icon

Kozmetička: Pomôže pleti alebo môže aj uškodiť?

25. mar 2026

Ahojte, chodíte ku kozmetičke? Ak áno, na aké procedúry, pomáhajú vám alebo sa vám už stalo, že kozmetička vám pokazila ešte viac pleť? Alebo radšej uprednostňujete len domácu starostlivosť? Mne naposledy rok dozadu kozmetička ešte viac zničila pleť, nahovorila ma na chemické peelingy, ale mám citlivú a reaktívnu pleť, o tom vedela, po sérií tých peelingov moja pleť dopadla katastrofálne, celá som sa vyhádzala, hnisavé pupáky, popálená pleť, polroka som si dávala pleť sama dokopy, na ďalší peeling som nešla, povedala som jej, že nechcem, ale ona sa na mňa ešte urazila. Odvtedy sa bojím navštíviť kozmetický salón, ale zároveň by som rada občas išla na nejaké dobré kozmetické ošetrenie, ale chemický peeling už nikdy v živote.

hulica
25. mar 2026

@anonym_autor ked som bola mladsia som mala priserne akne a vtedy som zacala chodit pravidelne na cistenie a velmi mi to pomohlo. Teraz uz mam plet v poriadku, tak chodim len tak za rok ale treba vyskusat, hlbkove cistenie nikdy nie je na skodu

anonym_237869
25. mar 2026

@anonym_autor Ja som v živote nebola u kozmetičky. Vyrážky sa mi samé rokmi zmiernili a nepoužívam žiadne produkty na pleť.

anonym_09589a
25. mar 2026

Kozmeticka je pre mna zbytocna, mam doma lepsie produkty a pristroje ako kozmeticka. A ano, moze viac ublizit ako pomoct. Sem tam idem na kvalitnu masaz tvare bez akehokolvek osetrenia

idasa
25. mar 2026

Ja mám rosaceu a navštívila som x kozmetičiek, ktoré nevedeli ako moju pleť ošetriť. Našťastie som našla tú pravú a pleť je na nepoznanie, vie ako ošetrovať pleť, poradí akú kozmetiku, dáva aj chemický peeling, mezoterapiu. Keď ku nej idem, som u nej cca 2 hodiny. Je úžasná, dáva masky, elektroporáciu, snaží sa pomôcť a poradiť. Je to najlepšie čo sa mi mohlo stať, pleť je na nepoznanie, vyzerám mladšie, už skoro vôbec nie som červená a chodím pravidelne každý mesiac a vždy sa teším.

idasa
25. mar 2026

ešte dodám, že chemický peeling dáva podľa typu pleti, pre každý typ pleti je vhodný.

autor
25. mar 2026
@idasa

ešte dodám, že chemický peeling dáva podľa typu pleti, pre každý typ pleti je vhodný.

@idasa a po chemickom peelingu si nemala žiadne vyrážky alebo šupinatú pleť?

fazulka41
25. mar 2026

Ja chodim ku kozmeticke kazdych 10 dni,som posadnuta svojou pletou

idasa
26. mar 2026
@anonym_autor

@idasa a po chemickom peelingu si nemala žiadne vyrážky alebo šupinatú pleť?

@anonym_autor Kozmetička dokáže dať na pleť aj viac druhov chemického peelingu, na čelo iný a na líca a nos iný, keď vidí že sa pleť červená, alebo ak ma štípe tak ho dá dole. Tiež môže dať peeling len na tú časť tváre kde vidí že to pomôže. Pleť po peelingu môže byť citlivejšia, ale určite by si sa nemala zvliecť z kože. Aj keď určite sú procedúry, ako keď sa chceš zbaviť jaziev po akné, tak sa musí dať dole hrubšia vrstva kože, vtedy je to ale žiadúce.