Používanie modrej indulony na opaľovanie
Pouziva este niekto klasicku indulonu modru na opalovanie? dnes som sa natrela a mne sa zda ze ma viac opalilo a rychlejsie
máš používať spf nie aby ťa rýchlejšie opálilo 😲
🙈🙈
A naco si sa nou natrela? Urcite neurychluje opalenie🙃
Tak sa nečuduj, že ťa viac odpálilo, veď indulona nemá žiadny UVA UVB filter. Koleduješ si o spálenie a následne problémy.
S modrou indulonou sme sa opalovali tak pred “100 rokmi”. No pri dnešnom výbere a množstve opaľovacích prostriedkov siahnuť po indulone🙈
Ešte vyskúšaj bravčovú masť alebo naftu. Aj to kedysi niektorí experti skúšali😁
Tak sa nečuduj, že ťa viac odpálilo, veď indulona nemá žiadny UVA UVB filter. Koleduješ si o spálenie a následne problémy.
S modrou indulonou sme sa opalovali tak pred “100 rokmi”. No pri dnešnom výbere a množstve opaľovacích prostriedkov siahnuť po indulone🙈
@lilianka28 platky slaniny boli IN v 1975
@lilianka28 ha ha, moj otec sa vraj natieral slaninou, vtedy bolo opalenie v mode
Mna by zaujimalo, kedy sa indulona pouzivala ako opalovaci krem? Mam vyse 50 a taku dobu si nepamatam.
kremy "na opalovanie" sa ale nepouzivaju na krajsie a rychlejsie opalenie. Ale skor naopak. A hlavne na bezpecnejsie opalovanie.
Ak sa natries indulonou, to akoby si si nedala nic, to mozes ist na slnko aj bez nej. Rakovina jak rakovina...
skusila som sa natriet indulonou viackrat som niekde citala ze niekto sa natiera len indulonou pri opalovani 😁 aj vraj obycajnym kuchynskym olejom rychlejsie opalenie ale to nemam odvahu si namazat 🤣
Chceš dostať rakovinu?
@lilianka28 ha ha, moj otec sa vraj natieral slaninou, vtedy bolo opalenie v mode
Mna by zaujimalo, kedy sa indulona pouzivala ako opalovaci krem? Mam vyse 50 a taku dobu si nepamatam.
@dskjhfdlkdjhl Ja si pamätám, že v 80tych rokoch bola Indulona na všetko - na ruky, na telo aj na opaľovanie, na topánky, aj na pánty na dverách
Krátko po 89tom ju novovzniknutí "podnikatelia" dokonca používali do oleja na vyprážanie langošov
baby klud vyskusala som a dovi dopo 🤣 neprahanat mna nespalilo len opalilo prvy bronz pol hodinka slnenia na balkone 😉
Autorka
No olivový olej ma aspoň minimálnu ochranu, myslím že ma spf
@dskjhfdlkdjhl Ja si pamätám, že v 80tych rokoch bola Indulona na všetko - na ruky, na telo aj na opaľovanie, na topánky, aj na pánty na dverách
Krátko po 89tom ju novovzniknutí "podnikatelia" dokonca používali do oleja na vyprážanie langošov
@patka06 no, ja si na 80-te roky pamatam, ze vtedy sme sa natierali nubionon, ci ako sa to volalo.
Co sa cudujes, to je ako keby si sa natrela bravcovou mastou, olivovym olejom, posuchala slaninou, alebo nebodaj maslom 🤣 efekt rovnaky, mast ako mast. Opali ta preto, lebo to nema ziadnu ochranu, logika. Ja som sa natierala 100 rokov dozadu indulonou, bohuzial vekom flakatiem, tak pouzivam nieco zdrave na seba 😊
@patka06 no, ja si na 80-te roky pamatam, ze vtedy sme sa natierali nubionon, ci ako sa to volalo.
@dskjhfdlkdjhl áno, to bola tá "luxusnejšia" verzia
Modrú Indulonu, dostávali niektorí v práci zadarmo, tak ju využili a nekupovali nič navyše
@dskjhfdlkdjhl áno, to bola tá "luxusnejšia" verzia
Modrú Indulonu, dostávali niektorí v práci zadarmo, tak ju využili a nekupovali nič navyše
@patka06 vidis, ja som nubian uz vtedy povazovala za smejd, lebo zvycajne som mala nieco lepsie, len nazov si nepamatam, ten nubion si viem aj vybavit, ako vyzeral-pre mna hodne odpudivo.
@patka06 vidis, ja som nubian uz vtedy povazovala za smejd, lebo zvycajne som mala nieco lepsie, len nazov si nepamatam, ten nubion si viem aj vybavit, ako vyzeral-pre mna hodne odpudivo.
@dskjhfdlkdjhl taky hnusne mastny, hnusne "vonajuci" tmavohnedy olej to bol. Este aj teraz sa predava, len uz ma aj nejake SPF
https://www.mojadm.sk/nubian-olej-na-opalovanie...
@dskjhfdlkdjhl taky hnusne mastny, hnusne "vonajuci" tmavohnedy olej to bol. Este aj teraz sa predava, len uz ma aj nejake SPF
https://www.mojadm.sk/nubian-olej-na-opalovanie...
@viestta ano, bol hnusny a mam dojem, ze bola este Sahara a my sme mali aj sprej uz hodne davno, ale mozno nakoniec nebola lepsia, ako ten nubian.
@dskjhfdlkdjhl moja starka ju pouzivala na opalovanie, bude mat v lete 95 rokov inak, rakovinu koze nema, ale ja by som to neriskovala v dnesnej dobe. Natierala s tym aj nas, ked sme boli s nou 🙈.
Ja osobne som bola spalena x krat, teraz mam uz fobiu z toho a vekom kozu daku belsiu a citlivejsiu, no tak uz ziadne experimenty.
Ono to rychlejsie opali asi aj preto, ze sa lesknes a pritahuje to tie luce, neviem to odborne popisat.
Ale tak pol hodinka na slnku neuskodi aj bez UV, ak nie si vycapena na slnku na poludnie, ved vitamin D je len dobry a potrebny.
To, že máš už bronz ..sa počíta ako spálenie, aj keď ťa to neboli, aj hnedé opálenie je spálenie, treba si niečo naštudovať o SPF 50, v prvej lekárni či dokonca DM máš bohatú ponuku krémov/fluidov/sprejov
Opaľovanie spôsobuje pigmentové škvrny, fľaky, vrásky a nábeh na rakovinu kože a to asi nechceš
To sa v dnešnej dobe ešte fakt niekto dobrovoľne opeká? Som myslela, ẓ̌e 80te roky už skončili...
SPF 50 to si dávam keď idem do mochoviec meniť palivove tyče. Zaráža ma skôr, že indulonu na opaľovanie, akože wtf? Ja indulonu dávam na panty dverí, lebo vazelinu nikdy nemám po ruke a olej vytečie, indulona je večná, ale na opaľovanie? Ci kokos... Ryzek si na nej vypraž :D
@patka06 Áno, boli takí špekulanti. S tými langošmi si to pamätám. Bola taká aféra.
@patka06 Áno, boli takí špekulanti. S tými langošmi si to pamätám. Bola taká aféra.
@laurika999 prečo dávali indulonu na vysmazanie langosov?
@laurika999 prečo dávali indulonu na vysmazanie langosov?
@arianna25 Menej sa olej prepaľoval ževraj.
@arianna25 Menej sa olej prepaľoval ževraj.
@laurika999 fuuha, ďakujem za odpoveď.

Vsak kludne pouzivaj. Nema ziadne UV filtre. Casom sa ukaze aka je dobra prave na opalovanie