icon

Prírodné alternatívy na farebné šampóny pre šedivé vlasy

3. jan 2026

Ahojte
Mám dlhé, hnedé, husté vlasy a už aj dostatok bielych vlasov 🙄😭😔 nechcem si ich ale farbiť klasickou farbou na vlasy. Máte skúsenosti s nejakým šampónom? Alebo maskou?
Skúšala som z DM vlasy boli pekné ale šedivé vlasy nezafarbili...

Prírodné alternatívy na farebné šampóny pre šedivé vlasy
strasko
3. jan 2026

Hm, na tie šedinky asi jedine chytí semi permanentná/permanentná farba :( Ja som tiež skúšala rôzne šamóny aj farbiace masky (od Maria Nila ešte ako-tak, ale krátko vydrží a nie vždy chytí 100%)... Ja mám napr aj v obočí biele chlpy už a to mám 30, to farbím RefectoCil farbou úspešne a rozmýšla som, že ju skúsim aj lokálne na šediny :D ale asi ich nedohladám všetky. Takže ja sa farbím Loreal Excelence a som spoko.

Ja som mala problem, že keď som svoje hnedé vlasy cca tvoj odtieň ofarbila hnedou, chytila na čierno. Tak som začala farbiť odt. tmavý blond a som spokojná. Má miestami odlesky do zlatista na slnku ale celkovo to vyzerá veľmi pekne a prirodzene.

autor
3. jan 2026
@strasko

Hm, na tie šedinky asi jedine chytí semi permanentná/permanentná farba :( Ja som tiež skúšala rôzne šamóny aj farbiace masky (od Maria Nila ešte ako-tak, ale krátko vydrží a nie vždy chytí 100%)... Ja mám napr aj v obočí biele chlpy už a to mám 30, to farbím RefectoCil farbou úspešne a rozmýšla som, že ju skúsim aj lokálne na šediny :D ale asi ich nedohladám všetky. Takže ja sa farbím Loreal Excelence a som spoko.

Ja som mala problem, že keď som svoje hnedé vlasy cca tvoj odtieň ofarbila hnedou, chytila na čierno. Tak som začala farbiť odt. tmavý blond a som spokojná. Má miestami odlesky do zlatista na slnku ale celkovo to vyzerá veľmi pekne a prirodzene.

@strasko ako ja si tie biele vlasy trham 😂😂 a je mi neprijemne ked s niekým rozpravam ze sa stretneme lebo to vidim na tvári ze sa mi pozerá na vlasy 😂😂😂 a hena? Prave ze ja by som farbu este nechcela dávať 🙄

senta_sofia
3. jan 2026

@anonym_autor ja pouzivam reparex, funguje, akurat ho z roka na rok neskutocne zdrazuju a poslednu dobu mi zacal pachnut po octe, ktory neznasam. Stale vsak vidim viac vyhod ako nevyhod. Sedive mi netaha na uplne tmavohnedu, ale jemne dorysava. Ale mavala som tak do gastanova nadych vzdy, mozno preto.

ivicatolic
3. jan 2026

@anonym_autor máš ich nádherné, skús hennu, je výborná 👍👍👍

strasko
3. jan 2026
@anonym_autor

@strasko ako ja si tie biele vlasy trham 😂😂 a je mi neprijemne ked s niekým rozpravam ze sa stretneme lebo to vidim na tvári ze sa mi pozerá na vlasy 😂😂😂 a hena? Prave ze ja by som farbu este nechcela dávať 🙄

@anonym_autor haha, to chápem. Vidíš, hena mi ani nanapadla :D Ja som ju neskúšala, lebo som sa bála, že to nejak blbo vyjde a ona sa potom nedá alebo nemôže prefarbiť bežnou farbou alebo také niečo som ja vtedy prečítala :(

Ale to bol len môj subjektívny strach a nedôvera. A tiež ja mám suché kučeravé vlasy a tiež niekto písal, že to k sebe moc nepasuje.

simona826
3. jan 2026

Mám takú farbu ako ty a tiež toto teraz riešim..doteraz som si tie biele vlasy na vrchu hlavy vytrhávala ale postupom času sú už v takom množstve, že to treba asi inak riešiť 🥴 tiež rozmýšľam nad henou. Keďže som si vlasy doteraz nefarbila budem rada ak niekto poradí konkrétnu značku, ktorú má odskúšanú..alebo je to jedno? 🤔

haluze
3. jan 2026

Ja som prestala hennu používať, lebo mi nevedela zafarbiť biele vlasy. A to som skúšala aj dvojfázovo. Najprv čistá červená henna. A potom ešte hneď v ten deň alebo na ďalší den farbu, akú som chcela. Teraz používam permanentnu farbu Herbatint a som spokojná. Kupujem na Alze. Ešte som v teta drogérii kupovala farbiaci šampón, v takých sackoch. Aj ten mi zafarbil všetky vlasy, ale vydrží len 4-5 umytia vlasov.

silviakup
3. jan 2026

Ja farbim henou už asi 10r., farbila som čistou henou, šediny chytalo na hrdzavo. Nevýhoda je že už po mesiaci treba zas. Ak máte suché vlasy primiešajte ricinovy olej

hostacka
3. jan 2026

Ahoj,ja som začala používať šampón na umývanie vlasov Plantur 39 Antigrey (nikdy predtým som si nefarbila)- používam ho pri každom umytí,nechám pôsobiť cca 2 minúty a zdá sa mi ,že celkom dobre zakryl prvé šediny. Okrem toho veľmi pekne vonia 🙂

zuzubb007
3. jan 2026

Dôvod prečo sa bojíš permanentnej farby je aký? Jedine ta kvalitne zakryje, mám také isté hnedé vlasy a pomedzi to mi vyrastajú šediny nezniesla by som aby mi to bolo vidno, tak isto si to všímam na ženách hneď, keď trčia šedivé vlasy, a nechápem preco si to nenafarbia normalne, henna je strasna kamoška si farby a má hrozne hrdzavé vlasy proste jedine ak chce mať pol hlavy takú a pol iný odtieň čo je strašne

mandzula
3. jan 2026

Khadi rastlinna farba.

autor
3. jan 2026
@mandzula

Khadi rastlinna farba.

@senta_sofia na ten som uz párkrát pozerala možno vyskúšam, alebo ten plantur 39 ako tých šampónov je isto na trhu vela, len si vybrať ten správny...
@ivicatolic ďakujem 🙂 áno skôr by som šla tou cestou ako je hena
@simona826 ja tiež ťahám pinzetou 😁 ale je ich už dosť a zo zadu mám už také dlhé lebo tam si nevidim cize trham čo môžem 😁 tiež by som si nechala poradiť ale čítam tu ten reparex, plantur39...
@silviakup ďakujem za fotky vidno ze to krásne zafarbi 👌
@hostacka pozriem sa na to ďakujem za radu 🙂
@zuzubb007 nebojim sa len nechcem hned na začiatok keď chcem riešiť pár bielych vlasov siahnuť hneď po farbe 🤔 a napriklad použiť šampón mi príde aj rýchlejšie nakoľko ich mám dlhé a toto farbiť tak to uff...
@mandzula pozriem ďakujem 🙂

anonym_7d3598
3. jan 2026

@anonym_autor hena, kupis v drogerke pri klasickych farbach, je ti cisto prirodna farba, teraz som ju pouzivala v tehotenstve na sediny

ivicatolic
Včera o 08:11
@silviakup

Ja farbim henou už asi 10r., farbila som čistou henou, šediny chytalo na hrdzavo. Nevýhoda je že už po mesiaci treba zas. Ak máte suché vlasy primiešajte ricinovy olej

@silviakup 👍