Ako efektívne zregenerovať zničené vlasy?
Ahojte prosím súrne o radu/pomoc.Toto sú moje vlasy.Totálna katastrofa za pár mesiacov mi takto zriedli,vypadali,zdravotné problémy nemám zdravo sa stravujem pravidelne beriem vitamíny.Najhorsie je že neviem či mám moje vlasy považovať za suché alebo mastné lebo mi prídu také aj také.vlnia sa mi strapatia.podotýkam že na foto ich mám umyté a ucesane ale vyzerajú ako keby som si ich týždeň neumyvala a práve vstala čo je určite dosť viditeľné.Prosim váš názor čo snimi prípadne niečo čo mi ich dá dokopy pracujem medzi ľudmi a už sa hanbím :(
skus sa poradiť s kaderníčkou
@dadi5 Ahoj. Odporúčam investovať do profesionálnej kozmetiky na vlasy. Dá sa nájsť v pohode aj cenovo dostupná. Kozmetika z drogérie obsahuje veľa zlých silikónov ktoré zaťažujú vlasy a tie z toho potom vypadávajú. A taktiež obalia vlas nerospustym silikónom cez ktorý neprejde do vlasu výživa takze sú suché v dĺžkach ale pri korienkoch mastné. Používať sampon, pri každom 3-4 umyti masku a vzdy končiť umývanie kondicionerom! Aj keď si dávaš masku. Takisto nepoužívať farby na vlasy z drogerie, to je pre vlasy naozaj zlo ale tiež sa už dajú kúpiť profesionálne farby na vlasy. Ospravedlňujem sa za veľa gramatických chýb, píšem veľmi narýchlo 😄
No hlavne by som isla ku dobrej koznej.Co ti spravi kadernicka?Mozno vhodny uces ale nevyriesi problem a do roka mozes ostat doslova plesata.Chod k obvodacke,nech ti vezme kompletny krvny obraz.Nech ta posle ku koznej.Aj ta ti vie spravit krv.Gynekolog vie urobit alebo edokrin.hormonalny profil.Kozna ti vie dat spravit roztoky na potieranie pokozky hlavy,odporucit vyzivote doplnky.Ja som urobila takyto utok na vlasy a seriozne sa rozrastli do polroka.Vichy dercos ampulky su drahe ale v kombo s roztokmi od koznej fakt zabrali.Ale je to proces,chce to trpezlivost.Mas evidentne zdravotny problem.
@dadi5 ešte pokial sú veľmi zničené kúp si masku K18, dá sa kúpiť maličké balenie za cca 7eur na tvoje vlasy v pohode vydrzi na niekoľko použití. Používa sa raz za mesiac, ale prvýkrát sa robí taká kura 6-7 umyti si ju nanesies a potom už iba staci raz za mesiac. Je to naozaj zázrak len ju treba používať presne podľa návodu.
Más ich suché farbis si len končeky či celé vlasy?
@b_a_m_b_i a ta plesen môže mat tiež za následok vypadávanie vlasov. Mne to tiež inak prislo ako taký paradox že suché vlasy fenivat, ale poučila ma o tom kadernicka a ja som sa zacala veľmi zaujímať o vlasy a starostlivosť o ne a sledujem toho veľmi veľa a naozaj aj na sebe vidím obrovský rozdiel odkedy sa poriadne starám o vlasy 😊
@dadi5 zajdi Na endokrinologiu, ci je stitna zlaza OK a odporucam kupit ricinovy olej, natriet Na pokozku hlavy, madirovat cca 3 minuty a nech at Na no posobit, rano umy vlasy. Mali by Ti dorast. Aplikuj aspon 2x tyzdenne. Natrhaj Si zihlavu, zalej vriacou vodou, po umyti oplachni zihlavovym vyvarom a nechaj Na vlasoch, neoplachuj vodou...
@sandra811 na pohľad máš pekne vlasky. Tam az tak veľa toho netreba. Podľa toho koľko si ochotná investovať do kozmetiky. Ono starostlivosť o vlasy nie je len sampon a kondicioner. Je to zložitejšie. Tak ako starostlivosť o pleť. Tiež si kupujeme rôzne sera a každému vyhovuje niečo iné. Dôležité je pri starostlivosti o vlasy zbavovať vlasy nánosov tvrdej vody a silikónov. Výborná je kura Malibu C alebo ak nie, tak potom aspoň čistiaci sampon raz za mesiac, častejšie ni, lebo tiež môže vysusovat. Napríklad Malibu C ma parádny čistiaci sampon, vola sa Un do goo je to cenovo dostupná značka. Majú aj iné sampony, ale tie som neskusala. na pravidelnú starostlivosť o suchsie vlasy mam ja dobru skúsenosť so značkou Schwarzkopf Professional. Majú viacero druhov, podľa toho aké máš vlasy. Takisto značka Mon platin, tu používa veľa kaderníčok a je vynikajúca. Ja momentálne používam značku Zenz organic, ale ta už je dosť drahá, ale pre mna perfektná, lebo som začala byt citlivá na parfumované produkty a Zenz je prírodná značka, ako stvorená pre alergikov 😁 ešte je výborná ta K18, ale to mam iba tu masku čo som spomínala a olejček. So šamponom skúsenosť nemam. Ale to už je tiež drahá značka vyslovene pre veľmi poškodené vlasy a podľa mna ty až takéto produkty nepotrebuješ, aspoň čo vidím na fotke 😁
@dadi5 ja ako kaderníčka odporúčam nájsť naozaj dobrú kaderníčku,ktorá používa kvalitnú kozmetiku,vlasy skrátiť a dohodnúť sa na postupe ošetrovania vlasov. Kľudne si kúp vitamíny so zinkom a keď sa náhodou vlasy nepamätajú tak riešiť s obvodným odbery,kožné,štítnu žľazu,gastro, očné...
@ivanka_37 mne to tiez raz hovorila kadernicka, ze je to ako keby si mokre plavky necha clovek na pokozke,
Nefenujem a mam vlasy - este dva cm a budu po zadok, a furt sa ma niekto pyta ci to mam predlzene,
feny zase niesu az tak dlho mozno 100 rokov, a zeny mali dlhe vlasy davno pred tym ako vynasli fen
Ale je to kazdeho osobna preferencia samozrejme 🙂
Pozri si stranku andreine.sk je to slovenska kozmetika ale maju aj salony kde robia trichologiu. Ale najprv by som si tiez dala urobit testy u dr. Za to nic nedas. ✊✊✊
@b_a_m_b_i áno presne, alebo ja som čítala že ako keď prší v lese, že potom rychlo rastú huby vďaka vlhkosti no a na pokožke hlavy je to tiež podobne 😁 samozrejme, nie každý s tým bude mať problém. To je ako s pleťou, niekto sa vôbec netrapi s nejakou starostlivosťou o pleť a cely život používa jeden krém a tvar umýva akýmkoľvek mydlom a ma peknú pleť a niekto potrebuje extra starostlivosť, keďže ma pleť náchylnu na rôzne veci a tak isto je zo aj s vlasmi. A záleží aj či si vlasy farbíme, zosvetľujeme, žehlíme…
@nika_val 🥰 no ja aj celkom chapem, že ten keratín je taký lákavý. Ja som ho tiež mala a až potom som pochopila že to je len taký maskovací manéver pre zničené vlasy 😂 že ono to síce vyzerá super, keď zrazu máme zo zničených vlasov krásne hladké, na pohľad zdravé vlasy, ale neskôr zistíme, že ich mame ešte horšie, pretože ten keratin neprepustí do vlasu žiadnu výživu iba zaťaží vlasy. Ale my ľudia stále hľadáme nejaku ľahšiu cestu a čo je ľahšie ako si dať na vlasy keratin a už potom nič nerobiť, lebo sak vlasy vyzeraju pekne. Ale takto to bohužiaľ nefunguje. Proste ak niekto chce mat pekne vlasy, musí sa o nich proste pravidelne a správne starať a to hlavne keď si ich farbí.
@ivanka_37 ahoj prosím ta kde si kúpila tu K18?ja čo som sa dívala tak moja kadernicka ju má za 60e 50ml a nete a kade tade som ju nasla aj za 15e 😳tak teraz nechapem 🫣

Asi ostrihať, vyzerajú dosť zničené