icon

Olej alebo vlasová voda? Ktorá je lepšia?

24. máj 2024

Ženy, čo je lepšie rozmarinovy olejček alebo voda na vlasy? Resp iné oleje (jojobovy, ricinovy) alebo skôr vody (zihlavova, lopuchova) ? Na trhu je toho toľko, že človek nevie kde začať... Má niekto skúsenosti?

butterflyeffect
24. máj 2024

Zalezi od typu vlasov, ja pouzivam oleje, mam suche vlasy, nikdy v zivote som nemala mastne, mne sa ten olejcek vstreba. Ja mavam z vodiciek len viac rozpyrene vlasy. Moja mama zas povie ze ked si da olejcek tak sa jej vlasy lepsia a mastneju. Kazdy ma iny typ. U mna platilo jedine-len skusat a vybrat co mi sadne.

nika_val
25. máj 2024

Je to úplne individuálne. Ja som teraz pred týždňom skúsila rozmarínovy olej na vlasy (pokožku hlavy) a musela som po 3 použitiach prestať pretože sa mi vo vlasoch začali robiť boľavé vyrážky ale keď som to spomenula v skupine tak veľa žien napísalo že používa rovnaký olej ako som mala ja a sú spokojné dlhodobo.
Takže ako sa píše v komentári vyššie treba iba skúšať skúšať skúšať čo sadne práve tebe.

Podľa produktov ktoré píšeš tak zrejme hľadáš niečo na rast vlasov . Na to ti iba napíšem že bez masáže pokožky hlavy (pravidelnej) a bez vitamínov ti vlasy rýchlejšie neporastú.
Tie oleje , vodičky , séra všetko je to len plus k tomu čo som písala vyššie 🙂

autor
25. máj 2024

@nika_val áno hľadám nieco na rast vlasov. Aké vitamíny odporucas? Niečo konkrétne? Ja len nerada by som nakúpila 10 olejčekov a vodičiek ak neviem čo mi sadne ale asi sa bez toho nezaobídem :D

pralinka25
25. máj 2024

mozno ti sadne hned prva vec. ja pouzivam oleje a problem mi to nerobi. ale pouzivala som aj minorgu jednu kuru. planujem po roku zopakovat a kupila som si biosil. ale tan bol najlacnejsi. kazdemu sadne nieco ine. teraz uzivam zinok selen proteiny samostatne.
a ta masaz hlavy.

nika_val
25. máj 2024

Konkrétne doplnky výživy:
* Foligo - sú drahšie ale podla zloženia velmi dobré obsahuje až 25učinnych latok
Ale neobsahuje vit. D takže ten doplňať dodatočne
* Vlasimo - obsahuje všetky vitaminy ( A, B komplex, C, E) okrem D takže ten doplňať zvlašť k tomu
Tento má 19učinnych latok čo je tiež velmi velmi slušné
* Venira - tak isto ako Vlasimo

A k tým olejom - nemusíš kupovať 10 olejov a podobne
Kúp jeden olej napr ten rozmarínový a uvidíš či ti sadne alebo nie d
Ak nie ďalší olej už nekupuj 🙂