov a mám doma aj lumeu (tuším tu najdrahšiu, čo má 4 nadstavce). Investovala som do toho tisíce a chĺpky mam zredukované na centimetri štvorcovom rastu 2-3, čo sa týka noh, iné partie sú hustejšie, ale aj tak to treba holiť. Lumea pre mna problematická, dlho to trvá, kým sa oblikam cela (človek, ktorý má deti, už toľko casu nemá, keď sú deti pri ňom non stop). Ale išla som jednu partiu už viackrát a až tak mi chĺpky nezredukovala, že by som sa nemusela holiť. Takze tiež to úplne neviem zhodnotit, čo mi pomohlo najviac. Ale paradox, v tehotenstve mi chlpy nerástli, nemusela som si ani holiť pazuchy, vôbec mi nezarastali, aj nohy skoro vôbec, takze evidentne pretlak hormónov mal pozitivny efekt.