Poradíte lacnú podkladovú bázu pod očné tiene?
Ahojte poradíte nejakú bázu pod očné tiene? Tiene používam fakt sporadicky čiže aj lacnejšia alternatíva poteší.. ďakujem
Kedysi som používala bázu od Catrice, tá bola aj vodeodolná. Žiaľ už ju nepredávaju, tak som si kúpila RIMMEL LONDON MAGNIF´EYES, a som s ňou tiež spokojná. Mám rada keď majú aj aplikátor, že nemusím mať na ňu ďalší štetec poprip ju patlať prstami 😅
uplne najlepsie je draha Urban Decay, ale pises ze chces neico lacnejsie.
mala som aj Rimmel Magnif eyes a je fakt dobra. pride mi troskulepkava, cize vyborna aj pod glitre.
no vseobecne pod ocne tiene je mozne pouzit aj korektor, hodne sa vyuziva aj vizazistkami. baza nie ej nevyhnutna na nejake bezne licenie. korektro ma vyhodu, ez pdo tienmi zjednoti plet.
korektor treba aj prepudrovat. ja osobne mavam suche viecka, pudrujem skor nepohyblive ocne viecko, pohyblive len vemi malinko. ked by sa neprepudrovalo, korektor je mokry a na mokrom mozu tiene fkakatit. na pohyblivom viecku to nei je take zle, da sa pouzit hruba vrstva, nerozmazavaju sa, ale v ohybe by to neposobilo dobre,lebo tam musia byt tiene dostratena
topka pre mňa Gosh Eye Shadow Base, to je srdcovka, používam ju už dlho, cca 10 euro stojí, čo je super, tiene pekne chytajú a držia 🙂
@nuna2112 fuha, ja mastnu moc nemam, inak korektor je celkom fajn Catrice. je tenky a dobre kryje. ja uz mam zrelu plet,c asto dehydrovanu a citlivu, obzvlast okolo oci niekedy dost stipe.
tien je dobre nanasat ci uz na bazu,a lebo na korektor tak, ze na pohyblive viecko plochym stetcom pritalacat. doslova vtlacat do toho korektoru ( ak su amstne viecka, moze byt dobre prepudrovany. , v ohybe uz blendovaci stetec a rozmazat.
este v tom ohybe moze byt vrstva hrubsia a ptom rozblendovat ( rozmazat dostratena ) smerom dohora. skusim pozriet, ci nemam nejake foto.
aj tu ma tiene nanesene nahrubo a potom som ich rozmazala, resp lahko prepojila, lebo mam tam an pohyblivom vieckua si 3 odtiene. no samozrejme da sa to aj s jednym, teda do vonkajsieho kutila by bolo dobre pouzit tmavsi.
ide o to,ze ak sa daju tiene nahrubo a vtlacia sa do korektora, tiene vydrzia ovela lepsie.
ked soms a licila len naryhclo, len lahko, tiene nevydrzali, zbierali sa. je to normalne, no taku hrubu vrstvu neprekonaju. samozrejme sa daju pouzit aj matne, svetlejsie,tmavsie.vyslovene na pohyblive viecko,tam je velka variacia
@nuna2112 mne sa nejak nechce licit a mam citlivu pokozku, preto pouzivam halvne teraz kremove produkty. dokonca makeup ani moc nepudrujem. normalne sa mi do pleti vstrebe. ked si to prepudrujem, po par hodinach mam plet presusenu a stipe. a teda pouzivam teraz aj kremovy ocny tien,a le torchu ho prykryjem pudrovym, elbo ti ekremove akosi neviem zohnat vo vhodnej farbe.
@nuna2112 est emusim podotknut, ze ked si das bazu, ci korektor, alebo aj kremovy tien, je asi lepsie to lahko prepudrovat, alebo prebehnut svetlym tienom, aspon v ohybe. teda ak by si na kremovy ien nedavala suche tiene, potom asi nemusis.
tusim som to pisala aj vyssie, ze ked das an neico kremove nieco suche - kalsicke lisovane tiene, mozu sa na niektore miesta prilepit viac, inde menej a vzniknu flaky. preto ej lepsie davat to na iecol,c o nie je az tak "mokre"
tke remove tien pripadne ani nemusis pudrovat, ale mozno skusit nechat zaschnut. asi by mali zaschnut. nneviem presne, lebo samostatne ich nepouzivam.

ja mam yves rocher, je jemna, lahucka.
dalej je dobra NYX, Dermacol
niekto si chvali Essence , ale mne to vysusalo pokozku