Najlepšie produkty na odlíčovanie pre citlivú pleť
Ahojte, prosím poraďte mi aké prípravky používať na odlicovanie. V prvom kroku mám ružový olej, ten mi vyhovuje ale neviem čo v druhom. Mám citlivú a suchú pleť, klasické vody mi dosť vysušujú pleť. Vek 40+
ja mam rada cistiace kremy - skin1004, Pyunkang yul
kúp si odličovacie mlieko pleťové.Moja mamina používa také.Tiež má suchú a citlivú.A ja tiež.Síce iba citlivú ale ja zas mám radšej pleťové vody
Mne na citlivu super odlicuje micelarka od Avene, pouzivam ju tusim 2 roky a teraz v zasobe mam Uriage, s ich produktmi som tiez spokojna mam cistiaci gel tak snad aj micelarka bude fajn. Inak take tradicne odlicovace z drogerky nemozem dat vobec na plet...
nazov trochu matie. v zasade podla tvojho popisu nepotrebujes na odlicenie, ale na docistenie po odliceni. viacere ti vdaka nadpisu doporucuju ten prvy ktok, tkory mas ale uz vyriieseny a mas produkt, ktory ti sedi,
inak ja nemozem odlicovacie oleje, ci balzamy - tie korejske, pretoze sa menia na akusi emulziu, podobnu mydlu, uz nemaju olejovitu kvalitu, no pasuje mi odlicovaci olej Renovality ( tusim to maju pod nazvom odlicovacie serum ). to sa sprava ako olej stale.
postup byva takyto:
1. odlicenie- olej, odlicovac, balzam, micelarka
2.docistenie - cistiaci gel, krem, pena
3. tonizacia - toner, termalna voda, kvetinova voda,pripadne sa da pouzit aj esencia ( aj ked to je trosku vyssi level )
nalseduje osetrenie, da sa vselijak, ale take najjednoduchsie je
4. serum
5. krem
zlozitejsie, da sa pouzit este peeling masky a pod, aj kremy sa daju pouzit viacere, resp napr najskor gely, potom kremy, priapdne na krem este oleje, tie sa daju pouzit aj bez kremov.
@majamat ja to robím naopak tie prvé dva kroky🙂 najprv dávam všetko dole teda makeup čistiacim gélom spolu s vodou a potom dočistím zvyšky tonerom alebo micelárkou a pleť mám ok.Neškodí mi to.Práveže ju mám lepšie vyčistenú ako keby to robím opačne.Mne to prišlo také pracné že najprv všetok makeup dole micelárkou.Vela tamponov som minula takto.Toto je šetrnejšie ak to najprv zmyjem.Potom miniem len jeden tampon a na ňom minimum makeupu čo dočistím.Lebo som skúšala aj aj.Ale každý nech si čistí ako je jemu dobre
Pouzivam bioderma kozmetiku cistiaci gel,micelarnu vodu a aj kremy od nich. Mojej pleti vyhovuju,nestipu,nemam potom zacervenanu plet. Maju rozne rady podla typu pleti.
@liusa82 nerobis naopak, iba vyechavas odlicovanie - prvy krok ( podla toho co si napisala ). rovno robis druhy a treti. a micelarku odporucaju zmyt, udajne obsahuje nejake zlozky, ktore nei su na plet moc idealne.
ak nemas problem s pletou, tka ok, ale teda su ludia co nemaju problem,a j ked sa o plet vobec nestaraju, cize kludne aj to moze byt dovod, preco problem nemas. ja som mavala dost akne, ked som zahajila dvojfazove cistenie ( cize odlicenie a docistenie - krok 1 a 2 ), odvtedy je to voela lepsie. samozrejme hormony nezmenit, cize uplne sa tomu vyhnut neda,a le velke zlepsenie som dosiahla. spravnym pouzivanim - produkty na navlhcenu plet - som dosiahla, ze nemam plet dehydrovanu a citlivu.
toner neslsuzi na odlicanie, ale na vyrovnanie PH pleti, na zvlhcenie, priprava pleti na osetrenie. toner necisti vobec. samozrejme ked je plet kde cim nasiaknuta posuchas si ju tamponom, urcite moze byt este spinay, ak nie ej na 100% cista,c ize moze to posobit ako docistovanie. kedyis osm tiez robila len jeden z tych prvych dvoch krokov a plet som veru dobru nemala.
to co som popisala bolo vseobecne.
1. ja odlicujem olejom renovality. dam si ho na tvar, premasirujem ju celu, vysucham oci - hlavne mihy. potom do toho rpidam trosku vody a opat vymasirujem a oplachnem. oci mi dobre nejdu. namiesto tamponov pouzivam male uteraciky, ktore periem. samozrejme ked sa ennalicim, tento krok nerobim.
2. na docistenie pouzivam prevazne tie cistiace kremy, rozmydlim v rukach s vodou a precistim tvar. kludne ich viem dat aj na oci, vobec mi nevadia, tie co som autorke prispevku napisala vyssie. a oplachnem, pretriem druhym koncom, alebo stranou uteracika.
3. dam toner - bud v spreji, alebo si ho dam do dlani a oplacam s nim tvar - ziadne tampony, neslusi na cistenie, ma na pleti zostat. zvlhcuje ju a dalsie kroky je dobre robit na navlhcenu plet, co dobre udrzuje hydtrataciu.
Oci - odlicovaci olej Ruzove drevo, zn. Saloos
Tvar - odlicovaci gel Mydlove orechy, zn. Dulcia a potom Ruzova voda od Dulcie.
Tiez mam citlivu plet a toto mi vyhovuje super.
Na to par kvapiek kyseliny hyaluronovej pre hydrataciu od Kvitku.
Potom krem od Nobilis Thilia - Akne krem alebo taky mastnejsi Arganovy (teraz cez zimu).
Drzim palce!
Zienky, nestipu vas oci, ked si odlicujete a suchate mihalnice s tym odlicovacim olejom? Nemam na mysli, ze ci stipe v ociach odlicovac ( lebo na nich je pisane, ze v ociach nestipe) , ale ta rozpustena spirala.
@kvjetecko mna sem tam niekedy spirala stipe. ja si oci vzdy riadne stisnem,a ale aj ked ich mam otvorene tka nieedy sucham na hrane mihalnic,
olejom je dobr eodlicovat tak, ez sa annesie na tvar a masiruje prstami, tamponom to nedosiahne,s ale zotriet sa moze tamponom.
spirala ma niekedy stipe aj normlne, nielen pri odlicovani, ked sa mi nahodou neico uvolni do oci, ale teda nie je to vzdy.
Astrid má dobrú pleťovú vodu, tiež mám problém že mi väčšina vysušuje ale táto nie

Po oleji používam penu na umývanie od značky SKIN1104.
Nevysušuje