icon

Nezničia si nechty po úprave u nechtárky?

svetloo
26. dec 2023

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Ja mám moje nechty veľmi pekné a zdravé ale nikdy ich nemám upravené, nalakovane, keď mi nárastu a jeden sa nejak praskne tak ostriham rovno všetky proste ja sa o to neviem starať ani ma to nebavi sa nejak špeciálne starať. A keď si ich aj nalakujem tam vydrží to tak 1 deň a už sú olúpané od umývania riadov napríklad. Tak chcela by som ísť nechtarke nech mi ich nalakuje tak aby to vydržalo, ale bojím sa či sa mi nezničia lebo bola som na nechtoch dva krát v živote ale tým že mi to brusila tak veľmi zmäkli a dlho sa lámali, a raz som si dávala aj také lepené a to bolo hrozne keď sa to zlomilo veľmi to bolelo a ani to nevyzeralo dobre keď to začalo vyrastať . to by som akože musela ísť k nej odznova pokožke keď to trochu vyrastie? Ďakujem

tramtada31
26. dec 2023

Ahoj, ja mám svoje pevne nechty, dávala som si tri vrstvy ľaku a dokázalo to udržať, aby sa nezlomili. Presne z praktických dovodov som skúsila gelĺak (gélový farebný lak na moje prirodzene nechty) a do týždňa 4 nechty zlomene. Tým, že som si volakedy dávno robila akreditovaný kurz na Gelove nechty, tak som si dokupila veci a robím si nechty zase sama a neviem si to vynachvalit, že sú stále upravene. A Ano, budeš musieť každé 4 týždne chodit na doplnku.

svetloo
autor
26. dec 2023

@tramtada31 A tým gelakom sa nezničia nechty tvoje keď sa to musí dávať do lampy? Možno hlupa otázka ale pýtam sa ako laik neviem o tom nič

tramtada31
27. dec 2023

@svetloo vzdy by sa mal gel/gellak nanášať na zbrusene lôžko, aby došlo k polymerizacii, prilnutiu gelu k nechtu. Ale skúsená nechtarka by ti ho nemala veľmi prebrúsiť, aby ho stensila. Ale ak sa ti prirodzene lámu nechty, asi ani tebe gellak nevydrzi

h2
27. dec 2023

@svetloo Píšeš, že máš svoje nechty veľmi pekné a zdravé. Nepotrebuješ s nimi robiť nič. To, že teraz je móda mať umelé nechty všetkých možných farieb, vzorov a tvarov, neznamená, že je to povinnosť. Ja som umelé v živote nemala. V bežný deň nemám ani nalakované. Keď je nejaká príležitosť, tak si ich upravím a nalakujem, ale nemám to rada, hneď, ako už ich nepotrebujem mať nalakované, ten lak ide dole, proste mi to vadí.

petronellla87
27. dec 2023

@svetloo ja mam rada upravene nechty ale neznasala som ich lakovat😁 tak som tiez zacala chodit na gellak a ked mi ho pred porodom davala dole, nechty vobec znicene neboli. Ale zase ja mam svoje pevne, nelamu sa mi.

hermionecka
27. dec 2023

ahoj, na začiatok určite odporúčam nájsť kvalitnejšie štúdio a nechty ti nezničia. Neviem, z akého mesta si, ja poznám len v BA Aristora nailbar- tí su naozaj kvalitní a nechty nezničia. Naopak nekvalitne a rýchlo spravené nechty mi zväčša spravili v podchodoch a nákupákoch, vtedy som ich mala veľmi zničené. Určite ak si chceš nechať svoje prírodné a len tie nalakovať odporúčam gelllak, pri ňom sa nechty nebrúsia tak silno ako pri lepení umelých nechtov. Ono ide aj o to, že zničený necht ti vyrastie ale napríklad plesne a žabince na nechtoch dú už horšie, z toho by som mala väčší strach

jj298
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
sense
27. dec 2023

Nie je lak ako lak, a nie je gellack ako gellack. Keď som si dávala bežné laky typu essence, maybelline, L'Oréal do par dni olúpané aj keď som dala podkladov vrstvu, dve vrstvy laku a top coat. Potom som za investovala do opi a bez problémov

lenicka999
27. dec 2023

Ja mam svoje dlhé a teda lakujem obyčajným lakom. Používam značky essie a používam aj vždy base a top coat. Tajomstvom aby vydržali je že každý deň alebo obden pridám novú vrstvu top coatu. Takto vydržia v pohode aj týždeň a potom odlakujem a zase odznova. Nechty sú krásne chránené tými vrstvami a neohybaju sa toľko a rastú ďalej. Ak chceš pošlem ti pár fotiek.

brrunetkaa
27. dec 2023

Ja chodievam pravidelne na gél lak. Pre mna super praktické, nič sa neodlupuje, nechty sú pevné a konečne mi narastú aj dlhé a nezlomí sa žiadny. Svoje nechty nemám vôbec zničené. Kedysi som bola asi 3x po sebe u Vietnamcov a už nikdy viac. Nechty obrusené až príliš a dokonca mi raz jedna nechtarka tou brúskou urobila dieru do nechta až k mäsu 😵‍💫. Teraz chodim do salónu, kde nechty namiesto 15€ stoja 35 ale svoje nechty mám v top stave a nikdy nič nebolelo, nepálilo a vždy všetko k mojej spokojnosti. Čiže ak nás tým uvažuješ základ je vybrať si kvalitný salón 🙂

brrunetkaa
27. dec 2023

@hermionecka ja z BA odporúčam aj DNA/DNJ. Tiež za mna veľká spokojnosť 🙂