icon

Riešenie svrbiacej pokožky hlavy bez lupín

veverkaa2
25. mar 2025

Dobrý večer,

Prosím poradili by ste mi niečo na vlasy? Mám veľmi husté krátke vlasy no už dlhšie ma svrbí pokožka hlavy , pri prehrabani prstami niekedy cítim akoby malé vyrážky na pokožke hlavy. Myslím, že lupiny to nebudú keďže mi nič biele z vlasov nepadá. Kaderníčka pri strihaní mojich vlasov taktiež žiadne lupiny nevidela. Používam šampón / kondicionér z pantenolom a mandľovým olejom na namáhavé vlasy, má vitamíny B3 a B5. Vlasy si už dlhšie nefarbim, lak na vlasy použijem tak 1 x za 2 týždne.

mullerova46
25. mar 2025

@veverkaa2 skús linola šampón na suchú pokožku hlavy mne pomáhal 🙂 a teraz používam tuhý šampón https://www.ecolife.sk/sampony-sampuchy-c112/tu... a tiež mi vyhovuje

janababana
25. mar 2025

@veverkaa2 moze byt problem samotny pantenol (paradoxne). Vyskusaj Nizoral sampon, je to male balenie, ale na toto pomaha. A pravidelne si umyvaj hlavu, ak mas dlhe rozostupy medzi umytiami tak sa ti tam premnozia bakterie, kvasinky a podobne “malickosti”, ktore prave sposobuju tieto male vyrazky a svrbenie. Ten Nizoral mozes pouzit aj tak, ze si najprv zmyjes vlasy beznym samponom a potom hned pouzijes podla navodu aj Nizoral (tym padom staci malicke mnozstvo, napenis, nechas posobit 3-5minut a zmyjes).

maddie1711
25. mar 2025

Mala som rovnaký problém a pomáha mi balea ultra sensitive šampón. Po ňom ma úplne prestala svrbiet hlava.