icon

Skúsenosť s olejmi na mastnú pleť?

lalala12345
25. mar 2026

Ahojte, máte niekto skúsenosť s používaním nekomodogennych olejov ako jojobovy, z čiernej rasce atd… na mastnú plet a upchavanie pórov? Počula som že imitujú prirodzený kožný maz. Preto sa chcem spýtať či s tým niekto ma dobru skúsenosť lebo sa bojím žeby mi to aj cez “nekomodogenne” označenie predsa tie pory mohlo upchať ešte viac ako sú.

anonym_db7b11
25. mar 2026

pouzivam oleje a neupchavaju mi pory, ale ja som s pormi nikdy nemala extra problem

krasneleto
25. mar 2026

s olejmi ako takymi bez ohladu na plet by som zacala s nejakymi lahsimi.... jojobovy, skvalan, z hroznovych jadier, sipkovy... tie su lahsie... vybrat taky, aby riesil co potrebujes

krasneleto
25. mar 2026
@anonym_db7b11

pouzivam oleje a neupchavaju mi pory, ale ja som s pormi nikdy nemala extra problem

@anonym_db7b11 ahoj, das nejaky tip?

anonym_db7b11
25. mar 2026
@krasneleto

@anonym_db7b11 ahoj, das nejaky tip?

@krasneleto tip na konkretnu znacku? lebo ja beriem hocico, len nech je to za studena lisovane.. uz par rokov kupujem z handymade take vacsie 100ml balenia.. sipkovy, hroznovy, mandlovy, malinovy, psenicny, konopny, marhulovy.. momentalne mam moringovy
https://www.handymade.sk/oleje-panenske-50-100-...

anonym_a84740
25. mar 2026

Mne kedysi jojobový veľmi pomohol. Dávala som si na noc 2 kvapky na vlhkú pleť. Pleť sa mi menej mastila a póry to neupchávalo.

minenkaa
25. mar 2026

Ja používam roky oleje ,ale iba tieto nepomôžu

sszuzu8
25. mar 2026

Na mastnú pleť odporúčam zelená bioderma krém. Pleť ostáva úplne hebká hladná a aj za 8 hodín vôbec nie je mastná. Sama som prekvapená. Stačí trocha krému a pleť je krásna

lalala12345
autor
25. mar 2026
@minenkaa

Ja používam roky oleje ,ale iba tieto nepomôžu

@minenkaa ktoré druhy odporúčate?

minenkaa
25. mar 2026

Ja si robim maslo vlastne
Ale na tvar mám aj extra sipkovy ,z hroznových jadier ke úžasný

anonym_86e9ce
25. mar 2026

@lalala12345 mne pomaha olej z hroznových jadier, dám na noc a cez noc pekne vsiakne, pleť potom nie je uplne mastná ráno