Je Babylove OF 50+ vhodný pre novorodencov?
Je toto vhodné už pre novorodenca?

@lelelienka tak mne zas povedali že mám kúpiť krém s ochranným UV faktorom. Keďže sa mi bábo narodí v júni. A tak ako aj moja mama chodila s všetkými von tak aj ja budem 😀 tak sa len pýtam že či je tento už od narodenia. A nie že si mám chodiť na slnko alebo nie. Slnko je v lete aj ráno aj na obed aj večer 🤗
@lelelienka alebo mi teda môžte poradiť niečo iné ochranné pre bábätká. Samozrejme že v Tom najväčšom slnku nepôjdem von ale aj ja sama používam ochranný krém stále, aj keď je slnko slabé. Pre istotu....😅
Tak to by som bola celkom zvedava kto to povedal, ale lekarka snad nie. Ako pisem, babatko sa nema vystavovat slnku a da sa to zabezpecit velmi jednoducho v kociku s poriadnou strieskou a vyhladavanim tiena. Tiez mame letne babatko, narodil sa v tych najvacsich horucavach, von sme chodili rano, vecer, nikdy nie cez obed a vobec nebol vystaveny slnku v kociku. Ist von a vystavit babatko slnku je obrovsky rozdiel. Opalovaci krem pre novorodencov nie je vhodny ziaden. Skuste si o tom radsej precitat nieco viac.
Ja mám tiež dieťa narodené v júli, ale ani by mi nenapadlo ho natierať opaľovacím krémom. Ved dieťa je v hlbokom kočíku a vždy som s ním bola v tieni a cez nohy mal prehodenou bavlnenu plienku alebo tenučké nohavice. Zase síce teplo bolo, ale také maličké bábo som v kočíku nevozila úplne odhalené. A celkovo ta koža novorodenca je tak citlivá, že by sa mi priečilo natierať niečo navyše 🤷♀️
@izabela181 a bábätko sa teda ničím nenatiera? Ani obyčajným krémom pre bábätká? Stačí iba detský olej teda? 😅 A ten sa určite na tvár nedáva tak na tvár nič? 😅 Normálne sa pýtam, ja neviem myslela som že treba bábätko chrániť nejakými krémami.
Nenatieraj bábo ničím 🙂 drž v kočíku a cez nožky prehoď latkovú plienku
@tim23 ďakujem 🤗
No jasne že som po kúpaní natierala krémom 😊 olejom vôbec, lebo sa hneď z toho vyhadzal a čítala som že celkovo tieto oleje sa pre bábätka neodporúčajú, lebo pokožka nevie dýchať 🤷♀️ takze u nás oleje vôbec. Ja osobne som preňho dlhodobo používala krém La roche posay Lipikar, lebo maly mal aj dosť hnusne novorodenecke akné, ktoré nezmizlo. Ako som začala používať tento krém, mal úplne krásnu pokožku. Ale je kopec detských krémov iných, záleží čo sadne a ako veľmi citlivú pokožku má bábätko 😊
Samozrejme, ze dieta treba natriet spf. Nemusi ist ani o priame slnko. Opalit sa da v tieni alebo pod mrakom. Ziadne take, ze v tieni netreba babatko nicim natierat. Kup mu v lekarni, ak si si nie ista tym tu.
@beata_k male babatko do minimalne pol roka netreba nicim natierat, nastuduj si prosim skor ako budes sirit taketo informacie…treba ho pred slnkom chranit inym sposobom - nevystavovat!

To je jedno, novorodenec nemá čo robiť na slnku, minimálne do 6 mesiacov a lepšie aj do roka deti priamemu slnku nevystavovať čiže nepotrebuje ani žiadne krémy. Potom sa odporúčajú minerálne (fyzikálny princip ochrany, nie chemický)