icon

Je Astrid SPF 50 v spreji pre deti účinný?

9. jún 2025

Máte skúsenosť s týmto spf? Chráni dobre?

melanta
9. jún 2025

Skúsenosť nemám, ale pre mňa je značka Astrid značka, ktorá má tradíciu v kozmetike cez 50 rokov. Ja osobne by som ju volila skôr ako Lidl či DM značky.
A čo sa týka faktora 50, rovnako chráni faktor 10 ako faktor 50. To číslo označuje ako dlho pôsobí krém/mlieko/sprej. Čiže 10 ťa chráni rovnako ako 50, len 50 nemusíš opakovane natierať tak často. To veľa ľudí netuší.

autor
9. jún 2025
@melanta

Skúsenosť nemám, ale pre mňa je značka Astrid značka, ktorá má tradíciu v kozmetike cez 50 rokov. Ja osobne by som ju volila skôr ako Lidl či DM značky.
A čo sa týka faktora 50, rovnako chráni faktor 10 ako faktor 50. To číslo označuje ako dlho pôsobí krém/mlieko/sprej. Čiže 10 ťa chráni rovnako ako 50, len 50 nemusíš opakovane natierať tak často. To veľa ľudí netuší.

@melanta pýtam sa preto lebo som našla recenziu že po tomto spf pani spálilo slnko a nejak tomu nerozumiem. Chcem to dávať 2 ročnému dieťaťu a ide mi ako o ochranu tak aj o to aby nebol mastný a nelepilo sa naňho všetko keďže bude von behať

melanta
9. jún 2025

Pre 2 ročné dieťa by som ja volila Biodermu pre deti a vybrala by som mlieko v spreji.

autor
9. jún 2025
@melanta

Pre 2 ročné dieťa by som ja volila Biodermu pre deti a vybrala by som mlieko v spreji.

@melanta bioderma stojí 25eur

lasona
9. jún 2025

Mame Astrid 50 v spreji , sme momentálne na dovolenke a je fajn. Striekam častejšie. Nemáme žiadne spalenie, začervenanie. Ale malý ma aj dlhšie plavky, klobúk, okuliare

autor
9. jún 2025
@lasona

Mame Astrid 50 v spreji , sme momentálne na dovolenke a je fajn. Striekam častejšie. Nemáme žiadne spalenie, začervenanie. Ale malý ma aj dlhšie plavky, klobúk, okuliare

@lasona ďakujem, kúpila som. Dúfam že splní čo má a inak vonia krásne

lol2219
9. jún 2025

Biodermu som prave kupovala za 13 v drmax 🙂
Inak tiez sa pripajam k melanta, volila by som biodermu..

jesenzima
9. jún 2025
@lol2219

Biodermu som prave kupovala za 13 v drmax 🙂
Inak tiez sa pripajam k melanta, volila by som biodermu..

Autorka, Bioderma, Eucerin, Avene byvaju rôzne akcie, 2+1, 1+1, zľavy v percentách, treba to odsledovať. ... Áno, sú drahšie, ale pre dieťa ti jedno balenie vydrží na dlho a oplatí sa do toho investovať ..

lindayaaa
14. jún 2025
@melanta

@melanta sprostosť 10 ťa nechráni tak, ako 50 tka. 10 prepustí asi 10% UVB lúčov zatiaľ čo 50tka 2%!
SPF faktor neznamená čas ochrany, ale množstvo UVB lúčov, ktoré pokožka prepustí. Každý opaľovací krém treba opakovať aspoň každé 2 hodiny, alebo po plávaní, potení, utieraní uterákom.
PF 50 sa neaplikuje „na dlhšie“, len poskytuje silnejšiu ochranu.
Nešírte bludy.

lindayaaa
14. jún 2025

Pre dieťa kúpte Avene alebo uriage mineralny krém. Prípadne biodermu. Najlepšie spravite ak budete kupovat produkty pre fotosrnzitivnych ľudí/ deti.

nikha2809
14. jún 2025

Tak bohvie ako často sa pani natierala...keď sa ráno natrieme 50faktorom hocijakej značky, či už stojí ten opaľovak 10€ alebo 50€ a som cely deň na pláži bez toho aby som sa natrela opakovane, spali ta tak ci tak

lindayaaa
14. jún 2025
@nikha2809

Tak bohvie ako často sa pani natierala...keď sa ráno natrieme 50faktorom hocijakej značky, či už stojí ten opaľovak 10€ alebo 50€ a som cely deň na pláži bez toho aby som sa natrela opakovane, spali ta tak ci tak

@nikha2809 ono ja mam alergiu na slnko a citlivu pokozku. Naozaj pouzivam tieto produkty pre ludi citlivych na slnko, je ich na trhu podstatne menej a cenovo su dost vysoko. Ale oplati sa investovat.

nikha2809
14. jún 2025
@lindayaaa

@nikha2809 ono ja mam alergiu na slnko a citlivu pokozku. Naozaj pouzivam tieto produkty pre ludi citlivych na slnko, je ich na trhu podstatne menej a cenovo su dost vysoko. Ale oplati sa investovat.

@lindayaaa ja píšem z vlastnej skúsenosti...my používame Daylong, ktorý tiež nestojí malo a keď sa môj muž natrel iba raz, lebo údajne stačí spálil sa

lindayaaa
14. jún 2025
@nikha2809

@lindayaaa ja píšem z vlastnej skúsenosti...my používame Daylong, ktorý tiež nestojí malo a keď sa môj muž natrel iba raz, lebo údajne stačí spálil sa

@nikha2809 no presne , treba opakovat. Tiez sa natieram realne asi 4x do dna. ;( 🥲🥲🥲

3petka
14. jún 2025

Je ok akurát aplikáciu pri dlhšom pobyte na slnku musíš opakovať. Ja používam tento pre seba na rizikové partie a som spokojná.

daniela09
15. jún 2025

Čo sa tyka zloženia tak cien z lidla alebo z dm alverde , sundance su vysoko hodnotene. Mali sme aj astrid 50 , mna so synom trochu spalilo,ale my mame uplne svetlu pokozku, muža chytilo do hneda.

pezs
2. júl 2025

My sme momentalne pri mori 37stupňov máme a astrid 50 a 30 používame. Zatiaľ najlepšie čo sme mali. Minule sme sa po detskej bioderme 50 vyhádzali a červené flaky sme mali. Letela do koša.