Je bezpečné používať kozmetiku po uplynutí doby otvorenia?
Vyhadzujete produkty po uplynuti doby otvorenia ?
Napr. Na kožných kremoch po 6 tyždňoch od otvorenie
Na liekoch do 6mesiacov
Na kozmetiku na tvár ako sú masky, peelingy a podobne 12 mesiacov.
Mne to príde ľúto vyhodiť keď sú niektoré len načaté alebo v polovici. Len zas keď to nevyhodim a použijem vždy mam v hlave že už uplynula doba.
Nevyhadzujem, ani nesledujem údaje na obale, takže ma nemá čo mátať v hlave.
Lehoty spotreby sú aj tak len orientačné, výrobky sú bez závad aj dlho potom
@anonym_autor nevyhadzujem, dalej pouzivam, az kym neminiem, zatial som nemala nejaku reakciu na staru kozmetiku. Jasne, ze 5 rokov po otvoreni uz nie, to vyhodim. Ale nedodrzujem presne tie tyzdne a mesiace.
Čosi nevyhadzujem, až keď začne smrdiet
@anonym_autor ano
Lieky áno, na tie si dávam pozor... kozmetiku záleží, pokiaľ nejaví znaky nejakej zmeny, že by oxidovala, menila farbu, vôňu, konzistenciu, tak neriešim... tú najbežnejšie používanú zväčša nemám problém spotrebovať, snažím sa nekupovať stále nové a nové, bez toho aby som minula staré
Lieky po dátume nasoat do lekárne, kozmetiku ked zmení farbu alebo vôňu. Mam dost takých prírodných produktov a tie ked neminiem do dátumu od otvorenia, same odídu 😀
Lieky kontrolujem, tie po záruke vyhadzujem ( odnášam do lekárne).
Kozmetiku ako čo.
Ako co … kozmetiku podla toho ci nezmenila farbu alebo konzistenciu, anopirin a acylpirin si necham na cistenie aj ked je nafuknuty, do WC a pod je ok a lieky davam
Naspat do lekarne …
Nie nevyhadzujem. Kozmetiku kým vyzerá rovnako ako predtým využijem. Lieky, tie čo užívam tak do pól roka od dátumu spotreby používam. Jedine na čo si dávam pozor su kvapky do oči.
Znamej z pouzivania kremu na ruky po zaruke narastol siesty prst na lavej ruke a na pravej jej dva odpadli
Znamej z pouzivania kremu na ruky po zaruke narastol siesty prst na lavej ruke a na pravej jej dva odpadli

@anonym_autor kozmetika sa hodi dobre na upratovanie po zaruke😀 Lieky stracaju ucinnost, teda mam ich do datumu spotreby (velka vacsina liekov ma 5 rocnu expiraciu pri spravnom skladovani a neotvoreni). Inac hajde do kosa, ak nedodrzim skladovanie ci je to otvorene dlhsie. Jedina vynimka je sprej do nosa zo 100% morskej vody, to pouzivam, dokym sa nevynici...