icon

Neúčinné kozmetické produkty. Čo robiť, keď chýbajú výsledky?

20. feb 2025

Ahojte. Bola som u kozmetičky, ta mi poradila nejaké produkty ktoré používam cca 2 mesiace tak ako mám no nevidím žiadny výsledok. Čo s tým robiť? Oka hovorí že mam ešte čakať no sľubovala úplne niečo iné

henii
20. feb 2025

Ja by som skúsila iné produkty, veď každému sedi niečo iné. Ja som pred rokmi chodila na kozmetiku kde som platila 60€ mesačne + ich produkty a to boli krémy za 30€ a podobne. Potom som otehotnela, prestala tam chodiť hlavne kvôli financiám. Potom som si našla inú kozmetičku, tá používala prírodné produkty za bežné ceny a pleť sa mi fakt zlepšila.

autor
20. feb 2025

@henii práve mi neponúkala jej produkty s ktoromsi pracuje. Ale hľadala niečo na môj typ pleti

melanta
20. feb 2025

Ale iba kozmetika nestačí. Je potrebný aj kvalitný pitný režim a na mysli mám nielen dostatočné množstvo, ale aj správne tekutiny. Vitamíny, minerály, strava, málo nezdravého a sladkého jedla. Hovorí sa, že krása ide zvnútra a je to pravda, nestačí len zvonka natierať. Ak máš zdravý životný štýl, tak za 2 mesiace efekt kozmetiky musíš vidieť. Ak nevidíš, tak buď nemáš zdravý životný štýl, alebo daná kozmetika proste nemá účinok u teba.

majamat
20. feb 2025

neviem ako je to u teba, cize to co napisem sa ta tykat nemusi, lebo nepises nic konkretne, ale stele tu vidam aj mylny nazor, ze kozmetika nic nerobi.

kozmetika moze robit 2 pozitivne veci:
1. napravat/zlepsovat
2. udrzovat

1. myslim ze toto rozoberat nemusim, to je jasne a to je prve to o com pises
2. a toto je dolezite. ak ma neikto plet v dobrom stave, uz an nej nema co zmenit, ved kozmetika plet nevyretusuju, ani neurobi esteticky zakrok. nieked yproste uz enma co zlepsovat, preto moze len udrziavat v dobrom stave.

a samozrejme je to aj negativny ucinok, pri ktorom ani nedokaze udrzat dobry stav, rpipadne az zhorsuje, co teda zhorsuje aj v pripade, ez neudrzi dobry stav.

autor
20. feb 2025

@melanta to všetko čo píšeš viem a aj robím. Ja hovorím o kozmetike nie o zdravom životnom štýle.

autor
20. feb 2025

@majamat nenapráva a ani nezlepšuje. Pleť nemám v dobrom stave, nemám akné no nieje v dobro stave. Je dehydratovana.Napr teraz čo mi dala sera v ampulku od dr. Betler tak sa mi z neho vyhodili červene pupaciky

melanta
20. feb 2025

Veď píšem, že ak máš zdravý životný štýl, tak po 2 mesiacoch by si už dávno výsledky videla. Ak ich nevidíš, tak to nie je správna kozmetika pre teba. Je dobré zhodnotiť aj fakt, či je daná kozmetička dobrý odborník. Nemusí byť.

autor
20. feb 2025

@melanta práveže je. Nieje to len nejaká baba s kurzom.

melanta
20. feb 2025

Tak čo chceš počuť potom, aký názor? Kozmetička je podľa teba dobrý odborník, máš zdravý životný štýl a aj tak nevidno efekt po 2 mesiacoch. Za mňa je to proste zle zvolená kozmetika a vymenila by som ju. Ja som videla efekt čo sa týka hydratácie a vypnutia pokožky po pár dňoch. Ak po 2 mesiacoch nič, tak vymeň kozmetiku. Hlavne by som neriešila všetko od jednej firmy, nemusí to tak byť. A tiež je podstatná forma starostlivosti - kvalitné očistenie pleti ráno aj večer, hlavne žiadna micerálna voda ak máš dehydratovanú pleť, po očistení sérum a následne krém. Iné sérum ráno a iné večer. Iný krém ráno a iný večer. Ak používaš makeup, pozrieť sa aj na ten.

majamat
20. feb 2025

dehydrovanu plet som mavala aj ja, teraz ju mavam tiez ,a le nastastie teraz mi nereaguje citlivo, co predtym nao, rozne flaky, stipanie, palenie.

plet sa dehyruje aj nedostatkom tekutin, moze ybt aj nedostatkom niektorych vitamonov a vplyvom prostredia, aj rocneho obdobia, v tomto obdobi bva dehydrovana najviac.
uzivas vit D? toto by sme mali uzivat, elbo ho v tomto rocnom obdobi mame nedostatok. kedysi som mala tazky defict a v rovnakom obdobi som trpela neprijemnym ekzemom na tele - drobny cerveny vysyp, ktory strasne palil, miestami trosku svrbel,a el skor palil. vadili mi aj sviky na pobleceni, tvar som mala citlivejsiu tiez,a le nastastie nie tak vlemi.

a teda mavala osm obdobia dehydrovanej pleti, ked bola citliva, vtedy stipala, pouzivala som lekarensku kozmetiku, pomohla, ale neskor sa to zas objavilo, potom som mala obdobie, ked som mala plet dehydrovanu a zaroven som bola v obdobi PMS, vdaka comu mi opuchli oci rano. po zobudeni boli naliate do obeda sa mi kiza prekrvila a odviedla vodu z viecok a koza zostala normalne vraskava. naucila soms a robit taku kuru:
1. dostatok tekutin
2. kazdy produkt nanasat na vlhku plet, kldune aj dost vlhku
3. produkty nanasat v priebehu dna opakovane aj niekolkokrat - tolko kolko plet znesie a aj vyber produktov, ake znesie. poznavacie znamenie - ked sa vsetko vstrebe a plet je opat sucha, moze sa opat osetrit.
4. nanasat niekolko vrstviev na tvar od najlahsieho po najtazsi
- zacinala osm tonerom ( moze byt termalna voda, ci kvetinova voda, idealne v spreji )
- serum vysoko hydratacne, najlepsie je ak ma viacere velkosti molekul kyseliny hyaluronove (HA )
- potom moze byt gelovity produkt, ci aj tekuty serovity ( nemusi byt, ale ak mas, treba vyuzit ) - napr ja som mala Hada Labo lotion, no teraz ho pouzivam namiesto tonera, alebo da sa aj namiesto sera, elbo ma prave viacerevelkosti molekul HA, pripadne sa daju pouzit rozne hydratacne gely,
- potom kremy, kldune aj dva, ak je jeden lahucky gelkrem, tak sa moze nan dat aj klasicky hutnejsi krem
- potom olej ak znesies

vsetko zavisi od toho, co tvoja plet znesie, to si musis osdskusat sama. ja som toto pouzila pri fakt dehydrovanej pleti a tych vraskach pod ocami z opuchou ( aj tam som kremovala ) a dokonca v robote som amla len nejake smejdove produkty a malo to efekt. za den som sa natrela napr aj 7x a trvalo 2dni, nez sa mi dala plet dokopy.
zaujimave je, ze v takom priapde znesiem "suche" oleje na tvar. teraz keby si dam taky olej, tak mi horia lica, vsytupi mi zihlavka a svrbi to. terza oelje neznesiem,akoby mi boli tazke a upchavali mi pory. neviem prost emi vadia. takyto problem mam niekedy aj s hutnejsimi kremami, ale su rozne odbobia, tusim som podobne zareagovala aj trosku na argaovy krem ktory milujem, ale malinko, nie pravidlene. vtedy som ho pouzivala tak, ze som si navlhcila riadne tvar a dala som male mnozstvo,a by sa viac rozriedila to mi fungovalo. no uz teraz mam po nom mastnu tvar aj rano,c ize ak sa otepli, uz ho musim prestat pouzivat. zatial mi nevadi. pred ms e plet ovela citlivejsia.

a teda chcela soms a dostat k tomu, ez som teraz na KK a presla som an nu asi pred 1,5r, vyskusala som mnohe produkty a ked som zacinala, tiez moja plet bola vlemi citliva. tiez som vrstvila vela produktov, mala som aj geliky od Frudia - take male cestovne balenia a tak som to vsrtko nakombinovala, vzdy inak a zafungovalo to, odvtedy vyrazne citlivu a dehydrovanu plet nemam. mam pocit, ze mi na plet fakt zaberala aj lacna nie moc dobra kozmetika ale dolezity je aj sposob pouzitia ( ako vidis v tej robote som to opakovane viackrat za sebou ) a tiez netreba cakat, ze kozmetika urobi zazraky. napr ja mam doma v pohode plet, makeup+pudrove produkty mi ju torchu susia, no uplnenajvia cju mam yvsusenu v robote mame tam suchy vzduch. tu nie je na vine kozmetika,a le to prostredie. mala som v praci spreje na zvlhcenie, alebo kremy, ale zaujimave je, ze mi vcelku vyhovuje obycajna Nivea soft, tak pouzijem tu - mam ju inak na ruky.

veselo_neveselo
20. feb 2025

Tak zalezi, co ocakavas.
Ak ti to, co pouzivas nerobi nic, tak dopouzivaj a nove balenie uz nekupuj.
Ak reagujes zle, tak to rovno prestan, a bud podaruj alebo vyhod. (Ked tebe nieco nesadne este neznamena ze to je zle, alebo to bola zla rada. Vela ludi musi skusat rozne veci az pokial im nieco fakt nesadne).

Ak su v tom nejake aktivne latky, tak nejaka reakcia moze byt ocakavana, to sa porad, ci bud to pouzivat menej casto, alebo staci vydrzat pokial si koza zvykne. (Ja som zastancom nedrzat, ale zas ja nepotrrbujem s pletou bojovat. Zeny bojovnice za vecnu mladost su ochotne toho zniest viac)

tiezjedna
20. feb 2025

Ak je reč o anti-age kozmetike, tak naozaj nepoznám žiadnu s wau efektom. Výrazné omladenie je skôr zbožné prianie a želané výsledky placebo, ktoré chce oko vidieť😉 Aj tá najdôslednejšia skincare prináša len minimálny efekt, pretože bez prístrojov sa do potrebnej vrstvy pokožky dostane iba stopové množstvo účinných látok, ak vôbec nejaké. Nehovoriac o tom, že zásadnú rolu hrá okrem životosprávy genetika... Jediný wou efekt, ktorý zaznamenávam v okolí u svojich rovesníčok (40+) je až po invazívnejších zákrokoch s dlhodobým efektom.

majamat
20. feb 2025

@tiezjedna uplne suhlasim.
jedine co je dolezite, pletovka moze udrzat plet v dobrom stave a zaranit predcasnemu starnutiu, no omladnutie fakt nesposobi.

petronelag
20. feb 2025

Niekto má na niektoré zložky kozmetického prostriedku alergiu a vtedy sa mu vyhádžu vyrážky, začervenie pokožka alebo nejako inak zareaguje. Taký produkt, na ktorý pokožka takto reaguje netreba používať.

muchotrafka298
20. feb 2025

Pokial mas akukolvek reakciu na kozmetiku, okamzite ju prestan pouzivat. To je hlavna zasada. Dalsia vec je, ze co od toho ocakavas a aky efekt mal podla kozmeticky nastat. Lebo oni predaju cokolvek, len aby prachy mali a vychvalia do nebies. Kozmetika je vysoko individualna vec, co sadne jednemu, nemusi dalsiemu.
Ja som mala drahy krem od Estee Lauder (kupila som ho v zlave za 30 EUR, bezna cena bola 70 EUR) a mazala som si s nim nohy, lebo mi ho bolo luto vyhodit. Bol to otrasny mastny krem, ktory mi "sedel" na tvari. Mala som aj iny, vzorky, co boli pouzitelne. ALe toto skutocne nie. A citala som na neho bombasticke recenzie, aky je vyborny.

mk1111111111
20. feb 2025

Skus inu kozmetiku. Co sadne jednemu, nemusi druhemu.