icon

Skúsenosti a rady pri poškodenej kožnej bariére

11. máj 2025

Ahojte, mali ste niektorá tento problém,?
Ake ste mali prejavy a ako dlho ste to liečili a ako?
Mňa palí tvár, je suchá, trošičku jemnunke šupinky a reaguje hádam na všetko. Po pár dnoch je to trocha lepšie, ale stále nie normálne.
Nejaké rady?
Skúšala som la roche cicaplast a to opačný efekt-zhoršenie.

minenkaa
11. máj 2025

Ceramidy sú dlhoreťazcové lipidy, ktoré sú prirodzenou súčasťou lipidovej bariéry v hornej vrstve kože (stratum corneum). Tvoria až 50% tejto bariéry a fungujú ako ochranný štít, ktorý pomáha koži udržiavať vlhkosť a chráni ju pred škodlivými vonkajšími vplyvmi ako sú baktérie, znečistenie a UV žiarenie.

Pohľadať kozmetiku kde sú

hopatko
11. máj 2025

Skus Cerave kozmetiku lahko dostupnu v drogerke alebo v lekarni, alebo korejsku kozmetiku napriklad Pyunkang yul na obnovu koznej bariery...

veselo_neveselo
11. máj 2025

Ja mozem doporucit Ducray Dexyane, ten som kupila ked som mala tvar uplne rozhodenu.
Mna napriklad krem s ceramidmi vtedy stipal (cerave) . Vsetko stipalo.
LRP cica napriklad obsahuje titanium dioxide, co je biele.farbivo, je tam asi aj siliokon, co normalne vobec nevadi, ale na velmi poskodenej pleti ako vidis moze stipat. Problem je, ze nevies, co z toho ta stipe.

V lekarni vyberaj krem na atopicku plet, alebo na velmi suchu, a pozeraj bez aktivnych latok, bez parfemov.

Alebo online, a prebehni zlozenie na niektorej zo stranok a vyber si podla toho:

https://incidecoder.com/products/la-roche-posay...

autor
11. máj 2025
@veselo_neveselo

Ja mozem doporucit Ducray Dexyane, ten som kupila ked som mala tvar uplne rozhodenu.
Mna napriklad krem s ceramidmi vtedy stipal (cerave) . Vsetko stipalo.
LRP cica napriklad obsahuje titanium dioxide, co je biele.farbivo, je tam asi aj siliokon, co normalne vobec nevadi, ale na velmi poskodenej pleti ako vidis moze stipat. Problem je, ze nevies, co z toho ta stipe.

V lekarni vyberaj krem na atopicku plet, alebo na velmi suchu, a pozeraj bez aktivnych latok, bez parfemov.

Alebo online, a prebehni zlozenie na niektorej zo stranok a vyber si podla toho:

https://incidecoder.com/products/la-roche-posay...

@veselo_neveselo si mala tiež poškodenu kožnú barieru? Ako dlho si to davala dokopy?

marcellka32
11. máj 2025

Bioderma atoderm sensitive