Prirodzené starnutie po päťdesiatke
Tie ktoré nemajú po 45 -50 tke za sebou žiadne skrášlivacie a omladzujúce kúry?
Či som jediná, ktorá pred 50tkou nebola okrem úpravy obočia a bežnej kozmetiky na žiadnych skrášlovacích procedúrach?
Je to z vášho presvedčenia,alebo sú v hre financie, strach,či ste stále prirodzene pekné a máte dobrú genetickú výbavu?
Budem rada ak sa podelíte o skúsenosti ako byť stále svieža aj bez zásahov.
@anonym_autor ja mám 30 ale teda do budúcnosti plánujem starnúť uuuuplne prirodzene. Doba je dnes na toto blbá, aké verte mi , nič nie je krajšie ako skutočné vy. A to aj v 90.
@anonym_autor mam 50.ludia mi to nechcu verit.pracujem s mladymi ludmi a denne chodim min 5-7km a cez vikendy viac ( turistika) farbim si vlasy, mam jemny make up.mam vrasky od smiechu.neni som stihla, ale svalnata.mam vela energie, nizky cukor aj cholesterol :D nevadi mi starnutie, mam v pazi, ze nevyzeram na 30, lebo tolko nemam.mam sa rada :D je mi luto zien, ktore sa starnutia boja, v takom strese by som zit nezvladala
@anonym_autor Najdu a je ich pomerne dost, kebo nemaju na to financie.
Ja. V živote dokonca ani žiaden krém na tvár, žiadne úpravy atď...nikdy som sa ani nešminkovala, doma žiaden rúž a ani iné šminky nič. Namalovana som bola dokopy 3x. Sesternica svadba, moja a fotenie na strednej na tablo.
Asi to mám po mame, zo žiadneho presvedčenia. Ani ona sa nemalovala.
Minule som sa po rokoch navoňavkovala, som si pomaly smrdela ;).
@spongebob1 nemyslím si, že je to kvôli financiám. Teda dúfam že nie sú všetky tak povrchné, že by sa dali upravovať a nechceli byť prirodzené.
@spongebob1 nemyslím si, že je to kvôli financiám. Teda dúfam že nie sú všetky tak povrchné, že by sa dali upravovať a nechceli byť prirodzené.
@huxy toez si myslim,ono tie upravy maju aj svoje nedostatky,tak ti natiahnu kozu ale inde sa urobi risda,hlavne vyplne mozu narobit viacej skody ako uzitku.Plus ak mas autoimunitne och tak moze to byt nebezoecne,vtedy sa to ani neodporuca.A vlastne tue natiahnute tvare aj tak vidno a v konecnom dosledku ta neomladia,nevyzeras mladsie ale len upravene a mne sa to nepaci.
dobra Genetika ti uberie roky aj sama. Moja mama ma 77 a prejde za 67 … tak snad som po nej … nemam rada lekarov, neznesiem masaze a kadernika strpim z nutnosti. V tomto veku je clovek vysporiadany sam so sebou, vela veci dosiahol a ostatnych ma na haku …samozrejme pokial sa nezivy iba telom, lebo ak je to jediny pracovny nastroj tak je to nutne …
@anonym_autor ja mám 53 a nemám nič so sebou robené, ani sa nechystám a nie je to z dôvodu financií. Chodím asi 2x za rok ku kozmetičke na ošetrenie, častejšie by som mohla,ale nejako na to zabúdam. Mám aj vrásky, aj vidieť ten vek, ale z presvedčenia do seba nenechám nič pichať. Mám v rodine ženu, ktorá už má rôzne úpravy, vyzerá podľa mňa horšie ako predtým, a člen z rodiny, ktorý ju pár rokov nevidel, ju nespoznal. Mňa spoznal, ju nie. Takto nechcem dopadnúť. Vyzerám ako vyzeram a som s tým zmierená, že mladnúť už nebudem.
Zvláštna otázka, akoby dnes bola norma podstupovat tieto úpravy v určitom veku. Nie je. To len určite sociálne bubliny a sociálne siete robia ten dojem. Ja vo svojom okolí poznám dve, co maju upravené viecka. Inak nikto nic.
Mam po 50tke, citim sa vyborne a este vyzeram celkom k svetu 🙂. Urobene mam viecka, vytetovane obocie a linky, to obocie uz bola nutnost. Vela sportujem, nemam nadvahu, hoci to telo samozrejme starne. Sestra je mladsia, chodi roky na botox a na spolocnych fotkach vidno, ze ma aj tak viac vrasok ako ja. Ja sa toho obavam, ako to bude vyzerat neskor a ze uz budem musiet chodit stale. Chodim aspon ku kozmeticke, to je nutnost. Je mi luto aj tych penazi, to radsej dam na cestovanie. Takze starnem prirodzene, zastavit sa to aj tak neda a vidim zmysel v inych veciach.
Ja mam 44 a nechystam sa nic v tomto smere podnikat. Dokonca ani krem proti vraskam nepouzivam. Pre mna je dolezitejsie si mladost uchovat inde - snazim sa cvicit, aby moje telo vladalo a nebolelo, za znak mojej mladosti povazujem to, ze ma absolutne neboliva chrbat, kolena, dokazem ist s detmi na dlhu turistiku alebo beh do lesa, dokazem s kamaratmi na svadbe tancovat do 6 rana (a vladat vypit zarovno s nimi 😅), dokazem sa stale ucit novym veciam a zasmiat sa na tych istych veciach, nebyt negativisticka a stale ufrflana a mat stale sny. Ze mam vrasku medzi obocim vobec nepovazujem za prekazku v tych veciach vyssie.
Ja mam 55 a nemam upravene nic, ani nad tym neuvazujem. Ani vlasy si este nastastie nemusim farbit, hoci sem tam mam nejaky sivy vlas, ale nevidno to este. Ja sa namiesto povrchnej krasy sustredujem na zdravie - strava, pohyb, cielene som zaradila cviky na rovnovahu (pady v starsom veku nie su sranda) a veci, co mi robia potesenie.
Mám skoro 47. A jediné, čo robím, farbim si vlasy. Ale to už od 16. A ani sa nič nechystám robiť. Na svoj vek nevyzeram, vrásky nemám. A nie je to otázka financií. Je to otázka môjho nastavenia.
Mam viecka, uz som az zmurila a horsie videla do dialky. Moj krem je spf rano a krem na ruky.
Sedin mam par, ale farbim si vlasy asi 5 rokov o odtien svetlejsie ako su moje.
Zvláštna otázka, akoby dnes bola norma podstupovat tieto úpravy v určitom veku. Nie je. To len určite sociálne bubliny a sociálne siete robia ten dojem. Ja vo svojom okolí poznám dve, co maju upravené viecka. Inak nikto nic.
@barka1 Možno zvláštna. Ale mne príde viac zvláštne, že ženy už po dvadsiatke,tridsiatke sa dávajú vylepšovať...boja sa prvých mimických vrások, zväčšenie pier je bežnejšie ako kaderník. Preto ma zaujíma či to praktizujú ženy keď to začína byť (pre niekoho) nevyhnutné .Teda v zrellom veku.Ci som jediná, ktorá sa nechystá ani nebola doteraz na žiadnych skrášľovacích procedúrach.
50 este sice nemam...
Boli casy,kedy som si pravidelne farbila vlasy.ale zacali dost padat,uz roky si nefarbim...
Sice uz sa objavuje obcas nejaky sedivy,uvazujem nadtym,ale este to nehori....
Boli casy,kedy som sa denne do skoly,ci prace malovala.
Ziaden make up,len oci,ruz,puder...
Po case som prestala.nemala som dobry pocit z toho,ze moja plet,moje oci su denne pod vrstvou niecoho ,co mi nerobi dobre./podvedome/
Odlicovanie...citila som,ako potom plet oziva.a to pouzivam ozaj kvalitnu kozmetiku
Davno sa uz nemalujem...len ked musim-co sice moja praca niekedy vyzaduje,ale nie je to na dennej baze...proste,ked netreba,som prirodzena.
Mam dobru plet,vrasky len trosku od smiechu pri ociach,take neviditelne......
Krem rano a vecer,obcas serum alebo ocny krem...
Pokial sa to v buducnosti rapidne neuhorsi,ostavam ako som...
Ale tie vlasy casom bude treba,sediva by som do prace nechodila/keby som predavacka,krajcirka.../to mozno hej..
Mám skoro 47. A jediné, čo robím, farbim si vlasy. Ale to už od 16. A ani sa nič nechystám robiť. Na svoj vek nevyzeram, vrásky nemám. A nie je to otázka financií. Je to otázka môjho nastavenia.
@jajka257 jasne farbim si aj ja najmenej 30 rokov.Nakolkp mi os mladosti začali šedivieť vlasy.Mam 50.neviem či vyzerám alebo nie,nakoľko mám všetky príznaky starnutia, ake ani zďaleka sa necítim .
50 este sice nemam...
Boli casy,kedy som si pravidelne farbila vlasy.ale zacali dost padat,uz roky si nefarbim...
Sice uz sa objavuje obcas nejaky sedivy,uvazujem nadtym,ale este to nehori....
Boli casy,kedy som sa denne do skoly,ci prace malovala.
Ziaden make up,len oci,ruz,puder...
Po case som prestala.nemala som dobry pocit z toho,ze moja plet,moje oci su denne pod vrstvou niecoho ,co mi nerobi dobre./podvedome/
Odlicovanie...citila som,ako potom plet oziva.a to pouzivam ozaj kvalitnu kozmetiku
Davno sa uz nemalujem...len ked musim-co sice moja praca niekedy vyzaduje,ale nie je to na dennej baze...proste,ked netreba,som prirodzena.
Mam dobru plet,vrasky len trosku od smiechu pri ociach,take neviditelne......
Krem rano a vecer,obcas serum alebo ocny krem...
Pokial sa to v buducnosti rapidne neuhorsi,ostavam ako som...
Ale tie vlasy casom bude treba,sediva by som do prace nechodila/keby som predavacka,krajcirka.../to mozno hej..
@osky O čo je menej krajčírka ,ci predavačka..ako niekto "na vyssej pozícii" Rovnako robí s ľuďmi ,chodí medzi ľudí..
@barka1 Možno zvláštna. Ale mne príde viac zvláštne, že ženy už po dvadsiatke,tridsiatke sa dávajú vylepšovať...boja sa prvých mimických vrások, zväčšenie pier je bežnejšie ako kaderník. Preto ma zaujíma či to praktizujú ženy keď to začína byť (pre niekoho) nevyhnutné .Teda v zrellom veku.Ci som jediná, ktorá sa nechystá ani nebola doteraz na žiadnych skrášľovacích procedúrach.
@anonym_autor dnes je taky trend, za mna to nie je ok, ale netrapi ma to. Sme ina generacia, mame to nastavene inak, kedze kedysi toto nebolo bezne. Ani na starsich zenach to nemusi vyzerat pekne, najma tie pery, vidno to na starsich znamych celebritach. Ako tu zaznelo, zdravie je najdolezitejsie, ja si cenim, ze som zdrava, psychicky odolna a v poriadku, mam dobru kondicku, svoje zuby stale pekne a zdrave...
Mam po 50tke, citim sa vyborne a este vyzeram celkom k svetu 🙂. Urobene mam viecka, vytetovane obocie a linky, to obocie uz bola nutnost. Vela sportujem, nemam nadvahu, hoci to telo samozrejme starne. Sestra je mladsia, chodi roky na botox a na spolocnych fotkach vidno, ze ma aj tak viac vrasok ako ja. Ja sa toho obavam, ako to bude vyzerat neskor a ze uz budem musiet chodit stale. Chodim aspon ku kozmeticke, to je nutnost. Je mi luto aj tych penazi, to radsej dam na cestovanie. Takze starnem prirodzene, zastavit sa to aj tak neda a vidim zmysel v inych veciach.
@la_dolce_vita To je super. Dobré gény, zdraví životný štýl ah nastavenie robí zázraky. Ja žiaľ vyzerám na svoj vek nakoľko robím 15 rokov nočné aj to zanechá na človeku stopy.Prisla sim do veku kedy moja o dosť staršia sestra vyzerá lepšie.Prezila som toho viac ako ona aj fyzicky viac pracujem .Možno aj tým..no nič som po dvanástke a je najvyšší čas spať 😀
Vies co ,tiez sa niekedy zamyslam,ci mam ist na nieco take haha.lebo zeny okolo 30tky hned uz sa botoxuju atd..co budu robit, ked bude mat okolo 50tky ??? hhaaaa
ja chodim pravidelne 1x za 2mes ku kozmeticke=precistit,pohadratovat plet ,kvalitne produkty si kupujem sama a zatial som ok a to mam 45plus..mne sa nepacia vyzehlene zenske,mnne sa paci sem tam vraska...nechty si robim sama uz 30r...a sem tam idem na pedikuru na šponovanie ,inaksie si robim doma ...melir chodim pravidelne uz dlhe roky...takze zakladna klasicka starostlivost o seba ...
@anonym_autor dnes je taky trend, za mna to nie je ok, ale netrapi ma to. Sme ina generacia, mame to nastavene inak, kedze kedysi toto nebolo bezne. Ani na starsich zenach to nemusi vyzerat pekne, najma tie pery, vidno to na starsich znamych celebritach. Ako tu zaznelo, zdravie je najdolezitejsie, ja si cenim, ze som zdrava, psychicky odolna a v poriadku, mam dobru kondicku, svoje zuby stale pekne a zdrave...
@la_dolce_vita Tak super to máte, to je pekné a áno zdravie je najcennejšie čo máme to súhlasím 🙏💖
Za mna...ja vyzerám zase staršie a genetiku mam na dve veci. Takže mám čo to v plane aj keď nechcem, lebo blbé reči nepustia. Ja by som na to kašlala, ale ľudia vedia psychiku a názor na samu seba dosť zprdnut.
@spongebob1 Veď tp sú aj palky mne stačí pár krát v roku kaderníctvo aj to by som nechodila keby som nemusela. To sú všetko riadne palky...
@anonym_autor ja mám tiež skoro 50 a jedine si fabrím vlasy hennou a používam maskaru a prírodnú kozmetiku. Určite nie sú za tým peniaze. Proste som nikdy nemala pocit, že chcem iste kadernícke na chemickú farbu, keď sa viem o vlasy postarať zdravšie. Na nechty som hrdá, tie nepotrebujú manikúru, o tie dole sa viem tiež postarať. Za mňa je to zabitý čas a vyhodené peniaze, pokiaľ človek nemá problém, ktorý by mu vedel riešiť len odborník. Do tela investujem dosť, už to proste nie je čo to bývalo kedysi, keď som mala metabolizmus ako dostihový kôň. Musím sa hýbať, takže ten čas tomu venovať treba. Vyzieram kolageny, lebo kosti ma dosť vytrápili, ale to zas vylepšilo aj tie nechty. Snažím sa koľko toľko tvarovú gymnastiku pestovať. Skôr tak zvnutra to telo treba dávať do poriadku, aby to aj navonok bolo ok. Neviem ako pôsobim na iných ľudí, či by mi hádali takýto vek. Asi skôr nie, aj muž stále hovorí že vyzerám na 35, ale tak jemu sa neda veriť v tomto 😁 snažím sa udržať si vyšportovanú postavu a to robí veľa.
@anonym_autor Ja nic. Tie zakroky co vidim su vacsinou nie to, co sa mi paci. Opuchnute tvare. Ale kebyze zijem v Juznej Korei, idem do toho, tam to vyzera viac prirodzene. Pouzivam kvalitnu kozmetiku, farbim si vlasy
Mala som teraz v júni 48. Nikto by mi tento vek netipoval. Nemám za sebou žiadne úpravy. Ja som spokojná s tým ako vyzerám. Niekedy lepšie, niekedy horšie..podľa nálady, únavy a tak. Maľujem sa veľmi striedmo. Fullnface makeup iba na nejakú príležitosť. Jedine, čo by som si dala spraviť je obočie. Chystám sa na to už roky. Financie problém nie sú. Nosím krátky bob, tak kaderníčku navštevujem pravidelne. Za posledný rok pribudli nejaké šediny, tak si na ne sem tam hodím tónovaci šampón.
Za mna...ja vyzerám zase staršie a genetiku mam na dve veci. Takže mám čo to v plane aj keď nechcem, lebo blbé reči nepustia. Ja by som na to kašlala, ale ľudia vedia psychiku a názor na samu seba dosť zprdnut.
@anonym_aa58e2 Samozrejme to nepochopiteľné .Kto načo sa cíti a pre svoj dobrý pocit. Ja mna občas chytajú depky,že vyzerám už staro aj kila navyše už mám a v menopauze mi to nejde ani bohovi, ale zase teší ma,že som zdravá aj celá rodina a na žiadne procedúry sa nechystám..aj keď mi kozmeticka povedala,že som pomalý adept na botox.A ja jej nato hovorím "vy sre zato ešte mladučká a máte ho aj za mňa "😁 Ja noe som zrovna typ čo rád chodí do kozmetiky ,kaderníctvo a tieto nútené veci...

Ahoj, ja aj to obočie, kozmetiku aj vlasy a nechty si riešim sama. Aj financie, aj presvedčenie, že sa viem upraviť tak, že môžem medzi ľudí.