Riešenie svrbiacej pokožky hlavy bez lupín
Dobrý večer,
Prosím poradili by ste mi niečo na vlasy? Mám veľmi husté krátke vlasy no už dlhšie ma svrbí pokožka hlavy , pri prehrabani prstami niekedy cítim akoby malé vyrážky na pokožke hlavy. Myslím, že lupiny to nebudú keďže mi nič biele z vlasov nepadá. Kaderníčka pri strihaní mojich vlasov taktiež žiadne lupiny nevidela. Používam šampón / kondicionér z pantenolom a mandľovým olejom na namáhavé vlasy, má vitamíny B3 a B5. Vlasy si už dlhšie nefarbim, lak na vlasy použijem tak 1 x za 2 týždne.
@veverkaa2 moze byt problem samotny pantenol (paradoxne). Vyskusaj Nizoral sampon, je to male balenie, ale na toto pomaha. A pravidelne si umyvaj hlavu, ak mas dlhe rozostupy medzi umytiami tak sa ti tam premnozia bakterie, kvasinky a podobne “malickosti”, ktore prave sposobuju tieto male vyrazky a svrbenie. Ten Nizoral mozes pouzit aj tak, ze si najprv zmyjes vlasy beznym samponom a potom hned pouzijes podla navodu aj Nizoral (tym padom staci malicke mnozstvo, napenis, nechas posobit 3-5minut a zmyjes).
Mala som rovnaký problém a pomáha mi balea ultra sensitive šampón. Po ňom ma úplne prestala svrbiet hlava.

@veverkaa2 skús linola šampón na suchú pokožku hlavy mne pomáhal 🙂 a teraz používam tuhý šampón https://www.ecolife.sk/sampony-sampuchy-c112/tu... a tiež mi vyhovuje