icon

Kozmetická rutina

tilly
2. apr 2025

Ahojte kočky. Otázka je na tie, čo majú zabehnutú rannú aj večernú starostlivosť o pleť.
S kým ste to konzultovali, nastavil vám to niekto podľa vašich potrieb?
Robíte si niekto aj ľadovú terapiu?
Môj postup ráno: umyjem tvár len studenou vodou, dám hydratačné tonikum, peptidne sérum, peptidny krém, asi 15 minút potom 50 faktor a pokračujem líčením.
Večer odlicujem dvojzložkovým odlicovadlom, umývam olejovou mikroemulziou, amino gélom, potom hydrotonikum, sérum s vitamínom C, krém s vitamínom C.
Neviem, či je to dobre
Ako to máte vy?

marcellka32
2. apr 2025

Céčko ráno, na to spf50... peptidy dávam vecer..inak robíš dobre

tilly
autor
2. apr 2025

@marcellka32 ďakujem. Práve som myslela to C večer kvôli slnku. Bez 50 ani na krok, mám sklony k flakom

ivana11155
2. apr 2025

@tilly rano: mam to mam nastavene tak isto ako ty, len tu na MK som sa docitala ze SPF by malo ist prve, aby sa vstrebalo, tak som zmenila poradie. Len dilemu mam stale ci sa vstrebe serum ak nejde prve. Uvidime co napisu ine zeny.
Vecer: nedavam tolko odlicovacov, pouzivam len jeden a potom presne ako ty tonikum, serum, krem. Pretoze mam suchu plet rano ine serum a iny krem ako vecer, vecer potrebujem silnejsie.

marcellka32
2. apr 2025

@tilly Štúdie ukázali, že používanie antioxidačného séra s vitamínom C pred opaľovacím krémom môže optimalizovať váš SPF, riešiť škody spôsobené slnkom.

Podľa tejto štúdie opaľovací krém blokuje iba 55 % voľných radikálov produkovaných UV žiarením. Keď sa do zmesi pridá vitamín C, dôjde k štatistickému zníženiu poškodenia kože. Samotný vitamín C teda neprispieva priamo k ochrane pred slnkom, ale v kombinácii so širokospektrálnym SPF pomáha zvyšovať jeho účinnosť.

marcellka32
2. apr 2025

@ivana11155 spf50 vždy ako posledné, potom už mejkap

tilly
autor
2. apr 2025

@marcellka32 wow, ďakujem

nynia
2. apr 2025

Koznuktovala som to s mojou dermatologickou a aj kozmetickou. A starostlivost sa meni podla toho, co moja plet potrebuje pocas PMS a MS ked je trocha problemovejsia ma inu starostlivost ako ked nemam ani jednu nedokonalost. Tak isto niektore sera pouzivam 1-2x do tyzdna nie kazdy den. A urcite pre 20r bude vhodna ina starostlivost ako pre 50r. Takze najlepsie bude sa poradit s niekym kto uvidi tvoju plet a poradi ti, co presne na nu bude vhodne.

jablkovastrudla
2. apr 2025

@ivana11155 toto pocujem prvy krat. Ja mam spf tiez ako posledny krok. Najskor serum, potom krem na tvar a spf ide ako posledne. Aj na kozmerike ktoru pouzivam mam spf ako posledny krok.normalne si ma zneistila teraz 😃

tilly
autor
2. apr 2025

@nynia pravda, asi si budem musieť nájsť kozmeticku

marcellka32
2. apr 2025

@jablkovastrudla SPF vždy ako posledné, vždy

majamat
2. apr 2025

ja som vselicim preskakala, ikto mi nic nenadstavvoal, proste ma bavilo skusat. teraz standardne podobne ako ty, akurat neriesim moc zlozenie, pre man je dolezite, aby plet bola dobre zhydratovana, tym nebude citliva a nebude prehanne starnut.
nikdy som nijak extra neriesila peptidy ci vit C, mala som obdobie ( cez amtersku ), ked soim bola rada, ze soms a vobec nakremovala a to trvalo niekolko rokov, ked sa mi stalo, ze mi plet zostala extremne podrazdena, vacky pod ocami a vytaha nepekna koza po odpuchnuti, robila som kuru na doplnenie hydratacie a za 2 dni bola koza OK a tym, ze v robote som pouzivala, co bolo po ruke. smejdove Balea serum ( konzitencia mi bola neprijemna ), na vrch Nivea soft. a pomohlo aj to.
kazdy sa cuduje, ze nevyzeram na moj vek.

a tym, ez am obdobia, ez sa mi s tym enchce parat, tak pouzivam sice nieco, aby mi to konzistence vyhovovalo, pet cistim, ale nijak extra sa tym nezaoberam,a by v starostlivosti bolo to, ci hento.

layla
2. apr 2025

ja mám takuto rutinu - ráno: studená voda, tonikum, vit. C alebo multipeptidove serum, ocny krem, krem a na to spf. vecer: olejovy odlicovac, penovy odlicovac, tonikum, retinol alebo serum s kys. mandlovou a kys. hyaluronovou, ocny krem, krem, balzam na pery 🙂 najnovsie po vecernej rutine si 2xtyzdenne si davam kolagenovu nocnu masku

majamat
2. apr 2025

a teda konkretne
R- umyjem vodou, ale niekedy pouzijem cistiaci gel exfoliacny - kupila som v Dougase, neviem aka znacka
- tonikum, no teraz ho nahradzam Hada Labo lotionom
- serum/ampula IUNIK serm s propolisom mam 1x, inak mam rada Madag centella od Skin 1004 hlavne na leto a v zime Amplen ceramidove a aj peptidove bolo fajn
- SPF krem, ked idem do prace, som cely den zavreta v budove, tak pouzivam najnovsie ten reklamovany Weleda zeleny light,

V - odlicim olejom Renovality
- docistim cistiacim kremom od Skipn1004, pripadne mam rada aj Pyumkangyul,
- lotion a serum rovnake ako rano
- krem som mala v zime Arganovy od Nobilis Tilia - vraciam sa k nemu roky, ej uzasny,a j ked dost vonavy, ale nemozem ho cez leto, lebo oleje bymi "tiekli" po tvari este aj rano. teraz mi uz dosiel, tka pouzijem tiez ten zeleny Weleda, ale cez leto ma gelkermy pre tento ucel.

to je vsetko, uz ma nebavi ani masky pouzivat, ani chem.ci mechnicky peeling nepouzivam a prekvapuje ma, ked niekoho licim ( raz za 100 rokov ), au maju zeny drsnu plet. moja je hladka a prijemna na dotyk.

- co vie isto ze mi zhorsuje pelt su hormony, nedostatok tekutin. samozrejme najdu sa aj ine veci. ked som uavena po nocnej, mam nepeknu sedivu farbu, ked som chora som bleda, mam kupodivu casto peknu plet, aj ked asi nei vzdy.
akne som mavala, neviem ci sa u mna uz oslabuju hormony, ale uz mavam len velmi malo - mam vybratu maternicu,t ak neviem ako som na tom.

kpletovka pomaha udrziavat plet v dobrom stave, brani tomu,a by ju nieco ovplyvnovalo zvonku,a le aj ak si ymslim, ze velmi dolezite je,a ko je ovplyvnena zvnutra. samotna pletovka ziadne zazraky neurobi.

marty_4
2. apr 2025

nenastavoval mi to nikto, ale pozeram rozne influencerky, ktore sa tymto zaoberaju, tak som daco od nich pochytila. spf je zaklad kazdej rannej rutiny, ostatne je na tebe 🙂

evcagabi
2. apr 2025

Vacsinu produktov pouzivam na odporucanie kozmeticky. Sem tam skusim nieco ine a potom si bucham hlavu, naco som zase skusala nejake 🔶️ ked sa aj tak vratim ku starym 😅

lucialucy43
3. apr 2025

Ja použivam na pleť rano aj večer produkt ktory krasne regeneruje Well aginig krem aplikujem na pleť ktoru mam najskôr vyčistenu jemne vmasírujem je inak veľmi dobry aj pod makeup
Krásne sa vstrebe do pokožky a hlavne je to na prirodnej baze žiadna chemia no proste je skvely
Za mňa spokojnosť je to tento: https://zerotoxic.sk/products/alchymistky-znova...

renala2007
29. apr 2025

Ahoj, bude to asi znieť divne ale ja som skúšala chatgpt, ak napíšeš úplne presne aký máš typ pleti, čo ťa trápi, tak ti vyhodí celkom fajn výsledky ešte aj s vypisanymi plusmi a mínusmi a dokonca ti zoradí aj produkty buď od najlepšie hodnotených alebo cenovo dostupnejšich. Takto som sa dostala na kórejskú kozmetiku a objednávam zo stránky ksisters.sk, ta ma cenovo najdostupnejšie produkty a ak náhodou mám aj kód: FV8SCZB na 5€ zľavu na prvý nákup. 🙂 kľudne môžete využiť kto potrebujete ;)