icon

Riešenie problémov s bolesťou pri nosení náušníc

4. dec 2024

Dobré rano. Od malička mám problem s naušnicami alebo rsp. s mojimi ušami. 🫣
Keď som bola babatko tak mi strašne vysoko nastrelili dierky, čiže jediné naušnice, ktore som nosila boli kruhy, a aj tak ma uši z toho boleli, keď som si aj naušnice menila rôzne, vždy sa mi to zapálilo. Pred 4 rokmi som si dala prestrliť nové dierky, akože tá bolesť, radšej by som bola u zubára ako totok. No, kupila som si strieborne naušnice. Dierky sa mi hojili aj rok. Teraz som bola na rtg, čiže nausnice isli dole, ale už nie naspäť. V dieekach mám na dotyk také guličky, ako som si naušnice davala späť strasne to bolelo a krvacalo, tak som sa na to vybodla. Teraz sa ani usi nemôžem dotknuť, čistím si to peroxidom. Moje rozhodnutie je, že k naušniciam sa nevrátim. Preto by som nola rada, či by ste mi neodporučili nejake klipy, čo ale fakt držia, alebo fejkove naušnice, na nete som toho moc nenašla. Ďakujem

kacena4
4. dec 2024

ja som mala tento problem, zistili mi alergiu na kovy. odkedy mam chirurgicku ocel je to ok, mozem davat von/dnu

missviolet
4. dec 2024

V Bijou Brigitte maju vzdy aspon jeden dva stojany s klipovymi nausnicami a tie drzia. Len to je to bizutka...

autor
4. dec 2024

@kacena4 mne aj to robi zle :/

jesenzima
4. dec 2024

Máš to zapálené. Môžeš mať alergiu na kovy. A tiež, do čerstvo prepichnutych uší sa nedáva striebro ...
Nechaj zahojiť, hnis treba vytlačiť, a buď dať zlaté, alebo chirurgickú oceľ (ak teda nemáš alergiu) alebo kašli na náušnice. Aj klipsne sú druh kovu, budeš mať tie uši stále podráždené ...

teki1
4. dec 2024

Záušnice vyskúšaj.😉 Buď sa nasunú na ucho ako načúvací prístroj,ale držia zboku cez ušnicu ,nepotrebuješ dierku.
https://www.jwl.cz/blog/co-jsou-zausnice-a-jak-...

jesenzima
4. dec 2024

@teki1 ak má nejakú alergiu, bude jej to robiť tiež, ak nebudú z nekovoveho materiálu ...

teki1
4. dec 2024

@jesenzima To áno.Proste bude musieť nosiť náušnice len na pár hodín,alebo si dať spraviť kožné testy,ktoré kovy jej vadia.A čím skôr to bude vedieť,pre ňu lepšie v prípade,že bude musieť mať niečo kovové v tele,napr.šrubky po zlomenine,umelý bedrovy klb a podobne.😉

tamvtme
4. dec 2024

Ocividne mas alergiu na kovy….skus chirurgicku ocel alebo titan, tie nesposobuju reakcie

cicinkova
4. dec 2024

@kacena4 presne ja mám to isté. Chirurgická oceľ a je to fajn

mantilka
5. dec 2024

Strieborné náušnice sa nedávajú po napuchnuti. Ja tiež nosím len zlaté, pri iných sa mi zapáli ucho až mám ušnice červené. Kúp malé guličky zlaté a máš po probléme. Pretriet alpou a framykoinovou masťou si to natieraj 3x denne.

renatablazejova
10. dec 2024

Najskôr by si si mala vyliečiť tie dierky lebo tá bolesť bude pretrvávať aj naďalej najlepšie je protizápalova masticka framykoin .Určite pokiaľ máš zapálené dierky tak netreba nosiť žiadnu bižutériu až do úplného zahojenia.Len striebro alebo zlato tie by ti mali robiť ťažkosti postupne môžeš prejsť na bižutériu ale vždy na noc si dávaj dolu náušnice nie je dobré ich mať počas spánku .Mám podobne problémy ako ty už viac rokov a týmto som si pomohla .Nedokážem sa vzdať nosenia náušníc a rada si ich striedam .Klipsne by Ťa veľmi tlačili keď ich máš celý deň ani tie by som neodporúčala .Tak vyskúšaj takto a uvidíš prajem veľa šťastia aby si zase bola fešanda v pekných nausniciach 🙂