icon

Kombinujete niacinamide s retinolom? Diskutujte o najlepších postupoch!

ketrin
22. okt 2024

Ahojte baby, pls, kombinujete tieto dve zlozky? Ak ano, ako pls. Najskor N a potom R? Ako dlho cakate medzi aplikaciou jedneho na druhe? Pripadne ake mate znacky, s ktorymi ste spokojne?
Dakujeeem 🙏

danielinda
22. okt 2024

Ano, je to dobra kombinacia vo vecernej rutine. Zalezi na konzistencii produktov, ktore mas. Od najvodickovejsich po najhutnejsie. Teda ja davam najskor niacinamid a potom retinol a nakoniec este hydratacny krem.

danielinda
22. okt 2024

A teda niekedy pockam mozno minutku/dve medzi aplikaciou. Ale ked nemam cas, tak necakam.

vanilkovazmrzka
22. okt 2024

Retinol nekombinujem s nicim. Ale celkovo som uz davno upustila od kombinovania vsetkych moznych ser piate cez deviate… mam ich niekolko a kazdy vecer si dam jedno, niekedy aj ziadne.

mamamasama
23. okt 2024

Skončila som už s kys. hyaluronovou, aj niaciamidom. Ono je to hlavne o marketingu. Rano najdolezitejsie vycistit,aplikovat C a SPF, vecer vycistit, retinol a hydratácia. Jedine zlozky, ktore pouzivam mimo rutinu su AHA, BHA a 20% kyselina azelainova.

ketrin
autor
23. okt 2024

@mamamasama vygooglila som si tu kyselinu azelainovu a vyhodilo mi tiez vsade, ze to mam kombinovat s niacinamidom 😄 ale co ma skor zaujima, ako casto ju pls pouzivas? 😊

ketrin
autor
23. okt 2024

@danielinda ja to robim rovnako, mam ordinary aj aj, no mam pocit, ze ked dam retinol po niacinamide, tak akoby ten olejovy retinol “zrazil” ten niacidamin a mam na tvari take gulocky “niecoho”, asi toho niscidamidu, preto sa aj pytam, ze kolko sa caka, lebo asi robim nieco blbje 😕

vanilkovazmrzka
23. okt 2024

@ketrin davasi si ho vela, a hlavne ked si niacinamid nacapkas na navlhcenu tvar a poriadne vmasirujes, nechas par minut vsiaknut, nebude sa ti zmolkovat.

danielinda
24. okt 2024

@ketrin aha, no ja som ordinary mala pred par rokmi a co si pamatam tak ten ich niacianamid bol taky dost lepkavy a tiez mi zmolkoval. Teraz mam Geeg&Gorgeous a som spokojna.

lindus_esterka
24. okt 2024

Mne niacinamidove serum z ordinary tiez zmolkuje a to pouzivam dost malo, este som aj cela mastna po nom. Predtým som mala to balea a prislo mi lepsie

ketrin
autor
31. okt 2024

@lindus_esterka
@danielinda
Inak ja som mala presne predtým obyčajnú baleu a toto mi nerobil. Ale že si idem „polepšiť" :D a skúsim ordinary, no a asi to nebude úplný ideál teda...