icon

Poraďte hydratačný krém od La Roche Posay vhodný pre suchú pleť

Včera o 20:38

Ahojte, potrebujem do svojej rutiny zaradit hydratacny krem. Viac krat som uz pocula a aj kamaratka mi to velmi chvalila, od la roche posay cicaplast. Sla som si to kupit do lekarne, boli tam nejake dievcata promovat jednu znacku, ze mi poradia atd. Povedali mi, ze ten krem je uplna blbost v mojom pripade kedze pouzivam dost silny cistiaci gel konkretne ten tyrkysovy od cerave. Mam ho rada, lebo mam pocit ze naozaj cisti a stiahne z tej pleti naozaj vsetko ale prave kvoli tomu zanecha plet trosku suchsiu. To som im teda povedala a oni hned, ze ten cicaplast si na to urcite davat nemam lebo cela tato moja rutina je zla, najprv plet presusim a potom si na to dam ten podla nich extremne mastny cicaplast, ze to by som sa rano zobudila s hroznou pletou. Neviem ci tento nazor je naozaj spravny, kedze oni tam boli za tu ich znacku a teda snazili sa mi vyhovorit uplne vsetko a mam aj ten gel vymenit za gel od nich ale ak sa mi k tomu niekto vie vyjadrit objektivne, pripadne skusenosti, budem rada 🙂

lindous
Včera o 20:48

Ja ho mám rada, ale iba príležitostne prípadne lokálne na suché miesta, ktoré sa mi robia v zime a na to je super, hlavne na noc... mne osobne ako denný hydratačný nesedí, na to mi je príliš ťažký, mastný a preferujem gélové krémy... ale to je veľmi individuálne... používala som aj ten čistiaci gél na nedokonalosti od CeraVe, v čase keď som mala problematickejšiu pleť a nemám pocit, že by ma nejak extra vysúšal... všetko záleží od typu a aktuálnych potrieb pleti... ale slečny boli rozhodne obchodníčky

autor
Včera o 20:56
@lindous

Ja ho mám rada, ale iba príležitostne prípadne lokálne na suché miesta, ktoré sa mi robia v zime a na to je super, hlavne na noc... mne osobne ako denný hydratačný nesedí, na to mi je príliš ťažký, mastný a preferujem gélové krémy... ale to je veľmi individuálne... používala som aj ten čistiaci gél na nedokonalosti od CeraVe, v čase keď som mala problematickejšiu pleť a nemám pocit, že by ma nejak extra vysúšal... všetko záleží od typu a aktuálnych potrieb pleti... ale slečny boli rozhodne obchodníčky

@lindous na den by som si tiez nedavala nic tazke, tiez preferujem gelove kremy klavne teda pod makeup. Len na noc mi treba. To by bolo v pohode alebo to nie je urcene takto na bezne pouzivanie? Panatam si ze som ho raz aj mala, ale tvar som si s tym nenatierala ale odporucili mi to davat si to na jazvu po odstraneni znamienka.

lindous
Včera o 21:08

Viem, že niektorí ho používajú takto denne a je to pre nich okej… ako hovorím, záleží od typu pleti určite… tebe ak cez deň ti vyhovujú gélové krémy, ktoré sú zvyčajne určené skôr pre mastnejsiu pleť, taktiež odličovací gél používaš na mastnejšiu problematickú pleť a vyhovuje ti, tak neviem ako ti sadne krém určený na suchú až atopickú pleť… ale to je čisto laický názor, prvé čo mi napadlo na základe mojej skúsenosti a mojej pleti… snad ešte niekto niečo poradí 😊

bekiinka5
Včera o 21:20

Ahoj, určite treba zaradiť po vyčistení pleti aj toner a hydratačné sérum 😊 krém nestačí..aj keď je pleť problematická treba ju hydratovať 😊 tento krém je extra mastný podľa mňa a neviem či to je to správne čo tvoja pleť potrebuje, ak je problematická 🌸

anonym_26c629
Včera o 21:56

ja pridam nevyziadanu radu, zacni denne pouzivat SPF. nie makeup s spf, ani puder s spf, ale spf krem, skvely je naprikald od znacky beauty of joseon. o 10rokov budes za tuto radu neskonale vdacna

anonym_881ece
Dnes o 04:42

@anonym_autor ak máš večer po čistení suchú pleť tento cicaplast od LRP ti spraví obriu službu. Ja ho používam hlavne v zime keď mám suchú pokožku, vtedy aj cez deň. A tiež mam problém s akné. V lete keď mám pleť mastnejsiu si ho dávam len večer. A cez deň niečo ľahšie. Treba vyskúšať ale za mňa je to najlepši krém, ak cítiš že máš suchú pleť.

anonym_26372b
Dnes o 06:41

Tú pleť máš po čistení naozaj suchšiu alebo ti len v tej lekárni povedali? Skús si jeden deň vyčistiť pleť a cca 30 minút nič ďalšie neaplikovať. Ak bude pleť suchá, prípadne podráždená a budeš cítiť pnutie, tento krem by pre teba mohol byť fajn. Ak bude úplne normálna, v pohode, tak je to naozaj na vyskúšanie, ale podľa mňa až taký hutný krém takáto pleť nepotrebuje. Ak sa budeš lesknúť a pleť sa začne hneď sama mastiť, tak je skôr nevhodný.

anonym_ed1bd0
Dnes o 06:46

@anonym_autor patrí to medzi najkvalitnejšiu kozmetiku

venor
Dnes o 07:03

@anonym_autor ahoj, poviem ti moju skusenost, kedze mam tiez suchu plet. Cerave som vymenila za LRP cistiaci penivy gel vola sa Toleriane, pouzivam uz len ten posledne roky, je skvely. Cicaplast je fajn, ale naozaj mi pride strasne hutny a davam si ho skor lokalne podla potreby na najsuchsie miesta, nie na celu tvar. Na celu tvar posledny rok pouzivam uz len krem Dr.Althea 345 relief cream (za dobru cenu je na stranke ksisters). A potom napr. sera: od Ordinary - hyaluronic acid + b5 alebo niacinamide + zinc. Striedam ich. A napriklad ruzova voda v spreji z dm-ky, len tak cez den na plet pokojne aj ked mas make-up, skvela vec, prijemne hydratuje. Podla mna bude problem v celkovej tvojej skin care rutine a nielen v jednom kroku. Ked sama vravis, ze cerave ti tu plet vysusi uz na zaciatku a potom to chces “dobehnut” hydratacnym kremom. Chapes co myslim. Ked uz je ta plet sucha, tak od prveho kroku k tej tak aj pristupovat - s citlivejsimi produktami. A inak dost spravi aj spravny pitny rezim a celkovo zivotosprava s tou pletou, vazne. Tot vse, snad som aspon inspirovala. 🙂

anonym_26372b
Dnes o 07:27
@anonym_ed1bd0

@anonym_autor patrí to medzi najkvalitnejšiu kozmetiku

@anonym_ed1bd0 to nikto nespochybňuje, ale aj keď ide o kvalitnú značku, neznamená to, že jeden konkrétny produkt bude vhodný pre všetkých