Prečo sa mi na čele tvoria bodky?
Zdravím, viete mi poradiť prečo sa mi a prečo vytvára na čele? Veľa malych bodiek ako keby fixkou nakreslené, Ide z toho hnis. Nikdy v živote som to nemala, roky používam rovnakú kozmetiku aj MAKE up atd… robím pravidelnú rutinu aj ráno aj večer. Čistiaci gel, tonikum, kyselina salicyl., peeling, pleť hydratujem….
Môže to byt aj hormonálne? Alebo z potenia sa mi začala upchávat pokožka ?
Máte niečo overené nato?
Foto v komente
@sofia0106 kyselina salicylova aj ráno a večer? Si sa zbláznila nie? 🫣 toto vyzerá ako poškodená kožna bariéra. A mne sa vyhadzujú pupaky na cele väčšinou keď zjem niečo sladké, alebo po alkohole. Hormonálne bývajú väčšinou v oblasti brady a líc.
Aky peeling? Ak taky so zrnieckami, tak ho rovno vyhod do kosa. Aku kyselinu salycilovu, aky produkt a znacka? Mas zlu rutinu a poskodenu barieru
@sofia0106 kyselina salicylova aj ráno a večer? Si sa zbláznila nie? 🫣 toto vyzerá ako poškodená kožna bariéra. A mne sa vyhadzujú pupaky na cele väčšinou keď zjem niečo sladké, alebo po alkohole. Hormonálne bývajú väčšinou v oblasti brady a líc.
@anonym_dc6bc8 kyselinu salicyl. Dávam iba večer 3x do týždňa …. Nikde som nenapisala že každý deň, písala som že čo približne používam. Ja sladké nejem, pijem príležitostne , športujem takze aj stravu mám vyváženú … z čoho by sa mi mohla poškodiť kozna bariéra ?
Aky peeling? Ak taky so zrnieckami, tak ho rovno vyhod do kosa. Aku kyselinu salycilovu, aky produkt a znacka? Mas zlu rutinu a poskodenu barieru
@anonym_dc2ae0 všetko mám La roche posay , kyselina salicyl- The ordinary a peeling Simpl Therapy
Alebo mohol mi to poškodiť aj Retinol?
@sofia0106 aky Retinol, ako casto a dlho pouzivas?
@sofia0106 určite mohol,keby ho používaš často a moc. O tom v príspevku nepíšeš.. mas proste poškodenú bariéru
Ráno- čistiaci gel, tonikum , serum kyselina hyaul., podkladovy krem, MAKE up…
Večer- čistiaci gel, tonikum, očné serum,, retinol, a 3-4x kyselina salycil, serum kys.hyaulronova
@sofia0106 retinol, peeling, kyselina salicylová, dosť toho používaš a asi aj často. Tieto veci nie sú vhodné na každodenné používanie, skús si pleť upokojiť, stačí jednoduchá skincare rutina pri takejto pleti, nie milónov produktov naraz a ešte takéto silné. Zameraj sa na obnovenie kožnej bariéry, La roche posay má svoju radu na takúto pleť.
mne takto kys salicylova stale dodr....koznu barieru. a ak si na to este dvas retinol tak mas odpoved.
tu kys salicyovu zvladam iba v cistici (napr cerave sa cleanser, nic co sa nechava na pleti nedavam).
skus aspon na dva tyzdne tieto aktiva vyradit a iba jemne nezatazujce hydratatny davaj. jemne vycistit a obyc hydratacny krem, pripadne upokojujuce serum ak nejake mas
@7miriam77 ku kožnej sa chystám, toto sa mi spravila v priebehu 2-3 mesiacov. Je pravda že som začala každý deň športovať dvojfázovo tak som si myslela že tým že sa potim, sa mi začalo upchavat celo
@sofia0106 vyzerá to podráždené, ja by som asi na chvíľu vyradila kozmetiku ako retinol a také silné prípravky. Skús len čistiace mlieko a krém.
@anonym_dc2ae0 la roche posay , používam každý deň počas zimného obdobia, v lete nie
@sofia0106 retinol.sa poziva max kazdy druhy den. Vynechaj na tyzden dva vsetko, kup nejake hydratacne upokojukuce tonikum / esenciu, plus serum a LRP Cicaplast na vrch.
Inak mne toto robi cokolvek s kys salycilovou...to by som vyradila uplne
A ten peeling vyhod
@anonym_dc6bc8 a viete mi poradiť ako to dať dokopy? Čo vylúčiť z rutiny a čo nechat resp pridať ?
@sofia0106 vylúčiť všetky aktívne látky, nechať len jemný hydratačń gél, niečo na hydrataciu - sérum, hydratacny krém a kúpiť si La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ zklidňující a obnovující balzám - ten dávať vždy večer
@anonym_dc6bc8 a viete mi poradiť ako to dať dokopy? Čo vylúčiť z rutiny a čo nechat resp pridať ?
Stačí ti čistiace mlieko/gél + krém + ráno SPF
Ja používam tento krém, ráno tenká vrstva + SPF, večer si ho dám viac, je mastnejší.
https://www.laroche-posay.sk/cicaplast/cicaplas...
Ďakujem každej z vás 🩷💙❤️ odpoved pravdepodobne bude- kyselina salicyl.! Ja blba som si hocikedy aj mydlom s kyselinou sal. Umývala tvar + dávala som všetko možné 🤯🤯
Ďakujem každej z vás 🩷💙❤️ odpoved pravdepodobne bude- kyselina salicyl.! Ja blba som si hocikedy aj mydlom s kyselinou sal. Umývala tvar + dávala som všetko možné 🤯🤯
@sofia0106 a aj na retinol bacha, s tým to tiež netreba preháňať a naozaj ho teraz vysaď na určitý čas kým sa ti ukľudní pokožka.
a použivaš aj SPF kazdy den? lebo fuuuh ked nie,, tak to bud rada že po retinole ešte nemáš viac zničenu plet
a použivaš aj SPF kazdy den? lebo fuuuh ked nie,, tak to bud rada že po retinole ešte nemáš viac zničenu plet
@anonym_cda96b každý deň používam spf ktoré obsahuje krem ktorý používam ako podkladovu bázu pod makeup, a môj makeup Estee Lauder tiež obsahuje spf.
A v obdobi keď je už slnko silne tak SpF la roche posay
Takze mám na hov.. aj kozmetickú, ktorá ma nikdy neupozornila čo môžem mat s pleťou.
@anonym_cda96b každý deň používam spf ktoré obsahuje krem ktorý používam ako podkladovu bázu pod makeup, a môj makeup Estee Lauder tiež obsahuje spf.
A v obdobi keď je už slnko silne tak SpF la roche posay
@sofia0106 slnko a skodlive ziarenie je silne rovnako stale. Podkladova baza nestaci, davaj poctive SPFko kazdy den lebo tie flaky co mas sa ti premenia na pigmentove skvrny. Nechapem, ze niekto investuje tolko casu a penazi do kozmetiky a makeupu, a v tejto dobe informacii a vedy vynecha to najzakladnejsie...SPF50 denne vzdy a stale
Takze mám na hov.. aj kozmetickú, ktorá ma nikdy neupozornila čo môžem mat s pleťou.
@sofia0106 kozmeticku uplne vynechaj, je ti na nic
@sofia0106 kozmeticku uplne vynechaj, je ti na nic
@anonym_dc2ae0 suhlasim uplne so vsetkym co pises🙏
Prosím vás pre zaujímavosť, aké spf používate ? Ja mám ten LRP ale je dosť ,,ťažký” zle sa aj rozotiera
Prosím vás pre zaujímavosť, aké spf používate ? Ja mám ten LRP ale je dosť ,,ťažký” zle sa aj rozotiera
@sofia0106 iba korejske

@sofia0106