icon

Oplatí sa investovať do drahých krémov?

28. jan 2025

Baby myslite že to zaváži? Veľa ľudí je teraz posadnutych omorovitzou alebo periccone - popravde, v zahraničí nie sú až tak chvalene a dajú sa kúpiť za tretinu ceny čo tu.
Zaujíma ma však, či sa draha kozmetika naozaj pleti vráti - v zmysle, zaberie, cítite sa po nej inak atd. Ja moc tej pleti nedávam, odlicim a dám krém. Baví ma to skôr kupovať než aplikovať 😳
No keďže 40 na krku, tak som teraz investovala do krému shiseido overnight, zatiaľ najviac čo som dala do krému, že sa teda budem už o seba starať ale stále mám pocit, že to je všetko na jedno kopyto.
Doma mám celkom veľkú zásobu rôznej kvalitnej dermatokozmertiky ale z ničoho nemám ten wow efekt 😂😂😂 čo si dávate na tvar vy? Ako keď kukam rôzne profily a tam baby hikaju že aké kadejaké perfektne krémy.
Možno je to sj tým, že máš zatiaľ bezproblémovú pleť? A oplatí sa potom vôbec ta draha kozmetika 🥹😀

Strana
z2
enmery
28. jan 2025

Ide asi skôr o zloženie. Napr shiseido ten krem som mala a nič extra. Príde mi to čisto ako platiť za značku. Ja mám ale od detstva problematickú pleť. Čiže u mňa dosť záleží, čo si na ňu dám. Ja veľmi ani nikomu nechcem radiť, ktorá kozmetika, lebo každá pleť je iná. Ja si skôr hľadám lekársku kozmetiku a atď. A tá je drahšia.

vanilkovazmrzka
28. jan 2025

No ked to kupujes a nepouzivas tak asi to ani nemoze mat viditelny efekt 🙂 podla mna z kremu nedostanes do pleti tolko vyzivy ako z tekutych ser a kur aplikovanych u kozmeticky.

autor
28. jan 2025

@vanilkovazmrzka veď ja si to občas dám ale neviem niekto vie po týždni hykat aké super a uz neviem čo je reklama a čo real

guudy
28. jan 2025

Za mna je omorovicza predrazena. Nemohla som ju dlhodobo pouzivat, priserne silno vonala/smrdela. Shiseido uz nie je co byvalo. Da sa lepsie a lacnejsie.
Ja mam rada Paula’s Choice, su lacnejsi, bez parfumacie, cele rutiny podla typu pleti/problemu, co treba riesit. Objednavam priamo z eu eshopu.
Mam rada aj Skin Rocks, je to znacka od Caroline Hirons. Krem je sice vyborny, ale taky basic, ale jej ostatne vyrobky z rutiny su skvele (napr cleanser, acids, retinol). Tiez bez parfumacie, cize zbytocne nedrazdi pokozku. Kupujem na spacenk.
Ak nepotrebujes riesit nejake problemy, odporucam aj Biossance. Kupujem na cultbeauty.

vanilkovazmrzka
28. jan 2025

A neviem co je pre teba lacne a co drahe, u mna najdrahsi krem bol tusim 70-80€ a bol brutalne hydratacny, taky ze na druhy den rano som stale mala na pleti cca rovnaky nakremovany pocit ako vecer. A nadherne vonal. Pouzivala som ho v ramci niekolko mesacneho chemickeho peelingovania, mimo toho by som si taky drahy krem nekupila. Ale bol naozaj dobry.

guudy
28. jan 2025

@vanilkovazmrzka ja mam napr problem, ze nemozem chodit na kozmetiku. Na vsetky znacky, ktore kozmeticky pouzivaju, mam neprijemnu reakciu pleti. :(

nicoletta98
28. jan 2025

Uprimne , roky som kupovala Kiehl’s a Lancôme… a teraz som prepadla “trendu” kórejskej kozmetiky 🤣 a ceny sú skvele.. teda v porovnaní s tým, že predtým som za jedno serum vysolila 80€ a teraz si kupim 4 veci za 50€ 😁 myslím si, že aj pleť je na tom lepšie 🙂

viestta
28. jan 2025

Po tyzdni hika ta, co berie peniaze za reklamu. Waw efekt od pondelka do nedele necakaj od nicoho

vanilkovazmrzka
28. jan 2025

Co sa tyka domacej starostlivosti, ja radsej investujem do 1-2 ser, ktore viem ze moja plet lubi a krem si na den davam spf a na vecer nejaky z mojich 2 ci 3 oblubenych a v provnani s tym 80 eurovym naozaj lacnych. A mam plet dlhodobo v ovela lepsej kondicii ako ked som bola mlada

raffaella
28. jan 2025

Tak keď ťa baví viac kupovať ako aplikovať tak nemôžeš sa čudovať, že to na pleti nevidno. Cena je v kozmetike nepodstatná, v dnešnej dobe môže mať peknú pleť každá žena. Dôležité je vybrať si, čo naša pleť potrebuje a dodržiavať aspoň základnú starostlivosť - ochrana, hydratácia, výživa.

vanilkovazmrzka
28. jan 2025

@guudy ano? Tak to je fakt smola.. a ake vsetky znacky si skusila? Ak si to pamatas 🙂 mne napriklad absolutne nesedi la roche posay a milion ludi povie ze to najlepsie sera a kremy. A ja kazde jedno co som skusila, uplne peklo..

michu_
28. jan 2025

jj, ja tiez korea:D . doteraz som nijak zvlast nic nepouzivala,-ved naco :D ..ale tak uz asi aj ja starnem... no a vela veci, co som skusala ,ma stipalo, ale korejska kozmetika teraz za mna uplne super. ;)

lindous
28. jan 2025

Ja som poskúšala rôzne a mne jednoducho najviac sedí z krémov hydroboost od Neutrogeny, čiže lacná drogérková vec... nedávno sa mi minul a povedala som si, že domíňam iný čo som mala doma, výrazne drahší a tiež chválený, verím, že veľa ľuďom aj naozaj vyhovuje, ale ja som po týždni išla kúpiť ten môj, lebo hneď zhoršenie pleti, rozdiel som cítila okamžite a do pár dní som ho aj videla😅 čiže by som povedala čo komu ako sadne... ale aj čas tomu treba dať, nie raz hento, raz tamto, kombinovať piate cez deviate a nepravidelne..

domiklik
28. jan 2025

Prosím ta, kde perricone stojí tretinu toho, co u nás?

anika
28. jan 2025

Ja som mala raz fíhaefekt;), po sere capture totale dior a krasnu plet mi robi aj fialova rada od lancome a 24 hpdinovy krem matis s KH, ten si robi na pocit aj ma pohlad cary

guudy
28. jan 2025

@vanilkovazmrzka jojo, som citlivka😅
Noo, vsetky si urcite nespomeniem, ale tak namatkovo co si pamatam je Babor, Medik8, Lancome, La Prairie, Biologique Recherche.
Doma pouzivam to, co som pisala vyssie. Drogerkove/z lekarne nemozem na ksicht vobec nic.

autor
28. jan 2025

Mám aj kórejské :D objednávam z ksisters a majú aj obchod na Nivách. Ale teraz mi napríklad kompletne očervenela tvar po maske some by mi takej ružovej. To iste mi robí aj LRP effeclair serum, proste scervenela tvar… ja mám pleť dobrú ale viem že čas nezastavim a nechcem v 50 banovat, že som to podcenila 🫨😂

autor
28. jan 2025

@domiklik Kukni lookfantastic

autor
28. jan 2025

Ja som si tam objednala balzam na pery md perricone pred dvoma týždňami za 9 eur cca a ešte mi prišli miesto jedného dva. Objednávam tu značku ameliorate - lebo syn ma keratozu pilaris a tiež sa tam dá kúpiť v super cene. Tu ta kozmetika ani nie je

vanilkovazmrzka
28. jan 2025

@guudy z toho co si vypisala ze pouzivas, nic nepoznam :D ale uz ma presla ta huraaa faza, ze vsetko chcem vyskusat. Nastastie nie som extra citliva, s vynimkou toho LRP, a celkom fungujem s kozmetikou v primeranych cenovych hladinach :D krem znesiem kludne aj balea :D

autor
28. jan 2025
autor
28. jan 2025
guudy
28. jan 2025

@vanilkovazmrzka lucky you ;)
Ja som happy, ze som si nasla vyhovujuce produkty, lebo bez nich by som bola vysusena ako zivy vianocny stromcek v marci ;)
No a ako ceresnicka na torte, s vlasmi som na tom este horsie😅😅😅😅😅

autor
28. jan 2025

@guudy za mna na vlasy top šampón olaplex a tento balzam https://ksisters.sk/product/cp-1-bright-complex...

kiwi3
28. jan 2025

Niektoré značky sú zjavne pre ludi, co sa neradi učia a majú veľa peňazí. Za mňa naj korejska kozmetika, používam 15-20 rokov a vďaka nej sa daju dnes už aj v drogerke alebo lekární najst produkty s dobrým zložením. Korejci sú priekopnici a zvyšok sveta to potom (vdakabohu) aspoň okopci. Veci nad 20-30 eur - to je len platenie za značku, vacsinou len za pekný obal a účinné látky casto nič moc.

guudy
28. jan 2025

Autorka, olaplex je pre mna katastrofa a nourishing kondicioner by bol tiez (mam mastne vlasy) 🙂
Ale vdaka za snahu 🙂

enmery
28. jan 2025

@guudy Olaplex je to najhorše aj pre moje vlasy😄

bellla25
28. jan 2025

@kiwi3 a co konkretne pouzivas ake produkty a znacky?

marcellka32
28. jan 2025

Poviem ti úprimne, že som vyskúšala snáď všetky drahé značky, fakt...po 15 rokoch skúšania používam už 3 roky toto: v zime- Bioderma atoderm sensitive eye, LA roche posay cicaplast baume, retinal /medik8, geek gorgeous/
Leto: spf50 (d'Alba, skin1004), ale doprajem si kvalitnu dekorativku: Chanel mejkap, lícenka hourglass, rúž Dior, špirála za mňa fialová catrice

palicka
28. jan 2025

@viestta trikrát som čítala, že hm, nepoznám značku hika ta😜😆

Strana
z2