Riešenia na stvrdnutú kožu na palci
Ahojte
Poradte niečo na tvrdú kožu. Konkrétne na palci na nohe. Na vrchu palca mám tvrdú kožu ako kameň. Dávala som si taký gel z lekárne po nanesení sa zmení na bielu farbu a ma sa nechať zaschnúť. Postupným opakovaním sa zlupuje koža, ale mala som to citlivé už. Tak som to prestala používať. Stále sa ts koža tvorí a je stále tvrdá. Aj si to zbrusujem el bruskou na pedikúru. Ale momentálne je to citlivé. Máte na to niečo overené? Aby mi tá koža doslova zliezla? Nemusí to byť z lekárne rozmýšľam či sa niečo nedá kúpiť konkrétne čo používajú pedikerky.
Ďakujem
skus salicylovu mast, natierat na noc. Vazelina v masti kozu zmakcuje, kyselina salicylova pomaha odburanaviu odumretych koznych buniek
Ta koža sa tam nadmerné pre niečo tvorí. Treba eliminovať to, čo to spôsobuje. Pravdepodobne to bude nevhodná, uzka, obuv, poklesnuta klenba, väčšia váha...na toto sa treba zamerať. Kadejaké maste síce pomôžu, ale nie na dlho..to je len chvíľkovy efekt.
https://www.drmax.sk/parasoftin-exfoliacne-pono... ja toto.
majú to bežne v drogérii,iné značky neodporúčam,nefungujú.
Koža sa olúpe,ale po čase asi stvrdne znova....po tých ponožkách to treba pravidelne krémovať.
Nemáš to od obuvi? Že na ten palec je stále vyvíjaný tlak a preto koža hrubne?
Ja mám tento problém aj na lakťoch
@rozculena dakujem tieto som este nevyskúšala
skus salicylovu mast, natierat na noc. Vazelina v masti kozu zmakcuje, kyselina salicylova pomaha odburanaviu odumretych koznych buniek
@viestta pozriem na to ďakujem
Ta koža sa tam nadmerné pre niečo tvorí. Treba eliminovať to, čo to spôsobuje. Pravdepodobne to bude nevhodná, uzka, obuv, poklesnuta klenba, väčšia váha...na toto sa treba zamerať. Kadejaké maste síce pomôžu, ale nie na dlho..to je len chvíľkovy efekt.
@lasona tak ta obuv môže byť 🤔

https://www.drmax.sk/parasoftin-exfoliacne-pono... ja toto.
majú to bežne v drogérii,iné značky neodporúčam,nefungujú.
Koža sa olúpe,ale po čase asi stvrdne znova....po tých ponožkách to treba pravidelne krémovať.
Nemáš to od obuvi? Že na ten palec je stále vyvíjaný tlak a preto koža hrubne?
Ja mám tento problém aj na lakťoch