icon

Najlepšie šampóny a vitamíny na jemné vlasy

lucylucka
6. apr 2025

Ahojte.Viete mi poradiť nejaký dobrý šampón na jemne vlasy ktoré dosť vypadávajú.Plus nejaké vitamíny s ktorými ste spokojne a pomohli vám.Bola som pri kožnej ohľadom vlasov a dala mi vodičku Alpicort F ktorý už používam druhý mesiac plus vitamíny Methionin.Ale zatiaľ nevidím žiadnu zmenu.Vsetko som už dobrala a kožna ma zase objednala až o mesiac ..

jamimo
6. apr 2025

@lucylucka lekárka ti robila aj nejaké odbery? Štítna žľaza, anémia, feritín železa v sére, gynekologický hormonálny profil, hladina kortizolu, SIBO, HIT, celiakia, malabsorbcia, autoimunitné ochorenia...? Užívaš lieky na iné ochorenia? Ako ti rednú vlasy? Difúzne, alopécia...? Máte v rodine slabé vlasy? Vypadávanie vlasov je komplexný. problém hlavne zvnútra organizmu. Musíš byť trpezlivá, chce to rok a viac len kým sa vlasy spamätajú. Mne padalo aj 500 vlasov denne. Mala som Alpicort, Minorga, zvýšené dávky vitamínov na odporúčanie dermatologičky, súkromné odbery. Pomohlo 👍
Užívala som a užívam na striedačke Forcapil, Methionin 500, Biotin 10 000, vit. D, Kedysi som. si varila žihlľavové oplachy, lopúchový olej na noc... Vlasy som si farbila Henou, mala veľmi pozitívny vplyv na rast a kvalitu vlasov. Dnes mám balayage, používam fén, vlasovú kozmetiku Kerastase alebo Maria Nila a vypadne mi pár vlasov denne 🤷‍♀️

jamimo
6. apr 2025
kajusik1403
6. apr 2025

So šampónom moc neviem ale čo mi najviac pomohlo na vypadávanie vlasov bolo užívať kolagén. Napríklad značka Orinbody má kolagény s rôznym zameraním a výbornými príchuťami.

lucialucy43
6. apr 2025

Ja mam dobru skusenosť s tymto šampónom zlepšilo sa mi po ňom ako rast vlasov tak aj spevnenie prestali mi vlasy vypadávať ja som teraz
spokojná a rada že mi tento šampón pomohol : https://zerotoxic.sk/products/mark-sampon-proti...

janka1011
6. apr 2025

@lucylucka koľko máš rokov? Ak máš nad 40, pravdepodobne je to hormonálne.

lucylucka
autor
6. apr 2025

@jamimo kozna mi nerobila žiadne testy , ale ohľadom štítnej žľazy som bola na vyšetrenie hoci nie teraz ale asi pred 3 rokmi a všetko bolo ok.Vypadavanie vlasov som začala pociťovať po tehotenstve.Myslela som že po roku sa to vráti do normálu ale mám pocit že stále mám riedsie vlasy..kozna mi vravela že ak tie vitamíny a vodička nepomôžu tak skúsime Mezoterapiu vlasov na stimuláciu rastu vlasov.Vitaminy stále beriem na vlasy Forcapil som brala , Donna Hair a aj iné.Beriem kolagen asi pár mesiacov .Ten problém už mám dlhšie a nič mi nepomáhalo tak som zašla k tej kožnej.Kozmetiku Keratasse som stále uvažovala ale nikdy som neskúšala.Pozerala som na to fórum čo si poslala a super že ti pomohli .Sestra ma husté vlasy ja som také nikdy nemala ,ale zase ani také jemne ako teraz.

lucylucka
autor
6. apr 2025

@lucialucy43 ten sampon vyzerá super podľa toho čo o ňom píšu.Este som o ňom nepočula.

lucialucy43
Autor odpoveď zmazal
lucialucy43
7. apr 2025

@lucylucka áno to je všetko prírodne Lucka ja som snim spokojná odporúčam 😉

lenocka335
24. apr 2025

čo sa týka tých vitamínov alebo výživových doplnkov tak tiež odporúčam sa pozrieť na kolagény, mne to spevnilo vlasy aj nechty