Skončil Avon a katalogový predaj?
Ahojte, je pravda že Avon skončil ? Už nebude katalogovy predaj ? Odkedy ?
Spoločnosť Avon Products Inc. vyhlásila bankrot, pretože čelí 200 súdnym sporom súvisiacim s jej výrobkami na báze mastenca. Žalobcovia tvrdia, že ich diagnózy rakoviny sú výsledkom kontaminácie produktov spoločnosti azbestom.
@hentenonen akože 200 ľudí dostalo rakovinu kvôli používaniu Avon produktov ?
A tiw isté produkty predávajú v Európe aj teda na Slovensku a tu to pokračuje ďalej ?
Buď pokojná, nie sú o nič škodlivejšie ako akákoľvek iná značka
Nikde sa nepotvrdilo, že tie žaloby sú oprávnené
Žaloby v USA ohľadom mastenca v produktoch Avon sa týkajú produktov predávaných na tomto trhu pred rokom 2016, najmä telového púdru predávaného pred viac ako 40 rokmi.
Dodám, že žaloby sa týkajú produktov vyrábaných pred rokom 2016, jeden z nich sa dokonca predával pred viac ako 40 rokmi.
@hentenonen kolko zalob ma na krku taka Herbalife? Kolko zalob vyrovnali mimosudnym vyrovnanim. Preco maju na strankach niekolkodesiatk diclaimer-ov kde sa vopred vyvinuju z pripadnych zalob. To iste aj GreenWay a moho inych spolocnosti nielen s ozmetikou a zdravou vyzivou ale aj vyrobcovia doplnkov vyzivy. V USA sa da zalovat hotel aj za to, ze prsalo na dovolenke. A pocet sudnych sporov voci spolocnosti vobec nehovori o kvalite vyrobkov.
@viestta keby vedeli že tie žaloby ustoja / že sú neopodstatnené, určite by na seba nevyhlásili bankrot ...
@hentenonen za prave ty mas take presne informacie z firemneho zakulisia...
@viestta stačí vedieť čítať ... niečo čo našiel pán google... teda za v podstate posledné dva roky skoro 80.000.000 USD prehraných v USA na dvoch sporoch .... ďalších 200 na ceste ... radšej bankrot a schovať majetok u OFF-Shore matky , ako riskovať ešte väčší mínus....
Avon súdne spory proti rakovine
Avon je obžalovaný v stovkách súdnych sporov s mastencom . Sťažovatelia pripisujú svoju rakovinu používaniu kozmetiky spoločnosti na báze mastenca a výrobkov osobnej hygieny. Žaloby tvrdia, že kontaminácia azbestom ohrozila bezpečnosť produktov spoločnosti Avon.
Spoločnosť popiera tvrdenia, že jej mastenec je zodpovedný za zranenia žalobcov, pričom tvrdí, že „používa iba mastenec kozmetickej kvality, ktorý bol testovaný, aby sa potvrdilo, že neobsahuje azbest“. Poroty sa však v niektorých kľúčových prípadoch nezhodli.
Rita-Ann Chapman, žena z Arizony, získala v roku 2022 52,1 milióna dolárov . Rozvinul sa u nej mezotelióm , ktorý pripisovala používaniu produktov Avon po väčšinu svojho života.
V roku 2024 porota udelila 24,4 milióna dolárov rodine osoby, ktorá prežila mezotelióm v oblasti Chicaga. Ich žaloba tvrdila, že Cipriano Ramirez vyvinul pleurálny mezotelióm z expozície mastenca kontaminovaného azbestom, keď pracoval ako správca vo výrobnom závode Avonu v Illinois v 80. rokoch. Mastenec je mäkký minerál pridávaný do mnohých produktov, ako je detský púder, kozmetika a dezodorant, aby absorboval vlhkosť a znížil trenie. Azbest, tiež minerál, môže ľahko kontaminovať mastenec. Expozícia azbestu je hlavnou príčinou mezoteliómu a iných závažných ochorení.
Iba v USA,nás sa to netýka,tovar mi prišiel včera,robím Avon 27 rokov každý mesiac
Myslím si, že po tejto "kauze" Avon skončí aj tu 🙈
To ešte niekto kupuje? 😀 Teda nechápem na čo si komplikovať život objednávaním z katalógu, cez niekoho, keď môžem ísť priamo do drogérie?
@personality presne preto, že netreba nikam chodiť, objednám domov
Vyskúšam, ak sa mi nepáči vrátim späť, to to v drogérii nemôžeš
Každý má v sebe rakovinové bunky. U niekoho driemu, u niekoho sa prejavia. Čímkoľvek. Aj zubná pasta Colgate obsahuje produkty, čo spôsobí rakovinu a predáva sa, Používa stále. Veľmi dávno sa o tom písalo.
Potraviny, vitamínové doplnky..... je toho viac... ovocie- dovážané- bez vitamínov, vône (striekané, pestované vo foliovníkoch- dusičnany)
ale ved mastenec sa nepridava do vsetkych vyrobkov...
už sa tu o tom písalo.... v talcu su stopy azbestu, len to firmy odrbavaju nepresnym meranim pristrojov. Dnes su uz prístroje citlivejšie, kde sa ten azbest uz zachytit da. Je to o tom aj článok na Trende. A ano, talc sa nachádza v púdroch, očných tienoch a mejkape. Ja som všetko co obsahuje talc, uz vyhodila do kosa. A kto sa líci a chce kľudné spanie, nech urobí to isté. A komu je jedno a bagatelizuje to, nech si tiež urobí po svojom.
Aj v detskom zasype je talc. A kolko ludi používa kozmetiku z Aliexpresu, ktorá ani nie je kontrolovaná, takže taky Avon je ešte v pohode.
Na HBO bol super dokument Škaredá tvár krásy. Venovali sa viacerým témam aj ten mastenec tam bol.
https://www.csfd.sk/film/1169081-odvracena-tvar...
ja síce avon objednávam už od puberty cca od mojich 12,13 rokov doteraz ale iba tak pre seba ak ma niečo zaujme.Ale čo mi vadí nie je donáška a čakanie,ved to človek čaká na všetko čo si z netu objedná ale to prebalovanie starých výrobkov a potom to vydávajú akože za nový produkt a novinka to bola tak pred pár rokmi.Kto objednáva dlhé roky tak vie o čo sa jedná. Akoby im dohádzali občas nápady na novinky.Možno preto tak postupne upadajú.Ale neplánujem prestať objednávať pokial bude u nás fungovať.A tiež si myslím že po tejto kauze im aj na sk klesne o niečo predajnosť..či to bude likvidačné pre nich sa uvidí až časom.No a objednávam aj oriflame a tam sa mi zdá že je noviniek ešte menej ked to porovnávam pár rokov dozadu.Tam sa skôr čudujem že ešte fungujú.Volakedy v každom katalogu novinky či už na telo,tvár,vône a teraz slabota.Už objednávam len pár krát do roka
Po tejto kauze opodstatnenej ci nie myslim ze Avon na Slovensku skonci.Kto by to riskoval?
Podľa strycka googla holandania navrhli zaradiť mastenec medzi suspektne karcinogeny a v decembri sa má rozhodnúť či sa bude môcť v kozmetickych produktoch používať.
Avon aj ostatní výrobcovia mastenec niečím nahradia a budú predávať ďalej.
Recherche Biologique (predražena značka kozmetiky) mala v produktoch fenol. Keď fenol v kozmetických výrobkoch zakázali, nahradili ho extraktom z tymianu. Tymián obsahuje látku carvacrol. Komu sa chce nech si pozrie chemické vzorce. Podobnosť čiste "náhodná".
@maminkadeticiek ma skoncit pre puder?
@luxus10 Nie,pre zlu reklamu.V takycto situaciach nehraju rolu fakty ale pocit "pre istotu",obzvlast pri tak velkej konkurencii,ktora nie je poskvrnena takymto skandalom.

Vyhlasi bankrot v USA, Europy sa to zatial netyka (pokial som dobre zachytila)