Riešenia pre mastnú pleť
Ahojte viete mi poradiť niečo na mastnú pleť? Mám 20r, dlho som bojovala s akné, konečne už som ako tak za týmto bojom. Mávam však veľmi mastnú pleť. Najmä vonku, doma to až tak nepozorujem. Nepoužívam veľa makeupu, plet hydratuje no aj tak mi to veľmi vadí keď sa cítim mastná ako panvica. Nejaké sérum alebo niečo proti mastnote viete odporucit?
Ak poznáte, niečo prirodnejsie, bolo by fajn
Ďakujem za rady 😃
Ja už rozmýšľam len nad troma vecami bud zájdem na kožné a nechám si predpísať nejaké prípravky (ak existujú.. Ale napr vodičku na vlasy kožný predpísal a ze narástli v krátkom čase nové a prestali padať) alebo antikoncepciu (na akné vraj pomáha možno aj na mastnú pleť) alebo skúsim ešte mikroneedling. Konzultovala som s lekárkou ktorá mi pichá pery a vraj to ma dobre výsledky. Netuším do akej miery to boli 😅 nakúpila som si kórejsku kozmetiku zatiaľ výsledky nevidím ale užívam krátko. Skúsila som domáce masky z jahody medu... Alebo aloe vera a výsledok par dni fajn potom odznova. Kúpila som si niacinamid. Skúšam tiež. Skúšam takisto prikladať ľad ráno nech sa stiahnu póry. No bez výsledkov alebo len minimálne. Makeup nepoužívam. Len jemný púder nech sa nelesknem. Čistim pleť 2x denne poriadne. Cez deň utieram obrúskom nech nemam všetko mastné. Pijem dosť. Nejem mastné jedlá. Holt asi zla genetika lebo už fakt neviem. Urobila som takmer všetko. Veľa si sľubujem od toho mikroneedlingu
buď pudrovať alebo používať papieriky na stiahnutie mazu (ale to opatrne, aby sa neprehnalo…)
@biba_18 no ale to treba pomaly každú hodinu robiť a nerieši to celkový problém PREČO pleť potrebuje vytvárať toľko mazu. Nepríde mi ze je to len hydratáciou. Pijem dosť a nedá sa toho zbaviť. Použijem papieriky použijem púder ale do hodiny som na tom istom 🥹😔
@biba_18 akné nemám ani žiadnu inú vyrážku ani čierne bodky. Len ma štve ze sa vždy lesknem cítim sa špinavá
@sszuzu8 mám pocit že si mi trochu "ukradla" tému :D píšeš, že si skúšala všetko a nepomáha ti nič. Mrzí ma to teda, ale pýtam sa ja na svoj problém, niekoho kto mi vie niečo odporučiť nejaký produkt. Určite si nedám predpisovať antikoncepciu, pýtam sa na PRODUKT alebo niečo prirodnejšie... Čiže moja otázka znie inde
na otázku som odpovedala…
Ja mam cely zivot taku mastnejsiu plet a niekolko mesiacov uzivam toto serum a konecne (mala som strasne rozsirene pory, vyzerala som akokeby mam dierkavu plet) mi nic nevidno. Prisla mi to najprv ako vzorka k deodorantu a potom som to uz aj kupovala. Jeto cisto prirodny produkt, pouzivam od nich viac veci, lebo mam citlivu plet a kozu takze pridane chemikalie mi nerobia dobre
Tiez som bojovala s mastnou pletou ked som mala 20, mne velmi pomohlo vela vela hydratovat, hlavne vecer, vtedy bolo v mode 7 skin method, takze som si davala na plet aj 7 vrstiev hydratacneho sera 🙂 a na to krem.. rano si nic nedavam len spf, ani tvar neoplachujem.. na pory a vyrazky je dobra kyselina salicylova, mne pomohlo cosrx bha serum a pouzivam cistiaci gel cerave tiez s touto kyselinou

buď pudrovať alebo používať papieriky na stiahnutie mazu (ale to opatrne, aby sa neprehnalo…)