Rada pre problematickú pleť a rednúce vlasy
Ahojte, ospravedlňujem sa za neestetickú foto no nechcem zverejňovať moju tvar celkovo. Prosila som sa poradir o stave mojej pleti ( viem kozmetička by to spravila lepšie, no mám strach po predošlej skúsenosti). Prikladám foto v akom štve je moja pleť odlíčena, 2- stupnici vycistená, ešte bez krému. Niekedy je pod makeupom suchá a sú vidno tie suché miesta, potom po čase sa celá zasa leksnem a som mastná. Viete mi podľa foto cca odporučiť nejaké produkty? ( zasa prosím nie 40€ krémy, až taký rozpočet nemám) + ešte mám tie dorobenie pupaciky na cele, brade lícach.
Ďalšia vec. Vo šťvorčeku mi začali rednút vlasy. Viete toez prosím poradit nejaké produkty aby zasa začali rásť? Ďakujem vopred za každú radu. Foto prikladám v komentári

@anonym_autor s vlasmi ti neporadím, sama s nimi bojujem... ale na pleť mi úplne najviac pomohol La Roche Posay - rada Efaclar ( čistiaci gél). Ale za mňa je celá tá rada absolútny gamechanger pre problematickú pleť
A co pouzivas na plet teraz? Nieco ti evidentne nerobi dobre.
Menzes mas v poriadku? Stitnu? Spomen to dr, ked pojdes na preventivku (bud na gynde, alebo vseobecnemu), hlavne ked ti vypadavaju vlasy, tak mozno za tym bude aj hormonalne nerovnovaha.
Cistit treba niecim jemnym - plet nesmie byt po vycisteni napata. Najdi cistic, ktory je neparfemovany. Niekomu vyhovuje Cerave, LaRochePosay rada Toleriane, alebo aj Effaclar. Ja mam rada od Clinique Take the day off balm.
Po cisteni nieco z aktivnych latok, mozno sa zameraj na obnovenie bariery?
Pozri si na steanke The Ordinary, co doporucuju, a odtial sa odpichni.
A na to potom hydratacny krem, na noc hutnejsi, na den lahsi. Ja dlho pouzivam Toleriane, vzdy sa k nemu vratim ked aj poskusam nieco ine.
Na cele vidim, ze mas uz trochu skvrny, ci uz od slnka alebo zostatok po zapaleni, takze cez den vzdy davaj spf. Na to su vyborne korejske, naozaj sa oplati si kupit na skusku a uvidis. Skus napr Beauty of Joseon, ten si vsetci chvalia.
Ono najviac zalezi na tom, aby plet bola dobre hydratovana, a nech ju nic neirituje. Niekomu staci Balea z Dmky, niekto celozivotne pouziva Niveu, musis skusit, co tebe vyhovuje.
Skus este doplnat vitamin D, mozno zinok? Nemas nahodou problem s mliecnymi vyrobkami? Niekomu sa takto prejavuje intolerancia mlieka (ci uz laktozy ci bkm).
A co pouzivas na plet teraz? Nieco ti evidentne nerobi dobre.
Menzes mas v poriadku? Stitnu? Spomen to dr, ked pojdes na preventivku (bud na gynde, alebo vseobecnemu), hlavne ked ti vypadavaju vlasy, tak mozno za tym bude aj hormonalne nerovnovaha.
Cistit treba niecim jemnym - plet nesmie byt po vycisteni napata. Najdi cistic, ktory je neparfemovany. Niekomu vyhovuje Cerave, LaRochePosay rada Toleriane, alebo aj Effaclar. Ja mam rada od Clinique Take the day off balm.
Po cisteni nieco z aktivnych latok, mozno sa zameraj na obnovenie bariery?
Pozri si na steanke The Ordinary, co doporucuju, a odtial sa odpichni.
A na to potom hydratacny krem, na noc hutnejsi, na den lahsi. Ja dlho pouzivam Toleriane, vzdy sa k nemu vratim ked aj poskusam nieco ine.
Na cele vidim, ze mas uz trochu skvrny, ci uz od slnka alebo zostatok po zapaleni, takze cez den vzdy davaj spf. Na to su vyborne korejske, naozaj sa oplati si kupit na skusku a uvidis. Skus napr Beauty of Joseon, ten si vsetci chvalia.
Ono najviac zalezi na tom, aby plet bola dobre hydratovana, a nech ju nic neirituje. Niekomu staci Balea z Dmky, niekto celozivotne pouziva Niveu, musis skusit, co tebe vyhovuje.
Skus este doplnat vitamin D, mozno zinok? Nemas nahodou problem s mliecnymi vyrobkami? Niekomu sa takto prejavuje intolerancia mlieka (ci uz laktozy ci bkm).
@veselo_neveselo Väčšinou si dávam od garnier hyaluronic aloe serum, cerave krem a spf ráno. Večer bud tiež spomínané sérum alebo niacinamide alebo 1x týždenne lactic acid a následne tiež krem od cerave. Na ciestenie mám olej od beauty of joseon a gel od cerave SA smoothing cleanser. Ms aj štítnu mám v poriadku. Na čele mám po pupakoch ešte červené, škvrny nemám, používam denne spf 50-tku.S mliečnymi problem nemavam, nevyba mi po nich zle ani nič, no nikdy som nemusela samotné mlieko od malička 😃
Podľa mňa máš dehydrovanu pleť, pozri značku geek& gorgeous v DM majú...skvelé veci sú: čistič Jelly Joker, séra podľa potreby, krém Happy barrier...že sa lesknes treba aj tak kremovat pleť ..cez deň len odsať papierovou vreckovkou...lokálne cajovnik
Mne pomohlo vlasové hnojivo sérum, urobila sa mi plešina vzadu na temene, 2 mesiace bola uplne hladká a po hnojive mi začali asi po týždni rásť nové vlasy a problém zmizol.
Na pleť by som poradila použivať toho čo najmenej, niečo ju dráždi, všetko čo si použivala vyradiť, aj SPF, zbytočne pleť nezaťažovať, stačí ju len vyčistiť a použiť iba ľahký hydratačný krém.
Niekedy nám pleť dá najavo že má toho moc a tiež sa zamyslieť a odsledovať si stravu, či niečo zo stravy nevychádza takto von.
Si mladá, netreba ti dokopy nič, niekedy kozmetika urobí zbytočne šarapatu, ja mám tiež blbé skúsenosti aj s overenou kozmetikou.
Za mňa aj prečistenie hrubého čreva, čisté crevo-cista pleť, môžeš piť gél aloe Vera 3 mesiace
Ja mam aknoznu plet, 3r dozadu som sa zacala viac starat. Niekde som citala, ze pre aknoznu plet nie su dobre penove a olejove produkty a mechanicky piling. Tym sa riadim a myslim, ze aj to mi pomohlo. Aplikujem 2-fazove cistenie pleti, vela hydratacie (toner, emulzia, serum), retinal, pouzivam aj vitamin C, peptidy, niacinamid. Chemicky kyselinou salicylovou 3x do tyzdna. Plet mam o 90% lepsiu, ale som typ, ktory proste musi chodit aj na fyzicke cistenie. Chodim len 2-3x do roka, viackrat mi to proste nevychadza. Este by som dopisala, ze ked jem vela sladkosti (comu sa vyhybam, ale raz za cas proste zozeriem par napolitanok naraz, cipsy, atd), tak sa mi to prejavi na pleti. Snazim sa pit viac tekutin, menej cukru.
Ja mam aknoznu plet, 3r dozadu som sa zacala viac starat. Niekde som citala, ze pre aknoznu plet nie su dobre penove a olejove produkty a mechanicky piling. Tym sa riadim a myslim, ze aj to mi pomohlo. Aplikujem 2-fazove cistenie pleti, vela hydratacie (toner, emulzia, serum), retinal, pouzivam aj vitamin C, peptidy, niacinamid. Chemicky kyselinou salicylovou 3x do tyzdna. Plet mam o 90% lepsiu, ale som typ, ktory proste musi chodit aj na fyzicke cistenie. Chodim len 2-3x do roka, viackrat mi to proste nevychadza. Este by som dopisala, ze ked jem vela sladkosti (comu sa vyhybam, ale raz za cas proste zozeriem par napolitanok naraz, cipsy, atd), tak sa mi to prejavi na pleti. Snazim sa pit viac tekutin, menej cukru.
@moze ja som praveze nemala aknoznu pleť nikdy.. začalo to asi pred 2 mesiacmi, ako sme aa vrátili z dovolenky
@moze ja som praveze nemala aknoznu pleť nikdy.. začalo to asi pred 2 mesiacmi, ako sme aa vrátili z dovolenky
@anonym_autor Tak potom ti nieco nesadlo. Slnko, jedlo, kozmeticky produkt... Stres, kortizol? Alebo skus nejaku ocistnu kuru. Vysad hluposti na tyzden-dva a po takej dobe uz uvidis, co ti to urobi s pletou.
@anonym_autor Tak potom ti nieco nesadlo. Slnko, jedlo, kozmeticky produkt... Stres, kortizol? Alebo skus nejaku ocistnu kuru. Vysad hluposti na tyzden-dva a po takej dobe uz uvidis, co ti to urobi s pletou.
@moze vserko používam stále také iste, značky ani produkty nemením. Stres nemám žiadny. Hlúposti nejem, stravujem sa zdravo, cvičím
@moze vserko používam stále také iste, značky ani produkty nemením. Stres nemám žiadny. Hlúposti nejem, stravujem sa zdravo, cvičím
@anonym_autor No nieco to muselo ovplyvnit, nemyslím, ze len tak sa taketo vyrazky urobia. Nevyhadzala si sa na tom slnku? Ked som bola mladsia, raz som sa na dekolte spalila a odvtedy ho mam mega citlivy, na slnko, na pot.
@anonym_autor No nieco to muselo ovplyvnit, nemyslím, ze len tak sa taketo vyrazky urobia. Nevyhadzala si sa na tom slnku? Ked som bola mladsia, raz som sa na dekolte spalila a odvtedy ho mam mega citlivy, na slnko, na pot.
@moze praveze vôbec, ani som sa nespálila. Pri mori mám pleť vždy lepšiu, no nikdy sa mi to takto nezhoršilo po dovolenkách
@moze praveze vôbec, ani som sa nespálila. Pri mori mám pleť vždy lepšiu, no nikdy sa mi to takto nezhoršilo po dovolenkách
@anonym_autor Musis na to prist asi sama. Ci je to zdravotny problem nejaky alebo co. Zrejme to bude narocne a zdlhave. A mozno ti to prejde same od seba. Uvidis. Kazdopadne drzim palce, nech si co najskor spat vo svojej starej forme.
@anonym_autor Musis na to prist asi sama. Ci je to zdravotny problem nejaky alebo co. Zrejme to bude narocne a zdlhave. A mozno ti to prejde same od seba. Uvidis. Kazdopadne drzim palce, nech si co najskor spat vo svojej starej forme.
@moze ďakujem