Pomáha cesnakový šampón na rast vlasov?
Ahojte aku mate skusenost s cesnakovym samponom na rast vlasov? Pripadne poradte nieco na rast co vam zabralo dakujem 🙂
Mne cesnakovy šampón pomohl vlasy mi konečne začali rast
pridávam sa k ženám, ktorým pomohol ☺️
ja som skúsila gumených medvedíkov bloom robins a nepomohlo ani cesnakový šampon nepomohol, nič jednoducho sa zastavil rast a už nerastu
Cesnakovy nie,ale mám s kofeínom a konope a rastú ako divé.
@jaja20 to som chcela vyskúšať ten kofeínovy určite ho kúpim ďakujem
Ahojte ktory šampón cesnakovy to je na rast môžte mi poslať link dakujem
@anonym_autor Bohužiaľ na rast vlasov neexistuje nejaký úžasný prípravok aby lepšie rástli. Vlasy v priemere rastú 1-1.5 cm za mesiac, nedá sa to urýchliť ak už rastú najrýchlejším tempom.
Ak ti rastú pomaly a chceš ich dostať do ich prirodzeného rastu, daj si v prvom rade vyšetriť množstvo železa v krvi a či ti nechýbajú vitamíny. Jedz veľa bielkovín, stravuj sa zdravo, tvoje telo dáva zvyšky živín do vlasov ak ich má nadbytok. Pokiaľ máš kalorický deficit a neješ správne, budeš mať horšiu kvalitu vlasov a spomalený rast.
Čo sa týka prípravkov ako je cesnakový šampón, gumené medvedíky s vitamínmi alebo rozmarínový olej, môžu pomôcť ľuďom, ktorým tie konkrétne živiny z nich chýbajú, ale ak ti nechýbajú tak to nebude mať žiadny efekt. O rozmarínovom oleji sa hovorí, že má efekt, ale sú naňho spravené cca 3 klinické štúdie a veľmi chabo to dokazujú lebo ho porovnávajú s rozriedeným minoxidilom.
Keď už máš zdravé stravovanie, dôležité je predísť tomu aby sa ti vlasy poškodili. Čiže žiadne farbenie, bielenie vlasov s peroxidom, pri féne alebo žehličke na vlasy použi prípravok na ochranu pred teplom. Nespi s mokrými vlasmi, pretože vtedy sú v najkrehkejšom štádiu a lámu sa.
Kúp si saténovú alebo hodvábnu čiapku na spanie, ak čiapku neznesieš tak potom saténovú obliečku na vankúš. Veľmi dobré sú scrunchie saténové gumičky do vlasov a je dôležité mať vlasy v ochranných účesoch aby sa nešúchali o oblečenie. Môžeš sa vyblázniť s holandskými, francúzskymi a bežnými vrkočmi, hlavne si daj pozor aby si nenosila utiahnuté vlasy lebo to po čase spôsobuje parciálnu alopéciu.
A nakoniec, ak máš suché vlasy alebo sú poškodené, olejovanie končekov a ich pravidelné strihanie ti pomôže. Pre viac info si na youtube vyhľadaj Abbey Yung, je to šikovná trichologička. Tiež sa snažím o to, aby mi narástli vlasy čo najviac, veľa šťastia. 🙂

Botanica slavica rozmarinovy šampón, olej, sprej, vitamíny, pestrá strava a veľa vody