Môžu gélové nechty bolieť v UV lampe?
Baby otázka tie čo chodíte na gélové nechty k číňanoma dávate ich do uv lampy aj Vás to tak strašne páli? Lebo mňa až tak že musím si fúkať nechty jak to strašne bolí
@suzy2508 chvalabohu už som myslela že som divna
@modrykolibrik nie si 😁 mne to bolo až tak nepríjemné, že som na nechty prestala chodiť. Používala som potom spevňovací lak, stačilo mi to a vyhovovalo mi, že nemusím chodiť na doplnenie každých pár týždňov 😊
@modrykolibrik toto som nasla ako odpoved, mne povedali, ze to tak ma palit 😂 ked som chodila k jednej babe, ta mi tvrdila, ze to pali preto, lebo tie gely su nekvalitne a obsahuju nejake drobne ciastocky skla, ktore ked sa tavia, tak to picha, no, takze uz nechodim nikam 😃
Ja som u čínancov/vietnamcov nikdy nebola a bolelo to pokaždé.
mne bolo strasne neprijemne to brusenie, sa mi jezili vlasy ako u zubara a niekedy to aj zabolelo podla toho ako zasla , preto na nechty uz nechodim
@modrykolibrik boli to preto lebo gel sa veľmi rýchlo zohrieva na vysokú teplotu..moderne uv lampy majú funkciu kde je to teplo postupne takže gel nepali alebo teda nepali na toľko, aby sa to nedalo v pohode vydržať, je to len teplejší pocit.
U nich ma to nepalilo nikdy, zatial co u velmi znamej nechtarky u nas som myslela ze vytiahnem spalene prsty z nej 😃. A ani to nestalo za to, o 2 tyzdne som uz mala o par nechtov menej
To ze pali gel v lampe je polymerizaria. Rýchle tvrdnutie gélu. Alebo ešte môžu byť nechty príliš prebrusene.
@modrykolibrik pália ma oba nechty, ktoré som mala odpadnuté, ublížené a dorobene..inak nechty páliť nemajú!
@modrykolibrik necht páli preto, že ti gél potiahne až na kožu. Keď sa opravujú napr nejaké vylúpnutia, poškodenia, môže to byť aj preto, že si nechtárka inak vyformuje necht, aby lepšie vyzeral - dá viac gélu, ktorý sa roztečie, až na kožu, v lampe páli, a ona si ho potom zbrúsi na požadovaný tvar. Nie je to preto, že by bol gél nekvalitný. Ruku stačí na pol sekundy vytiahnuť z lampy a vrátiť späť. Ak to nebolí veľmi, stačí pritlačiť prst o spodok lampy.
@modrykolibrik nikdy som nebola u vietnamcov, ale vo vseobecnosti ano, moze to palit / boliet. Staci pritlacit prsty viac o podlozku a malo by to prestat. Ak neprestane / bolest sa stupnuje, tak nieco nie je ok (zrejme prebruseny necht) a viac by som tam nesla.
@katulienkax presne pre toto nechodim na nechty, porad mraz po chrbte, ked to brusili, nechapem ako to zeny dokazu vydrzat, uz len pri tej predstave mi je zle.
@hederamonstera brúsili čím, pilnikom?
@denisa_deniska na kožu ? To je čo za blbosť prosím ťa . Som manikerka a ubezpečujem ťa že je to blbosť. To už aká amatérka bude ťahať gel na kožu 🫣 páli to preto lebo to priĺne a vytvrdne na nechte za 4 sekundy cca . Proste sa ti gel alebo gellak pritiahne o lôžko a kto ma trošku slabšie nechty cíti to veľmi. Niektoré zákazníčky vôbec niektoré trošku a niektoré brutálne.
@hederamonstera ak ma manikerka kvalitnú brusku necitiš to vôbec . Ak má šmejd cítiť vibrácie a je to hnusne . Moje baby vôbec necítia.
Záleží to od gélov. Niektoré majú cold formulu a vôbec nepália, niektoré trochu a niektoré veľmi. Na tých lepších géloch to zvyknú aj písať na stránke.
@hederamonstera mi hovor, ja som najprv chodila k číňanom. Až ma trhalo od bolesti keď mi brúsila brúskou. Potom som začala chodiť k slovenke, to ma vôbec nebolelo, len vo mne zostal akýsi strach, koľkokrát som trhla rukou, lebo sa mi zdalo, že to ide bolieť. Úplné psycho 😀 Teraz si nechty robím sama, už dlho a najprv som sa bála tej brúsky, teraz sme kamošky. Vôbec to nebolí, nemá to bolieť, číňanky majú divné postupy, materiály, brúsky používajú tie najhrubšie aby to mali čím skôr a potom to bolí a brusné valčeky majú zbrúsené na totálku, tlačia tým a potom to bolí.
@pictbridge 😁 hej ono asi som to blbo napísala, ale často krát mám vylúpnuté z bokov, a keď mi to opravuje, tak vidím, že to tam dá viac, a “opiera” sa to o kožu 🙈
Ano je to bezne a riesenie je presne take ako je tu pridane na screenshote. Vybrat z lampy a potom vratit spat, uz palit nebudu. Mna napr teraz fakt malinko zapalia na 2-3 sekundy a potom nic, ale prve razy, este pred rokmi, ked som mala gelove nechty prvykrat, slm zazila ak vacsie palenie a manikerka ma dopredu upozornila, ze ked to bude neprijemne, mam ich vytiahnut, poklepkat prstami a zasa vlozit.
@modrykolibrik ano pali ale nie pri kazdej vrstve,ja na chvilocku mozno na sekudnu dve vytiahnem ruku z lampy a ked dam naspat tak uz nepali
Mňa nikdy nič nepálilo, ani nebolelo a chodila som na nechty dlho. Asi veľa záleží ako zbrusi pôvodný necht. Ale čínancom aim nechodila nikdy.
Chodím na nechty pravidelne a nepalilo ma to nikdy, az keď manikerka zmenila podkladový gél a ten ma pálil, ale nie nejako brutal. Na par sekúnd v vyberiem ruky von a potom je to už ok
@modrykolibrik Palia nechty, ktore su zbrusene prilis hlboko. Mala som kvalitnu nechtarku a nepalili nikdy. Isla na matersku a zastupovala ju ina a nechty boleli stale, az kym mi jeden nechet neznicila. Odvtedy som z umelymi nechtami radsej skoncila.

Aj mňa to bolelo, čo si pamätám, keď som chodila.