Recenzia: Skúsenosť s pedikúrou u Vietnamcov
Toto je recenzia pre tie z vás, ktoré by zvažovali pedikúru u vietnamcov. Na pedikúru chodím už asi 8 rokov každých 5-6 týždňov. Vystriedala som dve pedikérky. Moja stabilná je dlhodobo PN, tak som bola v inom salóne, kde som dnes mala termín, ale pedikérka ochorela. A keďže mám dovolenku, povedala som sa, že sa premôžem a idem skúsiť pedikúru ku vietnamcom. Vidím odtiaľ odchádzať aj seriózné a pekne upravené ženy, tak som si povedala premôž sa a skús. Objednala som sa na termín. Moja štandardná pedikúra trvá 1.5 - 2 hodiny.
Na úvod ma privíta útla mladá vietnamka, ktorá vie povedať, "Dobrý deň" a "Do vody/. Inak mi vôbec nerozumela. Usadila ma do masážneho kresla, do nádoby dala jednorazový ochranný obal a napustila ho vodou. Ukázaním prstom na vodu mi vlastne povedala, že si mám sadnúť a ponoriť nohy. Potom vybrala hrubšiu papierovú utierku, položila ju pod nohy a začala dávať brúskou dole predchádzajúci gellak z nechtov. Toto hodnotím celkom ok.
Následne priniesla pofidérnu zašlú tácku s ošúchanými nástrojmi. Veľmi pochybujem, že boli vydenzifikované. Začala mi zatláčať kožu na nechtoch a zastrihávať kožu okolo. Tu niekde som chcela utiecť. Bridili sa mi tie nástroje.
Následne vybrala veľmi zvláštny značne obšúchaný nástroj, nasadila na neho chvalabohu novú ako keby žiletku a čepeľ a následne mi začala mechanicky, bez kúska citu týmto tvrdo chodiť do po nohách. Ani som sa nepohla, aby sa niečo nestalo, neveriaco som pozerala. Následne vybrala z jednorazového obalu pemzu a prišlo peklo. Hlava nehlava mi s tým šúchala nohu na chodidle hore dole. Nielen tie miesta, kde máte stvrdnutú kožu, ale cakom prásk celú nohu do zodretia. Zastavila som ju, že dosť, to bolí. Ona povedala, už koniec. Super a to je všetko. Potom mi následne zodraté nohy ešte viac dorazila peelingovým krémom, zošúchala mi kožu ako o dušu. Nohy do vody, osusiť a späť na tú špinavú už vlhkú papierovú utierku, kde sa venovala nechtom. Chýbal mi cit, precíznosť, natrela mi tam gellak, dala nohy do lampy a pýta sa krém? Prosím? Nerozumela som jej. Krém? Áno poprosím, veď mám nohy celé červené.
Na záver, keďže ani neviem ako mi obe nohy zašpinila tým farebným gellakom, sa mi ten gellak snažila dať z nôh dole pilníkom na nechty. Nie odlakovačom, ale mi pilovala pokožku s pilníkom na nechty. Pozerala som sa, či to myslí vážne.
Celé toto dohromady, aj s nohami vo vode bolo ani nie 40 min. Cena 24.50 eur.
Prišla som domov, päty mám úplne drapľavé, také som nemala, ani keď som tam išla. Celé nohy sú podráždené a idem si dať nejakú kúru na nohy.Pedikúru si dorobím doma následne o dva dni, keď sa to upokojí. Budem sa modliť, aby som si neodniesla mykózu či infekciu. Ak áno, budem to s nimi riešiť.
Toľko recenzia na pedikúru u vietnamcov.
utiekla by som niekde hneď na začiatku, prečo toto ľudia dovolia iným?
a zvonku to určite vyzeralo ako čistý, udržiavaný salón s moderným vybavením?
a zvonku to určite vyzeralo ako čistý, udržiavaný salón s moderným vybavením?
@taisu jasne, že áno. Je novootvorený, sú tam pol roka, všetko krásne, moderné, čisté. 4 recenzie na nete na FB, všetky síce na manikúru, ale 5 hviezdičiek. Tak si hovorím, nebuď padavka, skús. Skúsila som. Na nohách mám teraz tonu krému a na to ponožky. Snažím sa nohy upokojiť.
Máš veľké šťastie, že si dostala jednorázové vrecko a dokonca jednorázovú pemzu.
Ja som to šťastie nemala, len tú žiletku menila predomnou, otlak na malíčku som si musela dorobiť sama a necht na palci ma bolel 2 týždne, aj tiekla krv, lebo ťahala tú kožicku bez mihnutia oka ak keď to krvácalo.
Potom som si všimla, že sa mi na mieste, ktoré bolo červené začal robiť pľuzgier, nakoniec sa z toho vykľulo kurie oko a je to rok čo s tým bojujem.
zavrela by som im to bleskovo, všetko bolo použité za mňa, ani tú vaničku nedezinfikovala, pásová robota, išla som na dovolenku a myslela som, že to bude fajn, lebo fakt tam sedia iné paničky, sprostá som, viem
@anonym_84acff ja chodievam pravidelne, do roznych, a nemala som nikdy pocit, ze by to bolo nehyguenicke. Je to pasova robota, to ano, ale uplne v poriadku to u mna vzdy prebiehalo
Toto nie je recenzia. Toto je fňukanie. Recenzia obnasa nazov salona, mesto. Ked neviem nazov salona aspon uvediem lokaciu napr OC Retro, NC Aupark BA, prve poschodie a pod…tvoja recenzia je na rovnakej urovni ako pedikura ktoru si absolvovala.
@anonym_autor nezabudni tam ist aj nabudúce 🤣 už sa teším na ďalšiu recenziu 🤣
@basulaak keďže bude nasledovať ďalší proces ešte s nimi, nebudem tu písať názov salónu. Poviem mesto Košice.
Ono je to o uhle pohladu a financiach.
Chodim na nechty do salona a zlomil sa mi 1 necht, moja mala dovolenku. Tiez som isla do novootvoreneho vietnamskeho salona. Vsade sama chvala. To co mi urobili na rukach, plakala som. Nikdy viac. Kolegyne co tam chodia si chvalia. Asi nikdy nezazili ine. Tam som platila 20e, u mojej 28.
To iste pedikura a gellak, vcera som nechala 45e. U vietnamcov 25. Pomer cena, kvalita. Baby co tam chodia opakovane neriesia, su spokojne.
Ja som bola raz, zapálil sa mi necht a teda radšej si priplatim a počkám na svoju podologicku. A ak by bola PN tak si toľko spravím pedikúru aj doma.
Ale teda videla som tam ženy aj mihalnice si dávať robiť a teda keď som videla ako tak to by som radšej ozelela, tej ženy mi bolo normálne luto
Ono je to o uhle pohladu a financiach.
@benit keď zažiješ ako má vyzerať pedikúra, už nedokážeš akceptovať takýto nízky servis, hygienu, prístup. Toto bolo jediný raz a nestojí mi to za to - ušetrila som 14 eur. Popravde, ani keby to bolo zadarmo by som tam už nikdy nešla. Verím, že to nebude mať nejakú mykotickú dohru.
Ja som bola prvýkrát na pedi u vietnamcov pred 3 týždňami, potešilo ma že som tam nesedela 1,5 hodiny ako u iných pedikerok ale za 40 minút to bolo hotovo. Kvalitou mi to prišlo úplne rovnaké ako u iných báb s tým rozdielom že vietnamci tam makali, je to "pásová výroba", nekecaju nezdrziavaju sa, nevybavuju si hovory nerobia si kávičku, ja som mala dobrý pocit robili rýchlo a dobre. Urobili aj peeling s čím som sa nestretla u iných pedikerok, jediné čo mi vadilo bola jazyková bariéra že naozaj tá komunikácia s nimi nebola moc možná
@anonym_autor ved o tom pisem, ze ten kto nebol nikde inde, tak je spokojny.
@kris_tin257 toto nie je pedikúra čo oni robia. Musím si ju doma dorobiť. Päty sú drapľavé.
@anonym_autor ja som nedostala ani vrecko ani jednorazový pilník ....a áno mala som mykoticku dohru ROK. ROK som sa jej nevedela zbaviť nakoľko sa mi fakt potia nohy tak sa mi to opakovane vracalo. Nikdy nikdy viac by som tam nešla. Radšej dám 50€ a odídem "čistá".
Mesto Púchov mimochodom.
ďakujem žienky už viem že k týmto nepôjdem. ale ako na tržnici predavačky sú ok.
@anonym_autor tuto to má asi takú váhu ako prd v tuneli...
menuj konkrétny salón, konkrétnu pedikérku a napíš im recenziu priamo na stránku, na google, a nehanbi sa pridať fotky toho čo pokazili a podpísať sa. A nabudúce ak ťa niečo bolí, je to nekomfortné, máš o seba obavy - tak sa proste postav a odíď, nemusíš to trpieť do konca.
Ono je to fakt od salóna k salónu. S nechtami som bola veľmi spokojná u jednej vietnamky, ta robila fakt že super. Pedikúra - to bolo také ani dobre, ani zle. Spokojnejšia som bola u jednej klasickej pedikerky. Ale niekedy dostať termín bolo na dlho. Potom som raz bola v kúpeľoch u pani, čo robí pedikúru celý život - a tak brutálne odflákla - za 30 minút a aj s bonusom mykózou, ktorej sa neviem zbaviť…. ☹
@anonym_autor tuto to má asi takú váhu ako prd v tuneli...
@sissy27 neboj, aj recenzia bude, aj podnet na hygienu bude.
@anonym_autor pes co steka nehryzie…
@basulaak nemam zaujem ani stekat, ani hryzt. Som typ, co riesi veci.
Ja sa divím, každej čo vleze do týchto podnikov. O ich "hygiene" aj vrabce čvirikajú. Usetríte 5 eur a potom si budete rok lieciť plesne.
A este ta na silu zviazala aby si nemohla utiect 👍
Lebo normalny clovek sa zdvihne a odide .ty si ostala celu proceduru a teraz tu fnukas . Potlesk😂
ja si dávam robiť medicínsku pedikúru, ale tiež pri dlhodobom výpadku mojej pedikérky som mala nutkanie ísť k vietnamcom, fakt je ten že dobrá pedikérka má veľa práce a objednávam sa 6 až 8 týždňov vopred
A este ta na silu zviazala aby si nemohla utiect 👍
@biglovemom ja nefnukam, pisem o tom, mozno pre zeny, ktore to zvazuju. Nech si to premyslia. To, ze pisem tu svoju skusenost neznamena fnukianie. Je to zdielanie vlastnej skusenosti. To sa tak vo svete robi. Ze opises svoju skusenost.
Prostredie manikur poznam iba vdaka pribuznej, ktoru som tam vodila, nakolko nechty na palcoch mala tak hrube, ze snad len karbobruskou - (jej hlaska). No a teda baba mala diplomy po stenach, specialistka pre diabetikov, co je velmi hakliva zalezitost, diaci mozu prist aj k amputacii pri zlom osetreni. Tak teda neviem, ta tvoja posobi, ze okrem svojich noh osetrovala tak max. slonom v ZOO. Ze by azijci nemuseli splnovat nic, ohladom kvalifiacie❓
@anonym_autor kde presnejsie kosice, som z ke nech sa vyvarujem
@eeffka oni maju salony vsade po meste. Urcite maju pri tip tope, na terase a su vsade.
To znie akoby ti tam osetrovala kopyta a nie nohy

Tak ked pišem recenziu je treba uviesť kde som bola nakolko je to dosť zavadzajúce a hadzať všetky vietnamské ,,salony ,, do jedného vreca 🤦♀️
ja chodim k jednym konkretnym u nás v meste už roky a nič z toho čo popisuješ sa mi nestalo a hovoria tam skvelo po slovensky , nastroje sterilné , všetko voňavé čisté a služby skvelé 😊