icon

Riešenie pre suché očné okolie bez efektu make-upu

16. nov 2025

Ahojte, poraďte mi pls. Mám 44 rokov, o svoju pleť sa starám, samozrejme, vždy je čo dobiehať. Mám zdravú stravu, jem doplnky, pijem kolagén, pijem veľa čistej vody. Mám dobrú skin care, používam krémy, séra, toniká, masky apd. A napriek tomu, keď si dám make up, tam tak do dvoch hodín, mám veľmi zvýraznené očné okolie a mám ho celé vysušené. Normálne vyzerám strašne. Skúšala som rôzne make upy, rôzne korektory, zapúdrovať, nezapúdrovať. Tak neviem, čo na to očné okolie, aby to nebolo takéto?

Ďakujem za pomoc.

biba_18
16. nov 2025

a výživu a hydratáciu okolia máš akú?

autor
16. nov 2025
@biba_18

@biba_18 očný krém, sérum pod oči, občas očné vankúšiky, maska.

autor
16. nov 2025
@biba_18

@biba_18 a ty máš akú?

biba_18
16. nov 2025

ja mám takú aká mi padne pod ruku 🤷‍♀️ fakt striedam…
ešte okrem toho že používaš málo hydtatačný krém alebo sérum - nemôžeš mať nejakú alergiu? nemáš nejaký nový prípravok?

autor
16. nov 2025
@biba_18

ja mám takú aká mi padne pod ruku 🤷‍♀️ fakt striedam…
ešte okrem toho že používaš málo hydtatačný krém alebo sérum - nemôžeš mať nejakú alergiu? nemáš nejaký nový prípravok?

@biba_18 nemám alergiu. Vôbec. Ja som celý život mala suchú pleť, ale teraz po 43 sa mi to očné okolie extrémne vysušuje. Pri rôznych krémoch, sérach. Skúšala som toho naozaj veľa a pozorujem to už viac ako rok. Pod očami mám aj peptidy, čiže vyživené to je max.

chestnut
16. nov 2025

Ten kolagen ti realne pomaha ak tak na klby, neuveritelne, ze zeny stale veria, ze im pomoze na vrasky;)skus hutnejsi krem ako napr od kiehls avokadovy ocny

autor
16. nov 2025
@chestnut

Ten kolagen ti realne pomaha ak tak na klby, neuveritelne, ze zeny stale veria, ze im pomoze na vrasky;)skus hutnejsi krem ako napr od kiehls avokadovy ocny

@chestnut kolagen pouzivam na klby po 40tke v prvom rade, nie je to focus na tvar.

anonym_c53b5c
16. nov 2025

Nemas zacinajuce vitiligo? Ocovi začalo v slabinach, rukach a v okolí oci a na tych miestach ma extremne problem so suchostou. Staci kus viac prachu, kus viac mydla a musi mastit stokrát za deň. Keďže je bledy az tak nevidno kde to ma, akurat v lete to vidno viac ked sa opali.

anonym_20b034
16. nov 2025
@chestnut

@chestnut samozrejme, že pomáha. Telo sa vyživuje z vnútra a nie nacápaním chemických produktov na tvár. Kolagén ozdravuje a spevňuje črevnú výstelku aby kyselina močová, histamín, pliesne, kvasinky... z čreva nepresiakli do krvi čo spôsobuje bolesti kĺbov, ekzém, vysušuje pokožku...
@anonym_autor pridaj do stravy viac alkalické potraviny ovocie, zeleninu, omega-3, probiotika... menej cukru, bielej múky, lepku, priemyselne spracovaných potravín.

chestnut
16. nov 2025
@anonym_20b034

@chestnut samozrejme, že pomáha. Telo sa vyživuje z vnútra a nie nacápaním chemických produktov na tvár. Kolagén ozdravuje a spevňuje črevnú výstelku aby kyselina močová, histamín, pliesne, kvasinky... z čreva nepresiakli do krvi čo spôsobuje bolesti kĺbov, ekzém, vysušuje pokožku...
@anonym_autor pridaj do stravy viac alkalické potraviny ovocie, zeleninu, omega-3, probiotika... menej cukru, bielej múky, lepku, priemyselne spracovaných potravín.

@anonym_20b034 ja som hovorila o vraskach, co kazda jedna influencerka promuje, tam to vrasky nevyrovna aj ked sa postavis na hlavu;)

autor
16. nov 2025
@anonym_20b034

@anonym_20b034 nejem vobec lepok a skoro minimum spracovanych potravin. Moja strava je vela ovocia a zeleniny. Omega 3 mastne kyseliny uzivam dlhodobo. Probiotika mam svoje specialne, kedze mam urcity problem a 90% probiotik nemozem.

anonym_20b034
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_20b034 nejem vobec lepok a skoro minimum spracovanych potravin. Moja strava je vela ovocia a zeleniny. Omega 3 mastne kyseliny uzivam dlhodobo. Probiotika mam svoje specialne, kedze mam urcity problem a 90% probiotik nemozem.

@chestnut ak si si nevšimla bavíme sa o vysušenej pokožke okolo očí, je to hlavná príčina tvorby vrások.
@anonym_autor neviem aký máš problém, ale zdravie pokožky závisí od zloženia črevnej mikroflóry. Treba skúšať obmieňať stravu, pri veľkom množstve ovocia a zeleniny môžeš mať problém s kvasinkami, SIBO... strava musí byť vyvážená.

autor
16. nov 2025
@anonym_20b034

@chestnut ak si si nevšimla bavíme sa o vysušenej pokožke okolo očí, je to hlavná príčina tvorby vrások.
@anonym_autor neviem aký máš problém, ale zdravie pokožky závisí od zloženia črevnej mikroflóry. Treba skúšať obmieňať stravu, pri veľkom množstve ovocia a zeleniny môžeš mať problém s kvasinkami, SIBO... strava musí byť vyvážená.

@anonym_20b034 nemám SIBO, bola som vyšetrená. Kvasinky nemám takisto 🙂