Prečo mi čistiaca pena dráždi pleť?
Ahojte, mam 30, vôbec sa nelicim ale začala som si až nedávno čistiť tvar, aspon vecer.
Používam - čistiacu penu na tvár, potom si dám toto serum a keď sa serum vstrebe, v posteli si ešte natriem tento nočný krém. No ale deje sa to, ze už hneď po nanesení tento peny mi cela tvar ocervenie, lica mam až do fialova mierne, a páli ma to. Keďže nemám vôbec skúsenosti s kozmetikou žiadnou, neviem co uz je alergia alebo reakcia, a co je ešte ok. Začervenanie sa nestiahne Ani po natreti sera, az ten nocny krem mi to upokojí.
Inak sa ale ráno zobudím s celkom fajn pokožkou, je lepšia, o dosť mi odznelo akné, ton je viac jednotnejsi, a mam menej viditeľné póry ci čierne bodky. Poradte mi prosím, co robiť.. Je to ozaj reakcia na produkt? Mam skúsiť niečo iné?

cistiacu penu skus vymenit a hlavne, natri sa hned, serum je vlhkem dodava pleti vlahu,a k cakas na vstrebanie, medzitym sa ti vlaha z pleti straca, krem je pridukt, ktory to ma zakoncit a zabranit strate vlhkosti, ma vytvorit barieru.
Balea odskusanu nemam, ale milujem korejske cistiace kremy. ked to vytlacis, vyzera to ako krem, ked to rozrobis s vodou, ej to jemna kremova pena. kldune s tym idem aj cez oci, vobec mi to coi nedrazdi ( smaozrejme ich amm zavrete ). plet mi vobec nesusia. je to clekom zaujimav yprodukt.
este na udrzanie vlhkosti je fajn pouzit nieco na zvlhcenie pleti, aby sis a vyhla citlivosti, tak mozes skusit napr termalnu vodu. predavaju v lekarnach. vyrabaju ju v spreji lekarenske znacky, ako Vichy, La Roche Posay a asi aj ine. tusim som mala este Uriage. no asi ich bude viac.
plet si umy cistiacim produktom, daj termalnu vodu a na vlhku plet daj serum. dalej na vlhku plet daj krem.
Plet si mas cistit Aj ked nemas make up . Od spiny co sa na nu Cez den nalepi. Ta reakcia vobec neznie ok . Skus nieco ine.
Naco pouzivas nieco ci ti ocividne skodi? Asi obsahuje zlozku, ktoru netolerujes, tak to rovno vyhod a najdi iny cistiaci produkt.
Skus balea med cistiaci gel, ten je uplne basic bez parfumacie a dobre cisti. Balea ma dobre veci v pomere k cene, ale ked ti raz nesadne nejaka zlozka nema zmysel sa tym trapit.
Serum je ok, taky standard v zakladnych niacinamidoch, za tie peniaze fakt super. A krem tiez nemusis menit. Ak si si ista ze je to len ta pena co ti robi zle /inak 3* pri 100+ hodnoteniach nic moc, to ti mohlo napovedat ze to nebude najlepsi produkt/
cistiacu penu skus vymenit a hlavne, natri sa hned, serum je vlhkem dodava pleti vlahu,a k cakas na vstrebanie, medzitym sa ti vlaha z pleti straca, krem je pridukt, ktory to ma zakoncit a zabranit strate vlhkosti, ma vytvorit barieru.
Balea odskusanu nemam, ale milujem korejske cistiace kremy. ked to vytlacis, vyzera to ako krem, ked to rozrobis s vodou, ej to jemna kremova pena. kldune s tym idem aj cez oci, vobec mi to coi nedrazdi ( smaozrejme ich amm zavrete ). plet mi vobec nesusia. je to clekom zaujimav yprodukt.
este na udrzanie vlhkosti je fajn pouzit nieco na zvlhcenie pleti, aby sis a vyhla citlivosti, tak mozes skusit napr termalnu vodu. predavaju v lekarnach. vyrabaju ju v spreji lekarenske znacky, ako Vichy, La Roche Posay a asi aj ine. tusim som mala este Uriage. no asi ich bude viac.
plet si umy cistiacim produktom, daj termalnu vodu a na vlhku plet daj serum. dalej na vlhku plet daj krem.
@majamat dáš tip na tú kórejskú penu 🤩 to musím vyskúšať. Ďakujem
@autorka síce ma tu xy žien zas zhejtuje ale balea nie je druh kozmetiky, ktorú by som si ja osobne dala na tvar. Skús kvalitnejšie lekárenské značky - bioderma, àvene, la roche posay, eucerin, vichy... Ak už nejakú lacnejšiu značku, z drogerky tak mixa. Za mňa je balea taký odpad kozmetiky. Smer kôš a kúpiť si niečo poriadne, už máš po 30tke, takže toto nechaj pubertiačkam.
@autorka síce ma tu xy žien zas zhejtuje ale balea nie je druh kozmetiky, ktorú by som si ja osobne dala na tvar. Skús kvalitnejšie lekárenské značky - bioderma, àvene, la roche posay, eucerin, vichy... Ak už nejakú lacnejšiu značku, z drogerky tak mixa. Za mňa je balea taký odpad kozmetiky. Smer kôš a kúpiť si niečo poriadne, už máš po 30tke, takže toto nechaj pubertiačkam.
@denkabemommy mne toto iste robí bioderma sensibio keď použijem teplú vodu. Keď použijem vlaznu až studenú vodu je to ok...a tvar si utieram iba pritlacenim papierového obrúska, nie šuchat uterákom.
@denkabemommy mne toto iste robí bioderma sensibio keď použijem teplú vodu. Keď použijem vlaznu až studenú vodu je to ok...a tvar si utieram iba pritlacenim papierového obrúska, nie šuchat uterákom.
@silvia22222 však jasné, nie je to záruka, že kozmetika na 100% musí sadnúť, ale rozhodne má aj nejaké účinky na pleť oproti balea 🙂.. ja som mala aj drahšie značky typu omorovicza, institut esthederm,… a nie vždy všetko sadlo, keďže mám dosť citlivú pokožku.
Vyskúšaj kvalitnejšiu, nie baleu....
Pleť máš pravdepodobne lepšiu už len kvôli tomu, že si ju pravidelne čistiš. To čo opisuješ, je ale podľa mňa reakcia na kozmetiku. Balea je podľa mňa čistý odpad a ja by som si to na pleť nikdy nedala. skus prejsť na inú značku. Napr kórejská kozmetika je fajn , ja používam Beauty of Joseon a som veľmi spokojná.
Toto nie je kvalitná kozmetika. Skus balea med, keď už.
ja milujem tie cistiace kremy z KK. rada mam Pyunkang Yul modry ( tusim su aj ine produkty tejto znacky ) a Madagascar centella od Skin1004 klasika hnedy.
Ahoj... Mala som ten istý problém a to som sa o pleť začala starať keď som mala 38.. 🙈 a tiež mi cervenala tvár. Zistila som že sú tam látky ktoré mojej pleti nevyhovujú a hlavne parfumované alebo s alkoholom... Pleť mi ostala červená asi trištvrte roka. Čiže popálena.. skúšala som všelijaké výrobky na zmiernenie od Avenue, Bioderma a podobne.. nič mi nepomáhalo.. nakoniec som skúsila od LA roche posay Tolerianne značku a musím povedať že pleť nieje už červená a dokonca si s ňou rada cistim pleť... Mám menej otvorených pórov a je pekne vyčistená... Používam micelarku, gél, krém a medzí tým som si kúpila z kórejskej kozmetiky toner.. Aj keď som sa bála že mi to poškodí viac opak je pravdou.. Skús si prečítať niečo o tej značke a konkrétne pre teba lebo máš ten istý problém ako ja Tolerianne.. 😊 Držím palce.. Inak aj na koniku je niekde o Tom už písané
Ahoj... Mala som ten istý problém a to som sa o pleť začala starať keď som mala 38.. 🙈 a tiež mi cervenala tvár. Zistila som že sú tam látky ktoré mojej pleti nevyhovujú a hlavne parfumované alebo s alkoholom... Pleť mi ostala červená asi trištvrte roka. Čiže popálena.. skúšala som všelijaké výrobky na zmiernenie od Avenue, Bioderma a podobne.. nič mi nepomáhalo.. nakoniec som skúsila od LA roche posay Tolerianne značku a musím povedať že pleť nieje už červená a dokonca si s ňou rada cistim pleť... Mám menej otvorených pórov a je pekne vyčistená... Používam micelarku, gél, krém a medzí tým som si kúpila z kórejskej kozmetiky toner.. Aj keď som sa bála že mi to poškodí viac opak je pravdou.. Skús si prečítať niečo o tej značke a konkrétne pre teba lebo máš ten istý problém ako ja Tolerianne.. 😊 Držím palce.. Inak aj na koniku je niekde o Tom už písané
@19martina85 korejska kozmetika je velmi dobra, mnohe znacky obsahuju setrne zlozy a zlozky na ukludnenie pleti a hlavne su zamerane na hydrataciu, tie uplne najlacnejsie nemusia byt uplne prijemne, kamoske krem sedel, mne nei, obsahi´oval vlea silikonu, take kremy nemusim. no mam toho yskusaeho viac a teda musim povedat, maju fakt dobru kozmetiku.
jedine odlicovaci balzam a olej mi nevyhovuju.
@19martina85 korejska kozmetika je velmi dobra, mnohe znacky obsahuju setrne zlozy a zlozky na ukludnenie pleti a hlavne su zamerane na hydrataciu, tie uplne najlacnejsie nemusia byt uplne prijemne, kamoske krem sedel, mne nei, obsahi´oval vlea silikonu, take kremy nemusim. no mam toho yskusaeho viac a teda musim povedat, maju fakt dobru kozmetiku.
jedine odlicovaci balzam a olej mi nevyhovuju.
@majamat Ano majú dobrú kozmetiku... Ja som už zo zúfalstva kvôli červenej pleti skúsila aj ten toner že pridám k rutine.. aj keď som sa bála ale musím napísať že odskúšala som a naozaj neľutujem... Aj keď to bude znieť hlúpo 🙈 teraz tak najprv som položila pár otázok do ChatGpt a na základe odpovedí som si ešte zistila na nete ohľadom kórejskej kozmetiky a vybrala...a poradila dobre na počudovanie 🤷😁 ja mám esence toner Pyunkang Yul a krásne mi stiahlo rozšírené póry. Kupujem to od značky Ksisters
Ako tu už bolo spomenuté, toto nie je moc kvalitná kozmetika ale tiež súhlasím, že skús keď tak radšej rad Balea Med, ja som síce bola skeptická aj k tomuto ale aj tak som skúsila tiež čistiaci gél podla dobrých recenzií a čuduj sa svete, je fakt dobrý a vraj sú dobré aj iné produkty z tejto rady
@majamat Ano majú dobrú kozmetiku... Ja som už zo zúfalstva kvôli červenej pleti skúsila aj ten toner že pridám k rutine.. aj keď som sa bála ale musím napísať že odskúšala som a naozaj neľutujem... Aj keď to bude znieť hlúpo 🙈 teraz tak najprv som položila pár otázok do ChatGpt a na základe odpovedí som si ešte zistila na nete ohľadom kórejskej kozmetiky a vybrala...a poradila dobre na počudovanie 🤷😁 ja mám esence toner Pyunkang Yul a krásne mi stiahlo rozšírené póry. Kupujem to od značky Ksisters
@19martina85 tu na MK je skupina a tma casto najdes tieto produkty lacnejsie, anse eshopy maju prrazky, zienky, co to vs kupine predavaju to objednavaju praiamo z azijskych stranok, casto tam maju balenia s viac ks a na ks to vychadza lacnejsie.
inak kupila som si jeden krem od znacky Trimay - teraz maju v 101 drogerke, kupila som liftingovy, nie je to gelkrem, tie mi akosi nevyhovuju, ani vlemi mastne kremy. nejak eviem najst dobry krem, mojaplet aksoi zle znasa kremy. po mastnym mam vysyp, cervenanie a svrbenie, tie lahke mi konzistencne akosi nesedia dobre.
teraz momentalne amm obdobie, ked moja plet reaguje asosi viac, je citlivejsia. neviem ci jar - nedostatok vitaminov, ci co.
@19martina85 inak stranok s KK ams dost teraz reklamovali aj Notino, no lacnejsie som nasla na Dalora.
a ten toner Pyunkang Yul mam celkom rada. este mam rada aj Haruharu wonder, oba su take lahucko gelikove a su hydratacne. ääno mala som z DM drogerky Hada Labo lotion a teda produkty s kyselinou hyaluronovou su fajn,a le je fajn, ked tato zlozka je zakladom a obohatena o dalsie, cize tento lotion som nevedela zaradit do rutiny, tak som nim nahradila toner. je to hyratacny roztok, tiez nie je uplne tekuty, troscku taku miernu hustotu v nom citit. samozrejme stale sa to este leje.
@19martina85 kedysi som pbjednavala aj so Stylevanna, ln ma rozculuje to cakanie. chodilo mi to tak za 4-5t a stalo sa tusim aj za 6t
Autorka tá prvá pena ti dráždila pleť asi preto že je vyslovene na problematickú,aknoznu pleť.
Keď si prečítaš zloženie je v ňom zinok a kyselina salicylova

Výmen značku. Hotovo