icon

Potrebujem akreditované kurzy na predlžovanie mihalníc?

monika259200
3. sep 2025

Dobrý deň, nakoľko rozmýšľam nad tým, že by som chcela robiť predlžovanie mihalníc a lash lifting tak som si začala zisťovať čo všetko budem potrebovať k otvoreniu živnosti. Práca s mihalnicami ma baví dokonca som mala vlastnú sadu na lash lifting a robila som ho aj kamarátkam ale potom som maturovala tak som sa tomu prestala venovať. Našla som si online akreditované kurzy ktoré sú schválené Ministerstvom školstva. Chcem sa ale spýtať či mi stačia takéto online kurzy aby mi schválili potom živnosť a aby som teda mohla ísť robiť skúšky na živnostenskom alebo sa musím zúčastniť niekde osobne akreditovaného kurzu. Ďakujem.

lasona
3. sep 2025

Nie, online kurzy nestačia. Musíš mat akreditovaný kozmeticky kurz a ak si chceš otvoriť sama salon a mat zivnost tak aj skúšku odbornej sposobilosti(alebo to volajú zivnostenske skusky)
po novom robia trosku opatrenia, co sa týka akreditácii, lebo veľa školiacich stredisk nemalo dostatočne vybavenie, prax, a veci a napriek tomu mali akreditáciu.

monika259200
autor
Autor odpoveď zmazal
procrastique
3. sep 2025

Tak tak, potrebuješ akreditovaný kozmetický kurz.

monika259200
autor
3. sep 2025
@lasona

Nie, online kurzy nestačia. Musíš mat akreditovaný kozmeticky kurz a ak si chceš otvoriť sama salon a mat zivnost tak aj skúšku odbornej sposobilosti(alebo to volajú zivnostenske skusky)
po novom robia trosku opatrenia, co sa týka akreditácii, lebo veľa školiacich stredisk nemalo dostatočne vybavenie, prax, a veci a napriek tomu mali akreditáciu.

@lasona aj keď tento kurz je akreditovaný a schválený ministerstvom školstva aj keď je online. Skúsim sa ešte spýtať priamo na našom živnostenskom. Ale ďakujem za odpoveď.

gabika8855
3. sep 2025
@monika259200

@lasona aj keď tento kurz je akreditovaný a schválený ministerstvom školstva aj keď je online. Skúsim sa ešte spýtať priamo na našom živnostenskom. Ale ďakujem za odpoveď.

@monika259200 tak ako pisu baby vyssie ak nemas vyslovene vystudovany odbor kozmeticka s maturitou, tak najskor kozmeticky kurz a az nasledne tak si dorobis tieto akreditovane kurzy na mihalnice