icon

Skúsenosti s kónickou kulmou Remington Pearl. Ako vydržia vlny?

Včera o 04:05

Ahojte, uvažujem o kúpe tej kónickej kulmy Remington Pearl. Mám vlasy po lopatky a dosť rovné, nič mi nedrží. Vraj s touto kulmou tie vlny vydržia aj dva dni bez laku. Nespáli mi to vlasy pri častom používaní? Nemá to ten štipec tak neviem či sa dako neopálim kým sa to naučím namotávať. Mate s ňou niekto skúsenosť že vám tie vlasy fakt nešli dole hneď po hodine?

anonym_09338d
Včera o 04:10

Je to vlasmi, ze ti nedrzia. Nie kulmou. Ked ti nedrzia, tak ani s touto ti nebudu drzat 2 dni.

enmery
Včera o 05:08

Ako píše kočka vyššie, to v tvojích vlasoch. Ja si ich môžem natočiť a budú mi držať tvar až kým neumyjem, môžem robiť čokoľvek. Sestra si urobí vlny tou istou kulmou a do 2 hodín nemá nič.

biba_18
Včera o 05:14

tu pomôže už len trvalá ...

slavomira236
Včera o 05:24

Ja urobim vlny a o pol hodinu msm naznam o hodinu nic s je jedno cim..niekedy som si davala taku objemovu trvalu na vetsie natacky

moonlight1210
Včera o 05:52

@anonym_autor mas najskor v priereze vlas okruhly. Nie ovalny.

Ovalne vedia drzat vlny. Okruhle su viac pruzne a maju tendenciu sa vyrovnat.
Predstav si to ako natocit uzky pasik papiera. A skusit natocit slamku na pitie.

Preto ti kulma nezafunguje. Negeneruje dost tepla, aby dokladne splostila okruhlu strukturu (ak nechces vlasy spalit). Ale ak vlas uz ovalnu strukturu ma, tak ju len “dotukne”.

Preto niekomu drzia vlny po kulme par hodin, inemu den, inemu aj dva dni.

Riesenim je trvala. Ak teda chces vlny na dlhu dobu (par mesiacov). Nie ich potom skusat napsat zehlit do roviny.

Trvala funguje, lebo chemicky (za spoluposobenia tepla) sposobi, ze na uz vyrastenej dlzke vlasu sa jeho struktura narusi, stlaci, sploští. Takze ma vlas zrazu ovalny prierez a vlny drzia, ale zaroven je vlas tym poskodeny. Preto treba takto natocene vlasy viac osetrovat, nez bezne.

A preto sa stane, ze niekedy na farbenych vlasoch zrazu vlny od kulmy vedia drzat. Ak to bola agresivnejsia farba, co narusila strukturu vlasu. Ze uz si nevie uplne udrzat okruhly prierez.

biba_18
Včera o 06:00

@moonlight1210 jeeej, to je pekne vysvetlené..

slavomira236
Včera o 06:00
@moonlight1210

Predstav si to ako natocit uzky pasik papiera. A skusit natocit slamku na pitie.

Preto ti kulma nezafunguje. Negeneruje dost tepla, aby dokladne splostila okruhlu strukturu (ak nechces vlasy spalit). Ale ak vlas uz ovalnu strukturu ma, tak ju len “dotukne”.

Riesenim je trvala. Ak teda chces vlny na dlhu dobu (par mesiacov). Nie ich potom skusat napsat zehlit do roviny.

Trvala funguje, lebo chemicky (za spoluposobenia tepla) sposobi, ze na uz vyrastenej dlzke vlasu sa jeho struktura narusi, stlaci, sploští. Takze ma vlas zrazu ovalny prierez a vlny drzia, ale zaroven je vlas tym poskodeny. Preto treba takto natocene vlasy viac osetrovat, nez bezne.

A preto sa stane, ze niekedy na farbenych vlasoch zrazu vlny od kulmy vedia drzat. Ak to bola agresivnejsia farba, co narusila strukturu vlasu. Ze uz si nevie uplne udrzat okruhly prierez.

@moonlight1210 pekne si to vysvetlila. Ja uz svoje sni nenatacam lebo je to zbytocne..tiez poznam zeny ktore natocia a maju take vlasy ceky den. Moje nedrzis nic ani uces ziadny nic. Ulshnute k hlave s mozem sa poskladat. Dam jch do copu alebo zopnem stipcom lebo zbytocne sa s nimi natahovat a rozculovat

anonym_8c9962
Včera o 07:04
@moonlight1210

@moonlight1210 Presne keď som mala farbene do blond, jasne aj poškodené od chémie, vlny držali aj týždeň.Teraz mám svoju farbu, krásne,zdravé vlasy a môžem natáčať aj s najdrahšou kulmou a nedrží ani hodinu.Ale radšej zdravé svoje vlasy ako odfarbene ale kučeravé