icon

Podkladová báza a očné tiene pre pleť 35+

14. jan 2025

Ahojte, mám 35 rokov, jemne prvé vrásky, máme Up to zatiaľ zachráni a zamaskuje. Chcela by som však poradiť vhodnú bázu pod makeup a očné tiene na pleť 35+ ??? Veľmi ďakujem. Potrebovala by som podkladovku, vďaka ktorej mi vydrží líčenie aspoň tých 10 hodín.

majamat
14. jan 2025

hoci casto od youtuberiek pocuvam, ze nejaka baza zlepsila vydrz makeupu, ale neverim tomu. nedalo mi to a tak som si bazy otestovala a to viacere.
na polku tvare som si dala bazu a na druhu nie. po niekolkych hodinach makeup vyzeral uplne rovnako na oboch stranach. jediny rozdiel som zaznamenala pri baze Benefit ( tej ich klasike ), ze sa na strane, kde som tuto bazu mala, plet tak vlemi neleskla.
bazy pouzivam,a le skor za tym ucelom - vylucit prehnany lesk, pripadne vyhladenie a lahsie nannesenie makeupu, pripadne ak chcem dodat lesk. na vydrz vobec, kedze som tento efekt nezaznamenala.

co sa tyka vydrze, pouzivas puder? vsetko am svoje vyhody aj nevyhody, lebo pri prepudrovani pleti sa zas zvyraznuju vrasky. zial na toto som este nenasla sposob, ako tomu zbranit. no fakt je, ze puder makeup fixuje. ak sa pouzije baza, plet je hladsia, cize moze sa makeup lepsie nanasat a moze aj lepsie vyzerat.

zopar typov mam:
- rano nanasat len lahku pletovu kozmetiku
- nechat pletvoku vstrebat
- pred nanesenim makeupu sa moze hlavne pri mastiacej sa pokozke plet lahko prepudrovat velmi jemnym pudrom
- ako podkladova baza sa da pouzit aj fix sprej, hlavne ak je tak lepkavy ako byval z Avonu, tak to vcelku makeup "prilepi"
- ak potrebujes krytie, pouzit skor vysokokryci ( pripadne strednevysoke krytie ) a hlavne tenky makeup - cize skor tekuty, ktory nebude robit hrubu vrstvu,a le lahko sa vpije do pleti, hruba vrstva sa rada posuva.
- ak mas mastnu,c i zmiesanu plet, tak skor pouzit zmatnujuce makeupy, pripadne semimatne ( samozrejme je to individualne )asledne makeup prepudrovat fixacnym pudrom, ktory bude jemne namlety a urobi na tvari len jemnu tenulinku vrstvu.

majamat
14. jan 2025

co sa tyka oci, mam aj bazu, ale potrebujem plet prekryt vzdy aj niecim farebnym - telovym, lebo je flakata a tmava, tak pouzivam najradsej korektor.
co sa tyka tienov, tam korektor uplne staci, ale dolezite je,a kos u tiene nanesene.
- po naneseni korektoru ho tiez treba prepudrovat, rovnako aj bazu, rpipadne prekryt svetlym tienom.
- ak sa tiene nanasaju lahko v tenkej vrstve, casto sa neskor zlievaju, rvonako aako sa mozu zlievat pri nekvalitnych produktoch. ak chces zlepsit vydrz, daj poriadnu vrstvu. pudrove produkty drzia ovela lepsie. tu mam tiez rpoblem s presusovanim koze, ale opat neviem ako to vyriesit.
- ako abza sa daju pouzit aj kremove ocne tiene, ktore sa prekryju pudrovymi. no samozrejme musia byt kvalitne a s tymi tmavsimi moze byt trosku komplikovanejsia praca, lebo mozu posobit flakato.

majamat
14. jan 2025

ja mam zrelu plet a uz na mne hrubsie vrstvy makeupu a pudru nevyzeraju dobre, oblubila som si lahky makeup, ktory zjednoti plet, niektore malinko zakryju, ine skoro vobec, ale plet vyzer apo nich lesie, ako predtym.
puder mam rada Flormar, ktory aj akoby zmatnoval,a le ma aj leskle ciastocky. hlavne odtien Soft Beige je taky lahko leskly. mam este svetlejsi a ten uz tak leskly nie je.
paci sa mi aj Mac Mineralize skinfinish natural. tiez je fajn aj Revolution v takom obdlzniku,a le ten sa z panvicky vlemi uvolnuje, preto treba dat pozor,a by nebola moc hruba vrstva.
zo sypkych transparentnych mam rada Maybelline lasting fix, ale je biely, tak trosku moze posobit bielo na tvari. taketo pudre mozu mat takyto efekt, aj casto pudre kombinujem aj 2. v T zone zmatnujuci, inde lesklejsi. este mam aj Loreal, ktory je dobry do V zony, lebo je skor lesklejsi.

co sa tyka podkladovej bazy, teraz pouzivam Nyx velvet, inak mam rada aj Benefit, tu sich klasicku, alebo Smashbox striebornu - Photo Finish Foundation Primer .

na rozziarenie tvare mam rada Sensai Glowing Base

no to su uz drahsie bazy

majamat
14. jan 2025

na oci mam bazu Urban decay, taku farebnu,a le svetlu. vyzera ako svetly korektor. tato,a le je v takom telovom baleni https://www.notino.sk/urban-decay/eyeshadow-pri... no aj tato je dobra, leb asi nei ej farebna. neviem presne, nemala som ju.

veverkaa2
14. jan 2025

Ja pouzivam Bázu pod make-up od Dermacol Satin Base ,https://www.dermacol.sk/satin-make-up-baze/ ľahko sa rozotiera a vydrží, je viacej druhov. Očné tiene v ceruzke, občas aj klasické práškové https://www.dermacol.sk/magic-paletka-ocni-stinu/

kubizde
14. jan 2025

Benefit skús, budeš spokojná. Používam v kombinácii s double wear makeupom a nelesknem sa cely deň 🙂

majamat
14. jan 2025

@kubizde to je veru silna kombinacia. ELDW je dobry makeup. je mi luto, ze na mojej pleti uz tak dobre nevyzera. skoda. mam este take tie malicke balenia z notina, keby nieco na nejaku prilezitost. aj Benefit baza je supor, ako som vyssie pisala, ta jedina nieco urobila z tych baz, co som testovala.