icon

Pretetovanie starého obočia: Ako dosiahnuť lepší výsledok?

katinaam
6. jan 2025

Ahojte. Mám dávnejšie tetované obočie a pigment je už sivomodrý. Mali ste podobný problém a dali ste si ho pretetovať? Aký je výsledok? Ďakujem za odpovede.

huxy
6. jan 2025

Poctivá kozmetička ti nepretetuje staré obočie. Keďže pigment na tom mieste nemusí správne chytiť alebo bude predošlý pigment pod tým vidieť a bude to viac farebné.
Treba ísť najskôr na odstránenie, kozmetička ohodnotí, koľko sedení je potrebných a až potom sa môže nanovo tetovať.

denisa_deniska
6. jan 2025

@katinaam presne ako komentár vyššie, najskôr odstrániť. Každý sa toho odstránenia bojí, ale je to 10 minútová záležitosť, častokrát na dve sedenia, a ani tá suma nie je vysoká napr. s porovnaním samotného tetovania. A úroveň tetovania sa podstate zvýšila, môže ti urobiť iný tvar, iný typ, atď., ak si nebola na 100% spokojná s týmto aktuálnym 🙂

lizatko1009
6. jan 2025

tak tak, najskor odstranit, lebo vysledna farba by bola este horsia.

katinaam
autor
6. jan 2025

@huxy
@denisa_deniska
@lizatko1009
Ďakujem dievčence za radu 🙂

la_dolce_vita
6. jan 2025

Ja chodim rovno pretetovat a to pravidelne, robia to tak aj kamosky. Kazdemu to inak vydrzi, mne dost kratko bohuzial. Nechodim to odstranit, pretoze po cca roku to uz mam vyblednute.

la_dolce_vita
6. jan 2025

Este doplnim, ze po zakroku to mam pekne, hoci je nutna vzdy korekcia a tak cca rok mam klud. Je to velmi individualne podla kozmeticky. Davala som si aj linky, tie mi 1x nechytili vobec, pritom niekomu drzia roky.

lizatko1009
6. jan 2025

@katinaam a menej je viac, radšej nech bledne do cervena ako modra, ale to ma kazdy svoj pigment aj v tele

pomoni
8. jan 2025

Osobná skúsenosť…. Viac ako 1/2 roka trvalo odstraňovanie laserom - nie však celé ale len časť aby docielila želaný tvar. A potom pretetovala. Mala som robené obocko v r 2000 a tiež to malo už takú farbu ako tetovanie z väznice 🙈. Teraz chodím pravidelne na pretetovanie celoplošne, žiaden pudrovy - musí mi vždy namiešať zvlast takú tmavšiu farbu aby to dostatočne prekrylo povodne tetovanie a nevychádzala pôvodná farba. Ono závisí aj od pigmentu aký je, aj od hĺbky tetovania.
To odstraňovanie ma dosť bolelo, ale stalo to zato. Ja som to však mala hlboko tetovane. Vtedy mi tvrdili že je to PM, ktorý vydrží 2-3 roky…. nakoniec to bolo tetovanie, ktoré drží stále, ale darí sa prekrývať.

lizatko1009
8. jan 2025

@pomoni pravdepodobne ti dali tetersku farbu

pomoni
8. jan 2025

@lizatko1009 áno viem, zistila som to hned po tých 3 a dalších naslednych rokoch keď to vôbec nebledlo. Aj bodku na ruke, čo mi vtedy ta “odborníčka” skúšala že či nebude reakcia - mám doteraz. Lenže v r 2000 sa nerobili PM v každom kozmetickom salóne ako teraz. Vtedy ani chýru ani slychu. Bola som v klasickom tetovacom salóne, ktorý ponúkal tuto novinku PM. Len teda žiaľ taterka požila štandard tetovaciu farbu. Na druhej strane si hovorím že som mala šťastie, že to nepokazila a obocko bolo v poho. Ale roky plynuli, zmenila sa fyzimonia tvare, rokmi trochu ovisli viečka a všetky tieto faktory sa podpísali na tvare obočia, ktorý spôsoboval smutný výraz tvare. Preto som riešila zmenu. Stalo to dosť casu, bolesti aj eur, ale neľutujem vôbec.
@katinaam ak máš PM ozaj len spred pár rokov ten laser to vie dobre odstrániť, až teda nebol robený hlboko na 1-3 sedenia. Alebo potom častejšie pretetovavat, nakoľko ta pôvodná farba bude stále “vyskakovať” na povrch.

lizatko1009
8. jan 2025

@pomoni to ano, ja robim PMU od roku 2014.a tie teterske farby sú na dlhe lakte odstranovania, ak je pm farba, tak to ide pekne a rýchlejšie.