icon

Použitie kortikoidov na pery

10. okt 2025

prosim pouzili ste niekto niekedy kortikoidy na pery? okolo pier aj na ich krajoch sa mi vyhodila strasna bakterialna dermatitida po pouziti nevhodnej kozmetiky a dostala som od koznej mast s antibiotikami a velmi silnym kortikoidom. v letaku sice vyslovene pisali, ze sa nesmie pouziavt na okolie ust (nielen ze na pery!) ale tak doverovala som koznej a pouzila ju. trochu ma to pálilo a potom som sa ale zlakla, lebo viem, ze to stencuje aj vybleďuje kozu, tak som si ju viacej radsej nedala a buduci tyzden sa chystam pre nieco ine. paradoxne uz po tom jednom pouziti mi to trochu stiahlo ten zápal.
som teraz ale nervozna a vkuse si sledujem pery, ci ich nemam nejake ine, bledé, citlivé..
prosim nepiste mi, ze som si to nemala na pery davat, toto uz nezmenim.
skor ma zaujima, ci ste si niekedy taku mast na pery dali a nemali nejake vedlajsie ucinky.
dakujem.

pribinak
10. okt 2025

Kortikoidy užívam každú jar. Som spokojná. Síce nie na pery, ale rieisi to moje zdravotné problemy

autor
10. okt 2025
@pribinak

Kortikoidy užívam každú jar. Som spokojná. Síce nie na pery, ale rieisi to moje zdravotné problemy

@pribinak ano, ja nemam z kortikoidov strach ako taky, zaujimaju ma vyslovene pery. tam je ta koža uplne iná.