icon

Kedy je správny vek na začiatok holenia u dievčat?

7. aug 2025

Kedy sa začali v akom veku holiť? Nohy a pod pazuchami?

ivik4
7. aug 2025

14

mane01
7. aug 2025

@anonym_autor 13

januska12323
7. aug 2025

Keď jej to začne vadiť. Žiadny správny vek neexistuje.

blabla22
7. aug 2025

@anonym_autor vtedy kedy ona uzná za vhodne. Niekto sa neholi vobec, niekto áno, je to každého rozhodnutie bez ohľadu na vek. V nižšom veku by som len dohliadla na bezpečnosť

luliu
7. aug 2025

Správny vek nie je, keď to dieťaťu vadí, treba začať. Ak je dievča ochlpené v 11 a vadí mu to, nebude čakať do 14, lebo to je správny vek 🙄

anonym_19430e
7. aug 2025

11 rocna zacala na intímnych miestach ,chuda tam ma dzunglu, ale len zvrchu . Najprv len skracovala nožnicami. Potom si pazuchy ,ale tam ma len take kde tu este. A nohy ma ako yeti, od kolien dole uz skúšala, ale aj od kolien hore ma požehnane. Teraz ako je opálená a ma blond chĺpky tak to brutal vidieť.

zuzubb007
7. aug 2025

Vek nieje dôležitý, zle to ochlpenie, niektoré dievčatá majú v 11 chlpaté nohy a niektoré až v 15 tich, ja už teraz viem, že proste, keď dcéra bude mať viditelne aj v 10tich budeme to riešiť považujem sa za moderného rodiča 😃

sunshine_18
7. aug 2025

10

katulienkax
7. aug 2025

Moja v 10 ale ona bola predčasne chlpatá a hanbila sa prezliekať na telesnej

katulienkax
7. aug 2025

Ale veď to závisí od množstva ochlpenie a nie od veku. Snáď dievča nebude chodiť zarastená ako opica, to už nie je ako kedysi že ženy chodili zarastené

anonym_1613c2
7. aug 2025
@katulienkax

Ale veď to závisí od množstva ochlpenie a nie od veku. Snáď dievča nebude chodiť zarastená ako opica, to už nie je ako kedysi že ženy chodili zarastené

@katulienkax moja dcéra má cez 15r a predstav si, že chodí ako píšeš - "zarastená ako opica". Lebo chce. A pritom je možno len o chĺpok prirodzenejšia. Lebo chce. Keby si ju stretla, zrejme ju hodíš do rovnakého vreca medzi ostatné "zarastené ako opice". Toľko povrchnosti v jednej vete, že?

anonym_61f6c1
7. aug 2025

@anonym_autor Tak nato predsa nie je prestných kritériách preboha, ale o tom ako zarastá a či sa chce, alebo nie.Uz fakt sa tu riešia debility. Keby uz aspon raz mamičky sa riadili podľa seba, deti anie "druhými ".

pasomnica
7. aug 2025

No ja som začala nejak okolo 14tich ale pamätám si, že sme mali spolužiačku čo bola zarastená riadne už tuším, keď sme mali 9 rokov asi? To viem, že sme sa jej smiali ešte na plaveckom ako decká, že akého má bobra. Aj neskôr, keď sme mali 13 tak ona už pod pazuchami mala také guče chlpov velké, že to sa nedalo prehliadnuť. Takže tak no, je to individuálne...

martinka13
8. aug 2025

Ked mi začali rásť chlpy.

anonym_6b340e
8. aug 2025

Inak toto sú otázky, prepáč … veď keď vidím že dcéra ma bobra alebo pod pazuchami prales tak asi ju nenechám tak chodit keď ma 11 lebo holiť sa môže až od 14 … to je otázka asi ako: akú veľkosť nohy má 25 ročná žena ..

sense
8. aug 2025

Keď je to začne vadit

anonym_6b340e
8. aug 2025
@anonym_1613c2

@katulienkax moja dcéra má cez 15r a predstav si, že chodí ako píšeš - "zarastená ako opica". Lebo chce. A pritom je možno len o chĺpok prirodzenejšia. Lebo chce. Keby si ju stretla, zrejme ju hodíš do rovnakého vreca medzi ostatné "zarastené ako opice". Toľko povrchnosti v jednej vete, že?

@anonym_1613c2 a? keď chodí v 15stke zarastená ako opica a je to viditeľné tak čo sa čuduješ? Normalne ani prirodzené to teda nieje a už vôbec pri dievčati v puberte ani hygienické …

anonym_a655aa
8. aug 2025
@sense

Keď je to začne vadit

@sense úplne súhlasím keď to mladej slecne vadí, moja ma 10 a prišla za mnou pred letom že ma cca 5 tmavých chĺpkov pod pazuchami a že tak nechce chodiť. Zobrali sme epilator za 10s chĺpky dole a min mesiac ma kľud kým opäť vyrastú, na nohách ma blond chĺpky jemne tie jej nevedia

bonboniera
8. aug 2025
@anonym_6b340e

@anonym_1613c2 a? keď chodí v 15stke zarastená ako opica a je to viditeľné tak čo sa čuduješ? Normalne ani prirodzené to teda nieje a už vôbec pri dievčati v puberte ani hygienické …

@anonym_6b340e bože zas tieto blaboly o hygienickosti … by ma zaujímalo odkiaľ máte tieto sprostosti. Chlapi sú vseobecne takmer všetci teda nehygienicki áno? A teda napriek tomu ze ja osobne sa holím tak na neholeni sa nie je absolútne nič neprirodzene a nenormálne preboha.

milanemila
8. aug 2025

@anonym_autor podla mna na toto neexistuje konkretna odpoved. Niektore dievcata dospievaju skor a niektore neskor. Takze ja by som povedala, ze vtedy ked dievcatu uz rastu chlpky a nechce ich mat. Myslim, ze ak ma rodic s dietatom normalny vztah, tak dieta nema problem prist a poziadat o ziletku alebo pomoc ako na to.

sense
8. aug 2025
@anonym_a655aa

@sense úplne súhlasím keď to mladej slecne vadí, moja ma 10 a prišla za mnou pred letom že ma cca 5 tmavých chĺpkov pod pazuchami a že tak nechce chodiť. Zobrali sme epilator za 10s chĺpky dole a min mesiac ma kľud kým opäť vyrastú, na nohách ma blond chĺpky jemne tie jej nevedia

@anonym_a655aa moja má 12 som jej povedala ak jej to bude vadiť , tak nájdeme pre ňu vhodný spôsob . A presne ako u tvojej pod pazuchami jej vadí , epilatora sa boli tak sme zastihli, nohy jej nevadia, tiež má svetle chlpy a moc ich nevidno teda pokiaľ sa človek nepozrie zblízka.

lana_b
9. aug 2025
@anonym_6b340e

@anonym_6b340e práveže ochlpenie je prirodzené, veď ináč by nerástlo 🤦🏼‍♀️

beronsche
9. aug 2025
@bonboniera

@anonym_6b340e bože zas tieto blaboly o hygienickosti … by ma zaujímalo odkiaľ máte tieto sprostosti. Chlapi sú vseobecne takmer všetci teda nehygienicki áno? A teda napriek tomu ze ja osobne sa holím tak na neholeni sa nie je absolútne nič neprirodzene a nenormálne preboha.

@bonboniera no také zarastené pazuchy sú dosť na nič.. muži či ženy... Iste je pre pre všetkych hygienickejsie to aspoň ostrihať, ak nie oholiť, potom sa to ľahšie udržiava